Baht Oyunu (Dizi)

Bu gün başlayan iki diziden diğeri Baht Oyunu'ydu. Diziyi genel olarak eğlenceli buldum ama başrol çiftin uyumunda boşluklar vardı. Fakat dizinin işleyişi eğlenceli olduğu için bu durum pek fark edilmiyordu. Gerçi ilk bölüm belki sonraki bölümlerde bu boşluk kapanır kim bilir.

Aytaç Şaşmaz'a bu karakter çok yakışmış. Fiziksel olarak zengin soğuk plaza erkeği karakterinin yakışacağını zaten biliyordum. Birde üzerine böyle klişe bir karakterin gelmesi iyi olmuş. O kadar soğuk patron olan esas adam izledik. Birde Aytaç'tan bu karakteri izleyelim bakalım. İlk bölüme göre çok iyiydi. Cemre ile de çok yakışmışlardı. Bence bölümler ilerledikçe dizi ana konuya geçince daha da güzel bir karakter olacak.

Cemre Baysel bölümün kahramanıydı. Bölüm boyunca her karakteri üzerime bir kaftan gibi giyerim dedi. Gerçekten olduğu yerden daha fazlasını hak ediyor. Bence abartılması gereken kadın oyuncularımızdan biri. Yolun başında olmasına rağmen her karakterin üstesinden kolaylıkla geliyor. Ve oynadığı her karakteri doğal içten oynuyor. Her sahnesini severek ve hayranlıkla izledim. Bence bölümü taşıyan bir oyuncuydu. İyi ki Ada karakterini kabul etmiş.

Aslı Sümen'i daha önce görmediğim için ve dizileri hakkında bilgi olmadığı için ilk dizisi olduğunu düşünüyorum. İlk bölümden izlediğim kadarıyla epey bir yol alması lazım. İlk dizisi olduğu için pek fazla bir şey yazamayacağım. Umarım zamanla setlere alıştıkça kendini geliştirir.

İdris Nebi Taşkan'ı ilk defa deli saçması bir karakterde görmedim. Aman ALLAH'ım bu gerçek olabilir mi? O bıçkın, deli bakan gözlerin yerini gayet hoş ve havalı bir karakter almış şükürler olsun. Gerçekten bir defa daha aynı karakteri oynasaydı kötü şeyler yazabilirdim. Çünkü kariyeri boyunca aynı karakteri farklı hayatlarda oynadı. Gerçekten o da artık bıkmış ki kendini farklı gösterebileceği bir karaktere evet demiş. Açıkçası çokta iyi yapmış. İdris bu karakterinde farklı bir ülkenin vatandaşı olan havalı, kızlar tarafından beğenilen ve Türk vatandaşı olmak için her şeyi yapacak bir karakter. Beni seveni ben sevmem beni sevmeyeni ben severim gidişatlı bir yolu var. Karakterine, oyunculuğuna, performansına bayıldım. Bence şimdi gerçekten İdris'in oyunculuk yeteneğini izleyeceğiz.

Dizi de usta oyuncu Altan Erkekli'nin yanı sıra Hande Subaşı, Tuğba Çom Makar, Funda İlhan
ve Ozan Dağge gibi oyuncularda vardı. Usta oyuncu Altan Erkekli hakkında yazmak bana düşmez ama diğer oyuncularda güzel performans sergilemişlerdi.

Ben diziyi sevdim mi emin değilim ama çok eğlenceli buldum. Yaz dizisi havasını yakalamıştı. Her yıl zaten aynı konuda diziler oluyor biliyorsunuz. Bu yılda bu dizi o dizilerin yerine geldi. Oyuncuların performansıyla dizi başka bir boyuta gelmişti. Tek sorun ilk bölüm olduğundan sanırım Cemre ve Aytaç arasında kimya uymuş ama alışılmışlık yoktu. Onunda ilerleyen bölümlerde düzeleceğini düşünüyorum. Çünkü çift olma enerjisi yüksek. Dizide çekim koyu ve mat kullanılmış. Yaz dizisi olduğu için biraz daha doğal açık renkler kullanılsın isterdim. Yine de bir bütün olarak arka plan uyumluydu. Dizinin müziklerini güzeldi, her sahneyi ön plana çıkarıyor ve destekliyordu. Ayrıca eğlenceli konusuna uygundu. Ben diziyi sevdim. Eğer yorucu bir sezon içinden biraz uzaklaşmak ve zihni dinlendirmek istiyorsanız tercih edilebilir. Bana göre tam zihin dinlendirmeli bir dizi olmuş. Genç kesimin daha çok seveceğini düşünüyorum. Eğer vaktiniz varsa ve eğlenceli bir şeyler arıyorsanız şans vermenizi tavsiye ederim.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.

BAHT OYUNU

Tür: Romantik, Komedi
Yönetmen: Serdar Gözelekli
Senaryo: Erkan Birgören, Tuna Kıygı, Fatih Enes Ömeroğlu
Yapım: ARC Film
Yapımcı: Fatih Enes Ömeroğlu
Yapım Yılı: 2021
Yayın Günü: Salı
Yayın Kanalı: KANAL D
Başlangıç Tarihi: 15 Haziran 2021
Konu:
Bahtınızın kara olduğuna bir kere inandıysanız, makus talihi yenmek pek de kolay değildir… Ancak ilk aşık oldukları erkeklerle evlenirlerse mutluluğu yakalayacaklarına inanan ve bunu başaramamış kadınlar arasında büyüyen Ada, tam da bu işe son noktayı koymak, kaderin çarkına çomağı sokmak üzeredir ki... Olanlar olur, Ada ilk aşkı olduğuna inandığı Rüzgar tarafından terk edilir. Ada mutluluk yolunda Rüzgar’ı geri kazanmak isterken karşısına Bora çıkar. Aşkı ve inancı arasında sıkışan Ada’yı, zorlu ve romantik bir yolculuk beklemektedir.

Oyuncular:
Aytaç Şaşmaz
Cemre Baysel
Altan Erkekli
Aslı Sümen
İdris Nebi Taşkan
Hande Subaşı
Tuğba Çom Makar
Funda İlhan
Ozan Dağgez
Emrah Ben
Azra Aksu

Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. Pek ilgimi çeken bir dizi olmadı😑

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel dizi aslında bir şans ver istersen. :)

      Sil
  2. İlk bölümü izledim de... Eğlenceli bir diziydi... Emeğine sağlık... :)

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)