Benim Hayatım (Dizi)

Belki seveni çok olmuştur da beni hiç açmadı bu dizi . Yani günlük dizi filan olsa bir gideri olurdu da haftalık dizi için konusu fazla klişe. Yani izlerken sanki on yıl öncesine dönmüş gibi hissettim. Gerek çekimi, gerek, konusu, gerek işleyişi beni pek açmadı. Fakat seveninin de olduğunu sosyal medyadan gördüm. Açıkçası fragmanlarına bakınca ben biraz daha farklı bekliyordum.

Belki ilk bölümden biraz dinamiği yüksek başlayabilirdi. Sanki üç ve ya dördüncü bölümünü izliyormuşuz hissine kapıldım, bu da biraz sıktı. Fakat oyuncular çok iyiydi. Hatta başrol çifte bayıldım. İşleyişin gidişatına göre yer yer Nilsu Berfin Aktaş ve Genco Özak'ı çift yapıp bu konuda neden harcadınız da dedim.

Yine de ilk bölümün asla günahı olmaz. Bu gün gününde reyting birincisi olan ama ilk bölümü çekimi dahil iyi olmayan bir çok dizi gördük belki de bu dizi onlardan biri olur. O yüzden kesin hüküm vermemek lazım.

Nilsu Berfin Aktaş ilk bölüme göre güzel bir performans sergiledi. Karakteri iyi niyetli , saf kız karakteri olsa da Nilsu Berfin Aktaş ile saf kız hissi vermedi. Daha çok iyi niyetli ama zeki bir karakter hissi verdi. Bu yüzden performansını çok beğendim.

Genco Özak'ı uzun süredir iyi bir karakterde izlememiştim. Şükürler olsun ki birinin aklına böyle bir karakter oynayabileceği geldi. Zaten iyi bir oyuncu olan Genco Özak bu karakteri de kendince yorumlayacak ve bize sevdirecektir. Ayrıca Nilsu Berfin Aktaş ile çok yakıştırdım. Keşke farklı bir konu olsaydı da bu çifti farklı şekilde izleyebilseydik. Şahsen ikisinin sahnelerinde hep gülümsedim çok güzel bir enerji aldım.

Savaş Özdemir'i ilk defa mafya olmayan bir dizide izlemek garip geldi. Sert bir duruşu olduğu için belki o karakterlere daha uyumludur ama tam zıttı bir karakteri kabul etmesine sevindim. İlk defa farklı karakterde izlememe rağmen hiç yadırgamadım. Hatta oynadığı diğer karakterini hızla unutturdu.

Uğur Çavuşoğlu usta bir oyuncu, evet her karakteri oynayabilir ama böyle karakterleri hiç onda sevemiyorum ve kabul edemiyorum. Babacan karakterler yakışırken neden böyle karakterleri seçiyor anlamıyorum. Hani kötü olması ayrı ama böyle nasıl anlatsam sapık gibi karakterlerde garip duruyor, yüzüne gitmiyor.

Nilüfer Açıkalın'ı en son bir paralı dijital kanalda izledim. Gerçekten ekrana yakışan, hoş oyuncularımızdan biri. Bu dizide de usta oyuncuyu gördüğüme sevindim. Çünkü televizyonda bayağıdır yoktu. Bölüm boyunca performansı da yerindeydi.

Ali Burak Ceylan'ın oyunculuğunu pek sevmesem de kadroya yakışmıştı. Haşin karakterlerin yakıştığı bir oyuncu zaten. Umarım Genco Özak ile düşman değil birbirine destek olan iki kuzen olarak işlenirler.

Öykü Çelik'in karakterini hiç beğenmedim. Dizide en olmamış karakter Öykü Çelik'in karakter olmuş. Yanlış anlaşılmasın Öykü Çelik çok iyi oynuyor da karaktere yakıştıramadım. Yalnız hala yeğen olarak Nilsu Berfin Aktaş ile iyi ikili olmuşlardı. Keşke hala yeğen yerine abla kardeş olsalardı daha uyumlu olurdu ilişkileri.

Önder Açıkbaş ve Öykü Çelik ''-Nasıl çift ya!?'' dedim ilk sahnede. İkisini yan yana getirmek hiç aklıma gelmezdi ama tuhaf bir şekilde elektrikleri tutmuştu. kimyalarını garip bir şekilde sevdim. İkisi çift olunca başrol çiftten bile öte oldu benim için. İkisi ilişki yönünden nasıl işlenecek acayip merak ediyorum.

Dizinin müzikleri alelacele yapılmış gibiydi, sahneleri desteklemiyordu. Dizinin hikayesi bana geçmedi. Oyuncu performansları iyi gözükse de karakterler güçlü yazılmadığı için karakterler çok iyi gözükmüyordu. Replikleri çok günlük hayattandı, işleyişi günlük dizi kıvamındaydı. Belki bu dizi 2003 ve ya 2004'te oynasa çok sevebilirdim ama günümüze pek uyumlu gelmedi. Geçişleri sorunluydu ama ilk bölümün günahı olmaz çok önemsenecek bir konu değildi. Çekim, kıyafetler ve mekanlar hoşuma gitti. Belli ki çok emek verilmiş, inşallah ilerleyen bölümlerde bu eksiklikler giderilir ve bu kadro harcanmaz. Dizi sarıyor, çok beğendim gibi yorumları okudum. Bu yüzden sizin de bir şans vermenizi tavsiye ederim. Ben iki ve üçüncü bölümüne de şans vermeyi düşünüyorum.

Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.

BENİM HAYATIM
Tür: Dram, Romantik, Entrika, Aile
Yönetmen: Orkun Çatak
Senaryo: Saadettin Tolan, Ali Buhara Mete
Yapım: BVB Yapım
Yapımcı: Bahadır Özdener
Yapım Yılı: 2021
Yayın Günü: Pazar
Yayın Kanalı: STAR TV
Başlangıç Tarihi: 31 Ekim 2021
Konu:
Dizi, hayatın tüm zorluklarına rağmen ailesiyle beraber hayallerini gerçekleştirmek için İstanbul’a taşınan bir kızın hikayesini anlatacak.
Oyuncular:
Nilsu Berfin Aktaş
Genco Özak
Savaş Özdemir
Uğur Çavuşoğlu
Nilüfer Açıkalın
Ali Burak Ceylan
Aleyna Solaker
Öykü Çelik
Zeynep Kumral
Önder Açıkbaş
Koray Şahinbaş
Pelin Uluksar
Hira Koyuncuoğlu
Belgin Şimşek

Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. Oyuncular hiç bana hitap etmiyor. Afiş bile sıkıcı görünüyor. Senin de eleştirdiğin pek çok nokta var, izlemem. :)

    YanıtlaSil
  2. O nasıl bir ilk bölümdü ben anlamadım. Gerçekten dördüncü beşinci bölüm havası vardı. Beğenmedim devamı izlemeye çalışıp da zamanımı harcamak istemiyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben iki bölüm daha şans veririm sanırım. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)