Ada Masalı (Dizi)

Dizinin ilk haberi çıkrığından bu yana değil gibi beklediğim diziye sonunda kavuştum. Beklediğine değdi mi diye sorarsanız ağız dolusu evet derim. Hatta beklediğimin üstünde bir dizi olduğunu düşünüyorum. İzlerken Alp ve Ayça'nın uyumunu bayıldım. Dizide beni en çok heyecanlandıran ikilinin uyumuydu.

Ayça Ayşin Turan o kadar güzel ki sahnelerinde gözlerini incelemeden kendimi alamadım. Geçmişte de güzel bir kızdı ama yaşını aldıkça daha kadınsı ve daha hoş bir kadın oldu. Ayça'nın oyunculuğunu hep sevdim. Yanlış hatırlamıyorsam da bu ikinci komedi türünde dizisi. İlki ilk dizisinden sonraydı birde bu dizi. Gerçi o dizi aile komedi dizisiydi o şekilde düşününce bu ilk romantik komedi türündeki dizisi. Bu şekilde düşünürsek bu türe aşırı yakışmış. Keşke daha önce böyle bir türde olsaydı diye düşündüm. Çok yakışmasının yanı sıra enerjisi diziye iyi gelmişti. İlk bölümde performansına bayıldım.

Alp Navruz'u ilk defa fazla doğal gördüm. Tabii ki diğer karakterleri de iyiydi ama bu dizide yakışıklı gözükmeye çalışmamış olduğunu fark ettim. Bu da izleyiciye daha olumlu şekilde yansımış. Ayça Ayşin Turan ile kimyasının bu kadar uyacağını isimlerini ilk duyduğum anda anlamıştım. Bu yüzden ikisinin sahnelerini sırıtarak izledim. Sanki dizi değil de aşırı romantik bir aşk filmi izliyormuşum gibi hissettim. Ayça'nın performansına bayıldığım gibi Alp'in de performansına bayıldım.

Özge Demirtel'i daha önce izlemedim sanırım ilk dizisi. İlk dizisi ise oyunculuğu hiç pot durmuyordu. İlk bölümde diziye ve diğer oyunculara uyumlu görünüyordu.

Rami Narin'i daha önce bir kaç dizide görmüştüm. Fakat bu dizide diğer karakterlerine göre daha ön plana çıkacak gibi duruyor.

Anil Cem Kenar'ın oyunculuğunu özlemişim. Yangaz'ken severdim ama bu dizide büyük ihtimal itici bir karakter olacak öyle hissettim. Ve aynı şekilde Beril Pozam'da çok gıcık bir karakterde oynuyor. Toksik insanlar olur ya öyle bir karakter. İki karakteri de ilk bölümde sevmediğim için ilerleyen bölümlerde sevgili yaparlarsa güzel olur. Dizinin gıcık çifti olarak yakıştırabiliriz.

Açıkçası diziyi sevmekten öte bayıldım. Uzun zamandır beni böyle heyecanlandıran bir yaz dizisi olmamıştı. Biraz bana final yapmış geçmiş yıllarda severek izlediğim deniz kum güneş temalı dizilerin hissini verdi. Böyle klişe sahneleri olan ama bir yandan da nahif olan diziler... Dizi kadrosu güzel seçilmişti. Bir yanda tanınmış ustalaşmış oyuncular bir yanda genç oyuncular. İki kesimde eşit dağıtıldığı için dizi dengeli olmuştu. Ve Ali Bilgin'in muazzam çekim yeteneği. Gerçekten tüm ekibi tek tek tebrik etmek isterim. Hepsi kendi alanında harika iş çıkarmışlardı. Tek müzikleri biraz daha güçlü olabilirdi diye düşündüm. Uyumsuzluk ya da basit değil de fazla arka planda kalmıştı. Müzik kısmında tek aklımda kalan Buray'ın şarkısı oldu. Müzikleri biraz daha kuvvetli olursa sahneler daha ön plana çıkar diye düşünüyorum. Bence dizi de hiç bir kusur yoktu. Senaryo, işleyiş replikler, oyunculuklar, kıyafetler. çekim rengi, mekanlar hemen hemen hepsi birbiri ile çok uyumluydu. İlk bölümde çekim olarak mavi bir tema kullanılmıştı. Umarım yaz boyu mavi, turuncu, beyaz tonlarını bol bol görürüz. Ben diziye bayıldım. Reytingleri nasıl olur bilemem ama bence bu dizi çok yüksek reytingleri hak ediyor. Şiddetle tavsiye ederim, bence dizde seversiniz.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.

ADA MASALI

Tür: Romantik
Yönetmen: Ali Bilgin, Deniz Çelebi Dikilitaş
Senaryo: Sema Ergenekon, Yelda Çıtak
Yapım: Ay Yapım
Yapımcı: Kerem Çatay, Pelin Diştaş
Yapım Yılı: 2021
Yayın Günü: Salı
Yayın Kanalı: STAR TV
Başlangıç Tarihi: 15 Haziran 2021
Konu:
Ada Masalı dizisinde şehir hayatını seven 'Şehirden başka bir yerde yaşayamam, kendimi kaybedecek kadar da âşık olamam' diyen Haziran (Ayça Ayşin Turan) ile arazisini satmaya ikna etmeye geldiği doğma büyüme adalı olan Poyraz'ın (Alp Navruz) hikayesi anlatılacak.
Oyuncular:
Ayça Ayşin Turan
Alp Navruz
Özge Demirtel
Rami Narin
Anil Cem Kenar
Beril Pozam
Nihan Büyükağaç
Merve Nur Bengi
Bülent Çolak
Bedia Ener
Mesut Özkeçeci
Ipek Tenolcay
Fatih Yücebağ
Bensu Begoviç
Eren Devrim
Mustafa Aran

Yorum Gönder

0 Yorumlar