Yalancılar ve Mumları (Dizi)

Hiç merak etmediğim ama sonuna kadar severek izlediğim bir dizi daha başladı. Vallahi bu sezon ben
herhalde her diziyi sevecek gibiyim. Aslında bende bir sorun olduğunu düşünüyordum hatta sosyal hesabımda paylaştım ama sonra çoğu kişinin böyle olduğunu gördüm. Demek ki bizim dizilerimiz daha iyi olmaya başladı. Uyarlama dahi yapsak orijinal senaryodaki eksiklikleri görüp kapatabiliyoruz. Bizdeki en sevdiğim durum bu. Tabii her dizi için geçerli değil bazı uyarlamaları da olmamış yapabiliyoruz. Bu dizi ilk bölümüyle olmuşlar kısmında yerini aldı şimdi ilerleyen bölümlerde olmuşlar kısmında mı olacak onu göreceğiz.

Elçin Sangu'nun saçlarını hiç sevmiyorum. Kızıl saçları bir efsaneydi, sarı ile yadırgıyorum. Elçin'in oyunculuğu romantik komedi oynarken ortalamanın altındaydı, zamanla kendini geliştirdi ve ortalama bir oyunculuğa sahip oldu. Bu yüzden çok taktir ettiğim genç oyuncularımızdan biri. Yerinde saymayıp her seferinde farklı karakterler seçmesi de hoşuma gidiyor. Bu dizide yine düğün organizasyonları ile ilgileniyor. Fakat bir önceki karakterinden bambaşka biri. Ceyda karakterini ilk bölümde sevdim. Elçin nokta atışı gibi olmuş karakter için. Fazlasıyla sahiplenmiş olmasının enerjisi bana geçti.

Ceren Moray gerçekten aşırı yetenekli bir kadın oyuncumuz. Her oyununda farklı bir enerji veriyor karakterine. Asla bir önceki karakterini hatırlatmıyor ve her karakterine kendinden bir şey katıyor. Fazla doğal oynamasının yanı sıra her karakterini izleyiciye çabuk benimsetiyor. Elif karakteri de bu karakterlerden biri oldu. İzleyici olarak Elif'i hemen sevdim ve kalbime bastım. Ceren özellikle dram sahnelerinde beni oyunculuğu ile çok etkiledi. Gerçekten eşini kaybetmiş bir kadın gibi hissettim izlerken. Bence bölümün kahramanı Elif'ti.

Burcu Gölgedar'ı ilk defa izledim. Açıkçası yedi tane hem yurtdışında hem yurtiçinde çok popüler oyuncunun arasında nasıl duracaktı çok merak ettim. Dizinin başlaması ile bu merakımın cevabını aldım. Yedi oyuncunun arasında hiç sırıtmamıştı. Bilakis doğallığıyla aralarında hiç sönük kalmamıştı. Tam olarak oyunculuğu hakkında bilgi edinemedim. Bir kaç bölüm sonra daha iyi anlarım diye düşünüyorum. Fakat ilk bölümde oyunculuğunu sevdim.

Şafak Pekdemir ilk bölümde diğer dört kadın oyuncuya göre biraz arka planda kalmıştı. Dizinin anlatıcısı olarak sesini tüm bölüm boyunca duyduk. İkinci bölümde daha etken olacağını düşünüyorum. Umarım bu karakteri çok zekidir. Çünkü bir önceki karakteri çok toksik bir karakterdi.

Melike Güner nasıl acayip geldi size anlatamam. Bu Doktorlar Zenan olamaz dedim. Şerife karakteri zaten çok ilginç ve gizemli bir karakter olmuş ama Melike Güner karaktere öyle bir girmişti ki tamamıyla bambaşka bir hava izledik. Sadece ben değil sosyal medyada çok kişinin de algıları kapandı. Bu o kişi mi diye bölüm boyunca sorguladı. En merak ettiğim bir karakter ve bu karakter için bile diziyi izleyebilirim. Kimsin sen Şerife?

Feyyaz Duman'ın karakteri umarım benim şerefsiz listeme girmez. Çünkü ilk bölümde bu enerjiyi aldım. Elif'e bir çıkarı varmış gibi yaklaşımı olduğunu hissettim. Bölüm boyunca bu Yakup çok tehlikeli deyip durdum. Hislerimde yanılmam Yakup, senin bir çıkarın var Elif'ten... Feyyaz Duman'a gelince, her zaman ki gibi müthişti. Fazla yazmaya gerek yok on numara beş yıldız bir oyunculuk sergiledi.

İlker Kızmaz'ı bu tarz dizilerde izlemeyeli yıllar oldu. Entrika dizilerini yakıştırdığım halde hep daha dönem işlerinde gördük. İlk bölümde izlerken değişik hissettirdi. Sanki hem dönem oyuncusu gibi hissettirmeye başlamıştı. Bir iki bölüme kadar bu algı yok olur diye düşünüyorum. Bu arada İlker Kızmaz'ın partneri Burcu Gölgedar, garip bir şekilde ikisini çok uyumlu buldum ve yakıştırdım. Kim ikisini çift düşündüyse iyi düşünmüş.

İsmail Demirci'nin oynadığı karakter Engin'e Şükran Ay'dan Kahpesin şarkısın armağan ediyorum. Dizinin en pislik karakteri olabileceğini düşünüyorum. İzlemeyenler için çok açık yazmayacağım ama yani bu da Elif'e yapılmaz. İlerleyen bölümlerde bu karakter nasıl işlenir bilmiyorum ama çok hakaret edeceğimiz bir karakter olacağını düşünüyorum. İlk bölümde bir iki saniyelik ufak ufak sahneleri vardı ama o sahnelerde bile sinir oldum.

Dizi genel olarak güzeldi ama sanki bir kaç bölüm sonrasını izliyormuşuz gibi hissettim. Yani hikayenin bir başlangıcı yoktu ortasından başladı gibi geldi. Biz sahnelerde biz ne izliyoruz, burada ne anlatılmak istemiş dedim. Keşke önce bir hikayeyi anlasaydık sonra işleyişe geçilseydi iyi olurdu. Bu yüzden hikayeye hakim olamadım ve ilk bölümde ne anlatılmak istenildiğini anlamadım. Birde dizinin müzikleri çok arka planda kalmıştı sahneleri desteklemiyordu. Benim gibi müziklerine de önem veren izleyiciler varsa onlar açısından biraz sıkıntı olabilir. Dizide kadın ve erkeklerin kıyafetlerini sevdim kıyafetler iyiydi yalnız Melike Güner neden nine gibi giyiniyor anlamadım. Yaşına uygun giyinen fakir olamaz mı? Neyse ilk bölümün günahı olmaz zamanla oturacaktır. Yalnız çekim muazzamdı. Özellikle hareket halindeki araba içi çekimini çok beğendim. Teknik ekibin emeğine sağlık dört dörtlük bir iş çıkarmışlardı. Dizi, entrika sevenler için aranılan kan gibi bir dizi olmuş. İlk bölümde senaryonun daha anlaşılır yazılmasını isterdim ama o da sanırım orijinalinden kaynaklı bir durum. Orijinalini izlemedim ama ilk bölümü bu şekilde yazıldıysa bizde bu şekilde uyarlamışızdır diye düşündüm. Entrika sevenlerin diziye bir şans vermesi gerektiğini düşünüyorum. Umarım seversiniz.
Dipnot: Dizi, BBC yapımı “Mistresses” dizisinden uyarlamadır.

Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.

YALANCILAR VE MUMLARI
Tür: Dram, Romantik, Entrika
Yönetmen: Merve Girgin
Senaryo: SJ Clarkson, Lowri Glain (Mistresses)
Senaryo uyarlama: Nermin Yıldırım
Yapım: Med Yapım
Yapımcı: Fatih Aksoy
Yapım Yılı: 2021
Yayın Günü: Pazar
Yayın Kanalı: FOX TV
Başlangıç Tarihi: 3 Ekim 2021
Konu:
Meliha, Elif, Şebnem ve Ceyda adlı dört arkadaşın aşk hayatları, ilişkileri, sırları, yalanları ve hepsinden önemlisi arkadaşlık ilişkileri anlatılacak. Elif’in (Ceren Moray) hayatının kırılma noktası eşi Engin’in (İsmail Demirci) kaybolmasıdır. Kızı Sumru ile ayakta durma savaşı veren ve kafe işleten Elif’in yolu kızının okul arkadaşı Pelin’in babası Yakup (Feyyaz Duman) ve bakıcısı Şerife’yle (Melike Güner) kesişir ve her şey allak bullak olur.
Oyuncular:
Elçin Sangu
Ceren Moray
Şafak Pekdemir
Burcu Gölgedar
Melike Güner
Feyyaz Duman
İlker Kızmaz
İsmail Demirci

Yorum Gönder

6 Yorumlar

  1. İlginçmiş, bir bakayım ben de. Merak ettim. Ceren Moray diyince aklıma hep Avlu' daki karakteri geliyor. O rolle bütünleşmiş benim için. :)

    YanıtlaSil
  2. Yargı ile aynı güne gelmesi iyi olmamış, başını izledim ama sonra bıraktım.

    YanıtlaSil
  3. Başlamadan merak edilen bir diziydi ama henüz izlemedim🤭

    YanıtlaSil
  4. Aslında konusunu beğendim ama her hafta izleyebilecek kadar sabırlı biri değilim

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)