Alparslan Büyük Selçuklu (Dizi)

Diziden umudum çoktu ve beklediğim gibi oldu. O kadar kendimi kaptırmışım ki diziyi yazmayı unuttum. Hatta bu gün parça parça hoşuma giden sahneleri gözden geçirdim. Dizide hep sevdiğim oyuncular vardı belki ondan kaynaklıdır şu an bilemiyorum ama inşallah hep böyle gider. Tek sorun bakışmaların olmasıydı. Tarihi ve savaş içerikli dizilerde uzun bakışmalar hiç olmuyor. Romantik sahnelerin çok kısa kesilip harala gürele kılıçların çekilmesi daha hoşuma gidiyor. Tarihi dizilerde aksiyon sahneleri beni çok heyecanlandırıyor böyle olunca da dizinin bölümü beni sarıyor. Uyanış Büyük Selçuklu dizisinde romantik sahneler uzun tutulmuyordu bu yüzden güzeldi inşallah bunda da ilerleyen bölümlerde kısaltırlar.

Barış Arduç hakkında sosyal medyada yazılanları tek tek okudum. Herkes ön yargılıymış ve beceremeyeceğini düşünüyormuş. Buna şaşırmadım, haliyle romantik komedi bir dizi ile hafızalarda kaldı ama aksiyon dizisinde de gayet kendini göstermişti, ispatlamıştı. Barış Arduç bence iyi bir oyuncu ama işte popüler olmak için önce romantik komedi dizisinde oynaması gerekiyor oyuncuların. İlk bölümde bana beklediğimi verdi zaten tarihi dizide oynamayı istiyormuş istekli olduğu için ve aldığı eğitimlerle kusursuza yakın bir performans sergiledi.

Fahriye Evcen için donuk oyuncu deniliyor ama buna asla katılmıyorum. Bence çok sempatik ve sevimli bir oyun sergilemişti. Ben Barış ile yakıştırdım, üzerindeki kıyafetlerini yakıştırdım ve tarihi bir diziye yakıştırdım. Fakat ilk bölüm olmasından ve uzun zamandır ekranlarda olmamasından kaynaklı olduğunu düşünüyorum karakteri ile daha bütünleşememişti. Zamanla daha iyi olacaktır.

Mehmet Özgür, Büyük Selçuklu dizisinin vazgeçilmezlerinden biri. Usta ve büyük bir oyuncu olduğu için olduğu sahnelerde bunu hissettiriyordu. Oyuncularla karşılıklı oynarken eksikleri kapatması hoşuma gitti.

Sarp Levendoğlu'nun karakteri en merak ettiğim karakterlerden biri. Romen Diyojen karakterine hayat verdiği için ve az çok tarih bilen biri için merak edilecek bir karakter olduğunu düşünüyorum. Dizinin finaline kadar olacağı içinde heyecan verici geliyor.

Korel Cezayirli Süleyman karakterine can veriyor. Eğer Barış Arduç Alparslan olmasaydı kesinlikle Alparslan'ın Korel Cezayirli olmasını isterdim. Görünüş itibarı ile Buğra Gülsoy'a ve Ekin Koç'a çok benziyor. Melikşah ve Ahmed Sencer karakterlerini bu iki oyuncu canlandırdığı için dizilerde bağlantılı olduğunu için baba/dede karakterine uygun olurdu diye düşündüm. Bunun yanında ses tonu ve oyunculuğu zaten tartışılmaz. Bence olsaydı olurmuş.

Gizem Karaca'nın saç rengi o kadar açık ki beni benden aldı o kadar boya olan sarıya bayılırım yani muhteşem gelir. Neyse benim boyanmış saçta sevmediğim renk olsa da Gizem'e yakışmıştı, yüzüne iyi gitmişti. Bizans yerine Selçuklu'da hatun olarak görmek isterdim. Performansı genel olarak iyiydi, saçları haricinde tabii.

Yurdaer Okur Tuğrul Bozan karakterine hayat veriyor. Tek anlamadığım karakter Tuğrul Bozan karakteri oldu. Abdürreşid bin Mahmud tarafından başkomutan tayin edinilen Tuğrul Bozan mı emin olamadım. Fakat kötü karakter ondan sorulduğu için ilk bölümde sinsi duruşu hoşuma gitti. Bence renkli ve eğlenceli bir karakter olacak.

İlk bölümde kurgu tam olarak oturmamıştı ama ilk bölümün günahı olmaz. Alparslan'ın küçükken yaşadığı olay ve rüyası tüylerimi diken diken etti. Özellikle rüyası maneviyatıma dokundu. Bunun yanında Akça hatun ile Alparslan'ın tanışması hoşuma gitti. Alparslan'ın sefer için seçilmediği sahnede Alparslan'ın hayal kırıklığı o kadar güzel betimlenmişti ki Barış'ta mimikleri ile desteklemişti. Dizinin aksiyon sahnelerini çok sevdim. Uyanış dizisini de Sedat İnci çekmişti. Bu yüzden izleyicinin alışkın olduğu bir çekim izledik. Ben diziyi her şeyi ile çok sevdim. Eğer tarihi dizi seviyorsanız bir şans verin. Bence sizde seversiniz.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
ALPARSLAN: BÜYÜK SELÇUKLU
Tür: Dram, Romantik, Tarihi, Kurgu, Aksiyon
Yönetmen: Sedat İnci
Senaryo: Emre Konuk
Yapım: Akli Film
Yapımcı: Emre Konuk
Yapım Yılı: 2021
Yayın Günü: Pazar
Yayın Kanalı:  TRT1 
Başlangıç Tarihi: 8 Kasım 2021
Konu:
Sultan Alparslan'ın Anadolu'nun kapısını Türklere açtığı 1048-1071 yılları arasındaki kutlu yolculuğu anlatılacak.
Oyuncular:
Barış Arduç
Fahriye Evcen
Mehmet Özgür
Sarp Levendoğlu
Korel Cezayirli
Gizem Karaca
Yurdaer Okur
Erdinç Gülener
Mim Kemal Öke
Olcay Kavuzlu
Rabia Soytürk
Esila Umut
Hakan Şahin
Ayşegül Ünsal
Toprak Sergen
Ogeday Girişken
Metehan Şahiner
Esra Kızıldoğan
Onur Ayçelik

Yorum Gönder

6 Yorumlar

  1. Bölümün hepsini izlemedim daha ama güzeldi bayağı. Fahriye' yi çok güzel ve sempatik buluyorum ben, hatta günümüz genç oyuncuları içinde en güzel olan bence. Yaşı geçti diye yorumlarda bulunmuşlar bir de, gülüyorum sadece. Dizide de çok güzel görünüyordu.
    Alparslan' ı Korel Cezayirli' nin oynamasını isterdim ben de. Sarp' ın hiçbir dizisini sevmiyorum, ekrana yakışmıyor gibi bence.
    Mehmet Özgür mükemmel oyuncu ya. Hangi rolde oynasa çok başarılı, role giriyor hemen. Dövüş sahnelerinde de çok iyiydi, gençlere taş çıkarır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sarp'ı neden sevmiyorsun ki iyi oyuncu aslında. :)

      Sil
    2. Bazı kişiler nedense gıcık ediyor beni. Hangi dizi, hangi rolde oynarlarsa ısınamıyorum, oyunculuklarını beğenemiyorum. O da onlardan biri. Hani ilk görüşte birinden negatif enerji alıp hoşlanmazsın ya öyle bir şey. :))

      Sil
    3. Anladım, ilginçmiş :)

      Sil
  2. Güzel bir yapım gibi duruyor ama henüz izlemedim

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)