Misafir (Dizi)

Öncelikle dizimiz uyarlama bir dizi bunu bilerek izlemek gerektiğini düşündüm. Ben orijinal diziyi izlemedim. Hatta uzak doğu dizisi izleyen biri olarak böyle bir dizinin varlığından haberdar değildim. Bu yüzden uyarlama olduğunu bilerek ama orijinalmiş gibi izledim. Hazal Kaya, Buğra Gülsoy ve Ozan Dolunay'ı bir arada gördüğüme çok sevindim. İnşallah aşk üçgeni beşgeni olmayan nahif bir dizi izleyebiliriz.

Leyla Hazal Kaya Atay 'ı ekranda gördüğüme sevindim. Uzun zamandır ekranlarda olmadığı için gözlerim arıyordu. Dizi tutar- tutmaz, sevilir- sevilmez bilemeyiz ama doğru bir proje ile döndüğünü düşünüyorum. Ayrıca Buğra Gülsoy ile de Mehmet Ozan Dolunay ile de çok yakışmıştı. Karakter hangi erkek karakterler aşk yaşarsa yaşasın yadırganmaz. İlk bölümde oldukça iyiydi, sadece karakteri biraz suratsızdı, bu durumda zamanla düzelecektir. Hikayesinde çok acılar yaşamış bu yüzden kalbini herkese kapamış bir karakter.

Buğra Gülsoy bu sektöre baba olmak için gönderilmiş bence. Bir oyuncuya daha doğrusu bir insana baba olmak bu kadar mı yakışır bu kadar mı doğal durur demeden kendimi alamıyorum. Baba karakterleri üzerine o adar güzel oluyor ki izlerken bir daha izlemek istiyorum. Buğra Gülsoy benim favori oyuncum ama objektif olarak bakarsak çok büyük oyuncu. Üst düzey yeteneği beni büyülüyor, izlemelere doyamıyorum. İyi ki böyle bir oyuncumuz var. Tabii ki ilk bölümde bayıldım.

Mehmet Ozan Dolunay'ı afişte görünce çok şaşırdım. Daha doğrusu ben esas oğlan olduğu bir dizide oynar diye düşünmüştüm. Fakat bir oyuncu olsaydım ve Buğra ile Hazal partnerin olacak deseler karakteri havada kapardım. Ozan Dolunay'ın bu dizide oyunculuk açısından şanslı olduğunu düşünüyorum. Ozan bana göre zaten iyi bir oyuncu ama tüm kadroya bakınca kadrodan alacağı çok güzel dersler olacağını düşünüyorum. Bu dizi bir nevi eğitim gibi olacak. İlk bölümde karakterini beğendim, nasıl işleyecekler merak ediyorum.

Bülent Şakrak'ın karakteri yıllar önce karakolda çaycı olarak oynadığı diziye götürdü beni. Tek fark burada polis olması. Dizi boyunca beni güldüren tek karakter oldu. O kadar güzel oynadı ki ilk bölümden sevdim.

Selen Öztürk'ü böyle bir karakterde görmeyi hiç düşünmüyordum. Her rolün oyuncusu ama bu karakter fazla avam kaçmış. Zaten usta bir oyuncu olduğu için çok yakışmıştı karakteri. Bence çok üzecek bir karakter.

Dizinin çocuk oyuncuları Salih Demir Ural, Zeyno Asya Orçin ve Emir Kaan Özkan'a bayıldım. İlk bölüm olmasına rağmen hepsi büyüklerine taş çıkarır gibi oynadılar. Maşallah hepsi çok güzel çocuklardı.

Kadın oyuncunun odak olduğu dizilere bayılıyorum. Sektörümüzde genelde erkek karakter üzerinden dizi ilerler ve erkek oyuncuların sahnesi daha çok olur. Bana bu durum adaletsiz gelmiştir. Bu yüzden sezon içinde tek tük ortaya çıkan kadın odaklı diziler benim için her zaman pırlanta gibi olur. Bu dizide benim için öyle bir dizi oldu. Büyük bir ilgi izledim. Dizi ilk bölüme göre fazla durgun başladı. En azından biraz heyecan katabilirlerdi. Gece karakteri biraz peşindekilerden kaçsaydı, karakolda bir aksiyon yaşansaydı en azından hareketlilik olurdu diye düşünüyorum. Bu yüzden de bakmadım ama büyük ihtimal izleyici üçe ayrılmıştır; beğenen, beğenmeyen, idare eder diyen olarak. 

Arda Sarıgün'ü bir çok dizinin jeneriğinde gördüm. Fakat bir önceki projesinde gerçekten çok iyi iş çıkarmıştı. Bu yüzden bildiğim bir yönetmenin işini izlemek güzel oldu. Birde bu dizide görüntü yönetmeni ve ışık ekibi çok iyi iş çıkarmıştı. Özellikle dış çekimleri severek izledim. 

Dizinin en sevdiğim sahnesi deniz altı sahnesiydi. Bunun yanında bir kaç sahnede beni etkiledi. Mesela doğum günü sahnesinde Gece'nin bakışları, kaybolduğunda Erdem ve çocukların ararken Gece'nin kıyıdan köşeden bakması beni etkiledi. Geçmiş sahnelerde kullanılan çekim tonu yerindeydi, kıyafetleri beğenemedim. Çünkü ilk bölümde doğru düzgün farklı kıyafet giyen oyuncu yoktu. Müzikleri ve jeneriği iyiydi. Yani genel olarak bakarsak dizi güzeldi. Ben diziyi sevdim, bir sonraki bölümü iple çekiyorum. Umarım dizinin reytingleri ve izleyicisi bol olur. Diziye bir bakın, belki sizde seversiniz.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
Dipnot: Dizi Japonya dizisi Oasis - Love Story'den uyarlamadır.

MİSAFİR

Tür: Dram, Romantik, Gizem
Yönetmen: Arda Sarıgün
Senaryo: Yoshikazu Okada (Oasis - Love Story)
Senaryo Uyarlama: Özge Aras
Yapım: Med Yapım
Yapımcı: Fatih Aksoy
Yapım Yılı: 2021
Yayın Günü: Perşembe
Yayın Kanalı: FOX TV
Başlangıç Tarihi: 11 Kasım 2021
Konu:
Travmatik bir çocukluk geçirmiş olan Gece karakterine hayat verecek olan (Hazal Kaya) ile eşini yeni kaybetmiş ve üç çocuğu ile kalmış Erdem (Buğra Gülsoy'un) hikayesi dizide konu alınacak.
Oyuncular:
Leyla Hazal Kaya Atay
Buğra Gülsoy
Mehmet Ozan Dolunay
Bülent Şakrak
Selen Öztürk
Nezaket Erden
Elçin Altamgüç
Berk Yaygın
Beren Gençalp
Salih Demir Ural
Zeyno Asya Orçin
Emir Kaan Özkan


Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. Hazal ve Buğra için başladım ve çok sevdim. Dizinin süresi de kısaydı aynı saatte yayınlanan dizilere oranla. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk bölüm olduğundan öyle oldu galiba zamanla uzar. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)