Baş Belası (Dizi)

Oyuncuları ilk gördüğüm andan başlayana kadar heyecanla beklemiştim. Dizinin diğer yaz dizilerinden farklı olmasının yanı sıra konusu da ilgi çekici gelmişti. Tabii bunun yanında yerli bir yapım olması, başka bir yerden alınmamış olması da beklememe etkendi. Dizi sonunda yayın hayatına başladı ve beklediğime sonuna kadar değdi. Bu yaz şimdiye kadar başlayan dizilerin içinde en sevdiğim dizi oldu.

İrem Helvacıoğlu'nun bu karakterine aşık oldum. İlk oynadığı diziden bu yana takip ederim ve şimdiye kadar oynadığı karakterlerin içinde en çok kendini bulduğu karakter bu karakteri olmuş. İpek yaz dizilerinin vazgeçilmezi başrol kadın karakterlerden biraz farklı bir karakter. Hem çok zeki, hem çok kurnaz, hem de detayları kolayca görebiliyor. Tek sorunu fazla takıntılı olması ama bu takıntısı da gün içerisinde olan olayları kolayca çözümlemesine sebep oluyor. Kısacası kusursuz, mükemmeliyetçi diyebileceğimiz bir karakter. Bu yüzden de karaktere çok ısındım ve çok sevdim. Bence bölümün kahramanı performansı ile İrem'di. Bölüm boyunca hiç düşmedi hem yüksek enerji ile oynadı.

Seçkin Özdemir bu karakterine çok yakışmış. Bir çok karakter denedi olan da vardı olmayan da vardı ama bu bir başka olmuş. Diğer karakterine hem yakın hem uzak bir karakter. Diğer karakterlere nazaran neden bu kadar duvarları olduğunu merak ettim. Büyük ihtimal geçmişten gelen bir şeyler çıkacak. Seçkin ilk bölümde resmen şov yaptı. Kariyeri boyunca biriktirdiği tüm birikimini bir bölümde bize sergiledi. Seçkin'in oyunculuğunu severim ama bu kadar karakterini üzerine giyebileceğini düşünmüyordum. Samimiyetimle yazıyorum bölüm boyunca Seçkin'i hayranlıkla izledim. Ayrıca İrem ile muazzam bir kimya yakalamışlar, enerjilerine bayıldım. Zeki kadın ve onu tamamlayan erkek olarak fantastik bir ikili olmuşlar. Bir an önce romantik sahnelerini izlemek istiyorum.

Dilara Aksüyek'i izlerken ne zaman bu kız başrol kadın olacak diye düşünmeden kendimi alamadım. Hem enerjisi iyi hem de çok yetenekli bir oyuncu ama ikinci karakterlerde oluyor hep. Bu durum biraz beni şaşırtıyor. Televizyonda izlediğimiz bazı başrolleri düşününce hak ettiği yerde olmadığını düşünüyorum. Dizide karakterini beğendim. İpek'in arkadaşı Nazlı karakteri çok yakışmış. Aslında dramdan çok böyle karakterlerde daha güzel olduğunu düşündüm. Nazlı zeki ve güçlü bir kadın ama duyguları daha ön planda bir karakter. Bu yüzden İpek ile tencere kapak gibi olmuşlar. İki güçlü ve zeki kadın ama biri mantığıyla diğeri duygularıyla hareket ediyor. Bu yüzden ikisinin olduğu sahnelere çok güldüm ve eğlendim. Bence Türk televizyonlarının aradığı ikili olabilirler.

Neşe Baykent'i hayranlıkla izledim. Yan yana gelsek ben ablası gibi dururum eminim. Neşe hanım bu ne fit görüntü, bu ne güzellik resmen zamanı durdurmuş gibi. Maşallah, izlerken incelememek mümkün değildi. İrem ile Neşe hanımın birbirine benzemesine de şaşırdım hiç aklıma gelmezdi, gerçekten anne kız gibilerdi. Severek izledim.

Eyüp Mert İlkıs dizinin çocuk oyuncusu. Çocuk oyuncu olarak sevdim ama ilk bölümde çok az sahnesi vardı. Bu yüzden oyunculuğunu gelecek bölümlerde göreceğiz diye düşünüyorum. Umarım daha fazla sahnesini görürüz.

Bülent Düzgünoğlu, Taner Rumeli, Yılmaz Kunt, Buçe Buse Kahraman, Ali Mert Yavuzcan, Ergül Miray Şahin, Özgür Cem Tuğluk ve Barış Yalçın... Hepsi o kadar güzel oynadı ki tek tek yazmak isterdim ama yazım çok uzun olduğu için kısa kesmek zorundayım. Performansları ilk bölüme göre çok güzeldi.

Dizi bende dijital bir kanalda ücret vererek izliyormuşum hissi uyandırdı. Özellikle müzikleri çok güçlü ve destekleyiciydi. Her sahneye uygun ve güçlü müzik seçilmesi konusunu ve türünü fazla öne çıkarmıştı. Bu da işeyişini daha eğlenceli hale getirmişti. Bir dizide müziklerin ne kadar önemli olduğunu bu dizi ile bir kez daha anladım. Dizinin yönetmen koltuğunda Murat Onbul oturuyor. Murat Onbul'un her yaptığı işi çok beğeniyorum haliyle bu dizinin teknik kısmını da beğendim.

Bana göre dört dörtlük iş çıkarmışlardı ama bir sorun var o da Şahin karakterinin deri ceketi. Vallahi yapmayın etmeyin ben yandım kavruldum izlerken. Tüm polisiye türü dizilerde bu deri ceket olayı var. İlerleyen bölümlerde umarım şu ceketten kurtulurlar. Yoksa temmuz ve ağustos sıcaklarında kurdeşen döker Şahin komiser benden yazması. Deri ceket haricinde her şeyiyle beğendim. Senaristlerin eline, emeğine, hayaline sağlık. Başka yaz dizisi yazan senaristlerden de böyle karakterler böyle diziler bekliyorum. Bu konuyu hiç yazmam ama cidden bıktım artık saf ve sakar başrol kadın izlemekten. Kadın karakter zeki olduğunda da eğlenceli bir dizi çıkabiliyormuş görmüş olduk.

Uzun lafın kısası dizi yaz dizisi gibi değil sezon içi ve ya dijital bir kanalın dizisi gibi olmuş. Konu bütün olarak güzel işlenmiş, kopuk ve ya geçişleri sorunlu hiç bir sahne yoktu. Ben diziyi çok beğendim. Kaliteli, güzel bir iş çıkarılmış. Eğer yarın evinde reyting cihazı olanlar tercih etmemiş olursa çok üzülürüm. Çünkü bana göre reyting olarak en azından sıralamada ilk beşte olması gereken bir iş. Yolu açık olsun şiddetle tavsiye ederim bence izleyin.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.

BAŞ BELASI
Tür: Romantik, Komedi, Polisiye
Yönetmen: Murat Onbul
Senaryo: Gülsev Karagöz, Zafer Özer Çetinel, Ahmet Orçun Okşar, Ramazan Demirli
Yapım: ARC Film
Yapımcı: Fatih Enes Ömeroğlu
Yapım Yılı: 2021
Yayın Günü: Pazar
Yayın Kanalı: ATV
Başlangıç Tarihi: 20 Haziran 2021
Konu:
Kendisini ailesine adamış bir kadın olan İpek Gümüşçü'nün hayatını derinden sarsan olaylar sonucu emniyette psikolog olarak çalışmaya başlamasıyla yaşadıklarını konu alıyor. İpek'in çocukluğundan beri tutkusu olan polisiye merakı onu cinayet büro baş komiseri Şahin Kara'yla sık sık karşı karşıya getirecek. ''Baş Belası'' birbirine taban tabana zıt bu iki karakterin polisiye maceralarla süslü eğlenceli hikayeleri...
Oyuncular:
İrem Helvacıoğlu
Seçkin Özdemir
Dilara Aksüyek
Bülent Düzgünoğlu
Neşe Baykent
Taner Rumeli
Yılmaz Kunt
Buçe Buse Kahraman
Ali Mert Yavuzcan
Ergül Miray Şahin
Özgür Cem Tuğluk
Eyüp Mert İlkıs

Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. Ben de bu paylaşımı bekliyordum. :))
    Aynı fikirde değilim ama başrol kadının hiçbir rolünü sevemiyorum ben, bunda da beğenmedim. Diziyi Seçkin için izledim. Bir Aşk Hikayesi' ndeki imajı çok iyiydi ve keşke yine Damla Sönmez ile oynasaydı. İrem' in tarzını, hareketlerini yapmacık buldum, bir türlü ısınamıyorum onun oynadığı karakterlere. Arkadaşı olan kadın çok uçuk kaçık ama daha doğal görünüyor yine de.
    Seçkin Özdemir' i çoğu başrol oyuncusundan yetenekli buluyorum. Nedense bir türlü dizileri yeterince tutmuyor. Adamda talihsizlik var sanki. Bu diziye dönecek olursam polisten çok serseri tipi var. Daha farklı olsaydı keşke dedim, oyunculuğunu ise yine beğendim. Duyguyu iyi veriyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zevk farklı seninki de başka bir bakış açısı. :)

      Sil
  2. Seçkin Özdemir severek izlediğim bir oyuncu.Özellikle yaz dizilerine çok yakıştığını düşünüyorum ama henüz bu diziye bakmadım🙂

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)