Sol Yanım (Dizi)

İlk bölümünü izleyince karışık duygulara kapıldığım bir dizi başladı. Bir sahnesine sevebilirim derken diğer sahnesinde yok bana göre değil deyip durdum. Tam olarak tanımlandıramadığım duygularla izlediğim diziye karşı görüşüm bir kaç bölüm sonra ortaya çıkacak. Yine de ilk bölümde nasıl bir izlenim edinmişim sizlerle paylaşacağım.

Özge Yağız su gibi duru bir güzelliğe sahip. Fakat oyunculuğunu geliştirmesi lazım. Günlük dizilerde pek göze batmıyor ama haftalık dizilere geçince diğer genç kadro içinde oyunculuğu bayağı göze batıyordu. Ortalama bir oyunculuğunun yanı sıra mimiklerini de pek kullanmaması hoşuma gitmedi. Yani mesela bir şey görüyor şok olması lazım yüzünde o ifade yok ya da sinirlenmesi lazım kızgın bir yüz ifadesi yoktu. Bu yüzden oyunculuğundaki duygu bana pek geçmedi. Yalnız Tolga ile kimyaları uymuştu. İkisinin sahnelerini heyecanlandırmasa da gülümseyerek izledim.

Tolga Mendi'ye bayılıyorum. Her sahnesinde aklıma Serkan Çayoğlu geliyor. Yok mu aranızda bu iki oyuncuyu bir projeye koyacak en dizi - film sektörü... Tolga Mendi'nin oyunculuğunu seviyorum, kendine has bir enerjisi var, bu karaktere de çok yakışmış. İlk bölümde performansını beğendim.

Cemre Baysel'e kötü kız imajı çok yakışıyor. Nasıl Tolga'yı görünce Serkan aklıma geliyorsa aynı şeklide Cemre'yi gördüğümde de aklıma Öykü Çelik geliyor. Cemre çok yetenekli ve her duyguya hızla girebilen bir karakter. Yüzü ne kadar bebek gibi sinsi durmasa da kötü kız karakteri kaldırabilecek derece de iyi bir oyuncu. Ben ilk Öykü Çelik'in kız kardeşi olduğu dizide izlemiştim. O diziden bu güne kadar tüm projelerini izledim. Bu dizide de genç kadın oyuncular içerisinde dengeyi sağlayacak bir karakter olacağını düşünüyorum.

Emre Bey ile Cemre Baysel'i lütfen çift yapın. Bir önceki projelerinde çok isterdim ama karakterlerden dolayı olması imkansızdı. Burada kan bağı olmayan iki kişilerken bunu görelim. Bu ikili fiziksel olarak birbirlerine çok yakışıyorlar. Aralarında tuhaf ve hoş bir çekim var. Emre Bey'de iyi bir oyuncu, doğal ve gerçeğe yakın oynuyor. Bu dizide de sanki yanan bir karakter olacak gibi. Umarım yanlış algılamışımdır ve bu hikayede yanmaz.

Defne Samyeli ana haber sunarken herkesin saygı duyduğu, bayıldığı ve 90'ların çocuklarının aşkı bir kadındı. Hala bu kadar güzel olması, kendine iyi bakıyor olması hayret verici. Maşallah yaşlanmayan ünlülerimizden. Fakat şarkıcılıkta olduğu gibi oyunculuk konusunda yetenekli bulamıyorum.

Cansel Elçin yaşlan artık be adam. Hatırla Sevgili dizisinden bu yana aynı şekilde duruyor. Sanki zaman Cansel Elçin için durmuş gibi, maşallah. Dizi için sakal ve saçında bir iki beyaz göstermişler ama gerçekten o bile yaşlı olmasını sağlayamamış. Bana göre baba karakteri hiç olmamış. Belki bir ağabey ola daha mı iyi olurdu ne? Açıkçası Defne Samyeli ile çift olmalarını da yakıştıramadım. Fizik ve kimya sıfır ama Defne Samyeli için şans olmuş. İlerleyen bölümlerde Defne'nin oyunculuğundaki eksiklikleri kapatabilir. Karakteri uygun olmasa da oyunculuğu ile göz dolduruyordu.

Esra Bezen Bilgin'i Hazal Kaya ve Burak Deniz'in çift olduğu dizide görmüştüm. Orada Hazal Kaya minik bir kız, kardeşi karakterleri minyon tipli olduğundan galiba anne karakterine çok yakıştırmıştım. Fakat bu Dizide Özge Yağız ile yan yana gördüğümde aşırı garipsedim. Anne karakteri olarak yakıştıramadım. Karakterini klasik fakir kızının psikolojisi yerle bir olmuş, sorumsuz annesi olarak tanımlayabiliriz. Kavga sahnesindeki performansını sevdim, zaten tiyatro kökenli olduğu için çok iyi iş çıkaracaktır.

Deniz Barut'un babasını Cansel Elçin mi yapmışlar? Deniz 37 ve yaşından büyük duruyor, Cansel 47 ve yaşından küçük duruyor... Bu konu hakkında daha fazla yorum yazamayacağım. Deniz Barut'un karakterini şimdilik sevdim. İlk bölüme göre güzel performans sergilemişti.

Taner Rumeli sakallı ve sakalsız olarak iki farklı insan olabilen nadir oyuncularımızdan. Her karaktere girebilen, girdiği karakteri benimseten bir yeteneği var. Dizide okulun yöneticisi ayrıca Deniz Barut'un eşi karakterinde. Deniz Barut ve Taner'in bu kadar yakışabileceğini hiç düşünmemiştim. Dizide tüm çiftleri düşünürsek en çok yakışan çift olmuş. Dış görünüşleri, oyunculuk düzeyleri ile bambaşka olmuşlar. Bu ikiliyi kim çift olarak düşündüyse tam isabet yapmış.

Ben dizinin en çok müziklerini beğendim. Müziklerin hepsi çok güzeldi, gençlik dizisine uygun yapılması hoşuma gitti. Oyuncuların hepsini göremedik, ama gözükenlerinde hepsini sevemedim. Dizinin kemik konusu Adını Feriha Koydum dizisini andırıyordu. İşleyişte bir kaç farklılık olsa da yine de belli oluyordu. Adını Feriha Koydum kadar güzel işlenirse dizi tutar gibi duruyor. Özellikle genç kesimi çekmek konusunda zorlanmaz bence. Serdar Gözelekli değerli yönetmenlerimizden, böyle bir dizi doğru yönetmenin eline bırakılmış diye düşünüyorum. Gerek çekimler, gerek seçilen mekanlar, gerek kullanılan renkler, her bir şeyiyle gençlik dizisine uygundu. Mat renkler yerine canlı renkler ve modern kıyafetler kullanılması hoşuma gitti. Teknik açıdan kusursuzdu. Konu itibarıyla işleyiş ve diyaloglarda yerindeydi. Bir bütün olarak baktığımda olumsuz bir düşüncem olmadı. Sadece tek sorun oyunculardı. Onu da herhalde iyi oyuncular ile dengelemeye çalıştıklarını düşündüm. Bu yüzden de ilerleyen bölümlerde eksiklikler pek göze batmaz diye düşünüyorum. Diziyi ilk bölümden izleyecek kadar sevemedim. Bu yüzden üç bölüm kadar şans vermeyi düşünüyorum. Fakat sosyal medya yorumlarına göre seven çok fazla izleyici vardı. Bu yüzden sizin de şans vermeniz gerektiğini düşünüyorum. Umarım reytingleri güzel gelir, dizinin yolu açık olsun.

Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
SOL YANIM
Tür: Dram, Romantik, Entrika
Yönetmen: Serdar Gözelekli
Senaryo: Melis Civelek, Özlem Çadırcı
Yapım: BKM25
Yapımcı: Necati Akpınar
Yapım Yılı: 2020
Yayın Günü: Perşembe
Yayın Saati: 20.00
Yayın Kanalı: STAR TV
Başlangıç Tarihi: 26 Kasım 2020
Konu:
Genç yaşta kendi ayakları üzerinde durmayı öğrenmiş ve annesinin bakımını üstlenmiş Serra ile varlıklı Kutlusay Ailesi’nin veliahtı Selim’le tanıştıracak. Serra ve annesinin mütevazı mahalle hayatına karşılık, Kutlusay Malikanesi ve ailenin göz alıcı lüks yaşamı hikayenin merkezinde yer alacak. Çok başarılı bir öğrenci olan Serra’nın burslu okuduğu, Selim’in ise adeta mecburiyetten devam ettiği, kendilerinin olan Kuzey Üniversitesi ise üniversite yaşamına dair birbirinden eğlenceli ve sürükleyici hikayeler sunacak. Kadronun genç oyuncularının birbirinden çarpıcı tarzları gençler arasında yeni bir akım başlatacak.
Oyuncular:
Özge Yağız
Tolga Mendi
Cemre Baysel
Emre Bey
Defne Samyeli
Cansel Elçin
Esra Bezen Bilgin
Deniz Barut
Taner Rumeli
Seda Akman
Benian Dönmez
Feyza Civelek
Tuğçe Açıkgöz
Ecem Atalay
Ergül Miray Şahin
Emre Dinler
Oktay Çubuk
Aleyna Şen
Yavuz Pekdiker
Demet Genç
Haydar Koyel
Celal Tak
Murat Balcı
Özgür Cem Tuğluk
Efe Taşdelen
Ayşe Kırca
Hasret Usneker

Yorum Gönder

12 Yorumlar

  1. Bakalım nasıl bir dizi olacak izleyemedim henüz 🌸🤭

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gençlik, okul türü dizilerini seviyorsan beğenirsin. :)

      Sil
    2. Aaa! neden öyle dediniz fazla ağır oldu. :)

      Sil
  2. Tekrarını izledim şu an, dedim izleyip yorum yapayım. Günlük dizisinde o kadar mıymıydı ki Özge Yağız burada tam tersi olmasına sevindim. :D Mimik konusunda bir şey diyemem, henüz o kadar incelemedim. Kimya konusunda haklısın, beğendim yan yana oluşlarını. Ve Cansel Elçin, dediğin her şeye katılıyorum, baba rolü olmamış. Defne Samyeli için sadece susuyorum. 😂

    YanıtlaSil
  3. Bu dizinin sonu kesin tahmin ettiğim gibi olur 😂

    YanıtlaSil
  4. Tanıtımını gördüm ama ilgimi çeken bir dizi olmadı😑

    YanıtlaSil
  5. Bir sahnesine denk geldim cok farkli durmasa da ilgi cekici, izlenebilir gibi. Yorumuna katiliyorum simdilik bende karar veremesim izleyip izlememe konusunda. Gunluk dizilerde oynamis olan basrol kiz mi?
    Eline saglik guzel bir yazi olmus.🍀

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet günlük dizideki kız. Ben hala izliyorum ama pek istediğim gibi gitmiyor. Kaç bölüm daha şans veririm bilemiyorum. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)