2020 Begendigim Kore Dizileri Top 10

Bu yıl top 10 oluştururken yine çok zorlandım. Ne kadar eski diziler kadar tat alamasam da sevdiğim çok dizi vardı. Hangi birini listeme alsam bilemedim ve bir kaç dizi arasında kalıp birini elemek zorunda kaldım. Aslında top 20'mi yapsam diye düşündüm ama bu sefer zaten tavsiye postu var üzerine birde 20 diziyi paylaşsam en olmayacaktı. Bu yüzden bu listede olmayı hak edip olamayan çok dizi var. Pandemi dolayısıyla her ülkede olduğu gibi Kore'de de dizilerde aksamalar oldu. Buna rağmen bir sürü dizi çıkardılar. Her türden dizi mevcuttu. Ben listeme baktığımda en çok fantastik dizilerde eğlendiğimi ve daha rahat izlediğimi düşündüm ve diğer türlere göre yıllar içinde daha iyi oldular. En azından farklı işleyişi oluyor klişe değil. Neyse çok fazla yazmadan direk listeme geçiyorum...

Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.

Bu yıl için şu şekilde bir Top 10 oluşturdum;
1.Tale of the Nine Tailed
2.Touch
3.Alice
4.The King Eternal Monarch
5.Flower of Evil
6.Meow, the Secret Boy
7.Men are Men
8.It's Okay to Not Be Okay
9.Zombie Detective
10.Lies Of Lies

Top 10 listem haricinde bu yıl dikkat çeken iki diziden size bahsetmek istiyorum.  Biri Rugal diğeri  Sweet Home.  İkisinin de ortak özelliği webtoon uyarlaması olması.  Bu iki diziyi kimi  severek izledi, kimi sevmedi, kimi korktu, kimi gerildi... Bir şekilde iki dizide izlendi. Bende top 10 listem haricinde bu iki diziyi almak istedim. Sizi çeker mi izler misiniz bilmiyorum ama biraz bahsetmek isterim. 

(Gifler alıntıdır.) 

Rugal

Finali çok tatmin etmese de Rugal sevilen bir dizi oldu. Özellikle aksiyon sahneleri bana göre kaliteli ve güzel kurgulanmıştı. Biraz aşk olsaydı fena olmazdı. Sanki ikinci sezonu olacak hissi uyandırdı bende. Genel olarak güzeldi belki tür seçen için ortalara doğru sıkıcı gelebilir ama o da tüm Kore dizileri için geçerli bir özellik. Ters köşe olabileceğiniz konular olabilir. İzleyicisi ikiye ayrılsa da ben seven tarafta oldum. Bu yüzden izlediğim diziler arasından farklı işleyişi olduğu için top10 listemde olması gerektiğini düşündüm.

Sweet Home

Bir netflix dizisi ama başka yerlerde çevirisini yapmış. Bu yüzden çevirisine ulaşabilirsiniz diye düşünüyorum. Dizinin temeli korku ve gerilim üzerine yapılmış bir dram dizisi. Yani eğer ki korku türüne karşı sorununuz yoksa sevebileceğiniz bir dizi. Dizinin gerek çekimi, gerek kurgusu, gerek kullanılan mekanları dört dörtlüktü. Okuduğum yorumlara göre izleyicide diziyi çok sevdi. Bu yüzden izlediğim diziler arasından farklı işleyişi olduğu için top10 listemde olması gerektiğini düşündüm.

Yorum Gönder

24 Yorumlar

  1. Bu kore dizilerine en sonunda siz blog mahallem yüzünden saracagim🙂 o kadar çok önüme çıkıyor ki.. hayır birini acip kendimi kaptırmışım diye korkuyorum 🙂 çünkü yorumlarınızdan anladığım, konuları başarılı oluyor. Bu arada mutlu yıllar diliyorum🎈

    YanıtlaSil
  2. Nine Tailed dizisini şuan izliyorum. Sweet Home ve Zombie Dedective ise izlenecekler listesinde sırasını bekliyor. 😄

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel dizileri kesinlikle the king eternal monarch da var benim listede oda güzel dizilerden di 🙏🏻

    YanıtlaSil
  4. Listendeki hiçbir diziyi izlemedim desem. :) Ama beğendiyse ve benim sevdiğim tarzda ise listeye alırım. Öneriler için teşekkürler^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnanırım, sevebilirsin diye düşünüyorum. :)

      Sil
  5. Sweet Home!!! Yilin sonunda kalbimi çalan dizi oldu sanirim uzun bir sure 2. Sezonu gozleyecegiz.
    Rugal i henuz izlemedim ama sweet home un yanina koyduysaniz mutlaka bakacagim. Meow the secret boyu benden baska begenen birilerinin olmasina sevindim haha gayet guzel diziydi neden begenmediler anlamadim. Cok guzel bir liste olmus. Tesekkur ederiz😆

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazıları daha çok Japonya tarzı değil de Amerika tarzı Kore dizilerini seviyor ondan olabilir. Meow dizisi de biraz Japonya tarzına benziyordu. Bu durum göz önünde bulundurulursa bundandır diye düşünüyorum. :)

      Sil
  6. Sweet home dizisini izlemeye karar vermiştim. Bu yorumdan sonra heyecanlanmaya başladım 😊

    YanıtlaSil
  7. Top 10 listenden sadece 3 diziyi izledim bu sene. Hatta izlediğim son 3 dizi de bu diziler oldu. The King Eternal Monarch dizisini yarım bıraktım bir ara tamamlamak istiyorum. Sweet Home dizisi ise en merak ettiğim dizilerden. İzleyeceğim en kısa zamanda. Kalemine sağlık :)

    YanıtlaSil
  8. Benim de favorilerime girenler var aralarında. Diğerlerine de bakayım, favorilerim deyince merak ettim. :)

    YanıtlaSil
  9. Sweet Home uzun süredir aklımda en yakın zamanda izlerim inşallah :)

    YanıtlaSil
  10. merhaba son zamanlarda çok tayvan ve çin dizisi izlemiyormusunuz. onlar için yeni liste gelmedi merak ettik :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Tayvan Drama kapandıktan sonra izlemedim, daha doğrusu çevirisi iyi bir site bulamadım ama Japonya dizileri için buldum Japonya dizileri izliyorum. Yakında onunla ilgili tavsiye listesi yapacağım. :)

      Sil
  11. Japon dizilerini hangi siteden izliyorsunuz paylaşabilirmisiniz ?

    YanıtlaSil
  12. The King Eternal Monarch tek izlediğim. Lee Min Ho yine oyunculuğu ile göz dolduruyor. Aynı şekilde başrol kadın da çok başarılı. :)
    Rugal' ı çok merak ettim, izlediğim anime bitsin başlarım ona.

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)