Aziz (Dizi)

Beklenen dönem dizimizde başladı. Vallahi, nefesimi tutarak izledim yazsam abartı olmaz. Diziye öyle ısındım öyle sevdim ki tam benim tarzım bir dizi olmuş. Sanki bir kitabı hayal ederek okuyormuşum hissi yarattı bende.

Murat Yıldırım'ı ben oldum olası çok severim. Öyle içten ve güzel oynar ki hemen hemen her karakterini izleyiciye sevdirir. Aziz karakteri de öyle oldu. Bölüm boyunca bana bambaşka duygular yaşattı. Gerek ağlarken, gerek gülerken, gerek kibirli halleriyle, gerek kahraman halleriyle bana her sahnesiyle Farklı duygu yaşattı. Bence Aziz karakterini Murat'tan başka kimse oynayamazdı.

Damla Sönmez için diziye başladım ve Dilruba karakterini çok merak ediyordum. Fakat ilk bölümde çok sönük olduğunu düşündüm. Ayrıca Damla karaktere tam alışamamış gibiydi. Yani karakter ve oyuncu arasında bir şeyler eksikti. Sanki senaryoda karakterin ilk bölümü alelacele yazılmış gibiydi. Umarım ikinci bölümde değişir. Murat ile Damla'nın uyumu iyiydi ama Aziz ile Dilruba aşkı bana geçmedi.

Simay Barlas herkesi ilk bölüm performansı ile çok şaşırttı. Ve bence ilk bölümün kahramanı Simay Barlas'tı. Karakteri ile nasıl kendini bulmuş ve oyunculuğunu gösterebilmiş izlemeden anlayamazsınız. Ben ilk kadro açıklandığında ön yargılıydım ama izledikten sonra anladım ki bu karakter Simay için yazılmış. Dört dörtlük bir performans sergiledi.

Fırat Tanış Fransız bir karaktere hayat veriyor. İyi giden performansı konuşmaya başlayınca komik gelmeye başladı. Gerçekten Fransız'dan daha Fransız olmuştu. Yalnız kötü bir karakter olacağı aşikar.

Güven Murat Akpınar sevdiğim oyunculardan biridir. Bu dizide gördüğüm için mutlu oldum ama karakterinden nefret ettim. Adem karakteri Aziz'i kıskanan ve onun olan her şeye sahip olmak isteyen hasta ruhlu bir karakter. Böyle kuzen olmaz olsun dedirtti bölüm boyu.

Eren Hacısalihoğlu bir kerede iyi karakter oyna be adam... Adem karakteri gibi Kenan karakteri de hasta ruhlu bir karakter. Acımasız, bencil biri. Aziz'i çok yıpratacak bir karaktere benziyordu.

Ahmet Mümtaz Taylan, Füsun Demirel, Meral Çetinkaya gibi usta oyuncuların olması diziyi anlamlı hale getirmişti. Nasıl asil nasıl güzel oyun çıkarılır genç oyunculara ders vermişlerdi resmen. Özellikle Meral Çetinkaya beni benden aldı. İnşallah aktif olarak izleyeceğimiz bir karakter olur.

Oyuncuların hepsini yazmayı çok isterdim ama yazı o kadar uzun olur ki okumanız sıkıcı halle gelir. Genel olarak oyuncular iyiydi. Hepsi karakterlerini sevmiş ve benimsemişlerdi. Erdem Akakçe'yi konuk oyuncu olmasına üzüldüm. Keşke en azından bir kaç bölüm oynasaydı. Dizide bazı sahneleri beni çok etkiledi. Bir idam sahnesi vardı ki yüreğim acıdı, ağlattı. Bayrak sahnesi tüylerimi diken diken etti. Simay'ın çoğu sahnesi beni üzdü. Recai Karagöz'ün ekibini ve çekimlerini çok seviyorum. Daha önce çektiği dizileri de severek izlemiştim bu dizide de çok sevdim. Sahnelerin dokusu, renk tonu, açısı ve ışığı hoşuma gitti. Görüntü yönetmeni çok iyi iş çıkarmıştı. Müzikleri güçlü ve hoştu, yalnız sahneleri çok baskılıyordu biraz kısılması lazım resmen müzik sahneleri boğuyordu. Dönem dizisi olduğu için kıyafetler ve kadınların saçlarına bayıldım. Fazla ön planda olan müzik haricinde bana göre bir sıkıntı yoktu her şeyi ile özenilmiş ve emek verilmiş belliydi. Bana göre kaliteli bir iş çıkarılmıştı. Diziye genel olarak tam not verdim haliyle cuma akşamları artık Aziz dizisini izlemeyi planlıyorum. Şiddetle öneriyorum bence kaçırmayın mutlaka izleyin.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
AZİZ
Tür: Dram, Dönem, Romantik
Yönetmen: Recai Karagöz
Senaryo: Eda Tezcan
Yapım: O3 Medya
Yapımcı: Saner Ayar
Yapım Yılı: 2021
Yayın Günü: Cuma
Yayın Kanalı: SHOW TV
Başlangıç Tarihi: 5 Kasım 2021
Konu:
Antakya’nın en büyük ve tek halı üreticisi olan Payidar ailesinin oğlu Aziz Payidar (Murat Yıldırım) refah ve zenginlik içinde bir hayat sürdürmektedir. Fransız delegesi Mösyö Pierre’in (Fırat Tanış) oğlu Teğmen Andre’yi öldürmesiyle Aziz’in kaderi değişir; doğduğu toprakları, biricik aşkını kısacası sahip olduğu her şeyi geride bırakmak zorunda kalır. İki yıl sonra öldü zannedilirken geri dönüşü herkes için beklenmedik olur. Artık hiçbir şey eskisi gibi değildir.
Oyuncular:
Murat Yıldırım
Damla Sönmez
Simay Barlas
Ahmet Mümtaz Taylan
Fırat Tanış
Güven Murat Akpınar
Eren Hacısalihoğlu
Suzan Kardeş
Ayten Soykök
Elif Sönmez
Füsun Demirel
Meral Çetinkaya
Cenan Çamyurdu
Baran Akbulut
Haydar Köyel
Berkay Akın
Mehmet Avdan
Özgür Onan
İmren Şengel

Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. Damla için diziyi açıp, Simay'a hayran olarak kapattım. Aziz ve Dilruba'dan bende bir aşk hissi alamadım, o konuda sana katılıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üçüncü bölüm oldu hala alamıyorum. Damla bireysel olarak kötü kadını enfes oynuyor ama çift olarak olmadılar. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)