Bir Annenin Günahı (Dizi)

Dizi çok hızlı başladı. Nasıl yazsam böyle daldan dala atlamış gibiydi sahneleri. Orijinali nasıl bilmediğim için senaryonun ilk bölüm işlenişi mi böyleydi yoksa bizim uyarlamada mı hızlı yazıldı bilemedim. Yani ne oldu ne bitti anlamadım. Fakat ana konuya geçmek ve izleyiciyi gereksiz sahnelerle sıkmamak adına bu şekilde ön konuyu hızlı geçtiklerini düşünüyorum.

Özge Özberk'in yüzü bir tuhaf geldi. Yüzü mü şiş yoksa bir müdahale mi var anlamadım. O yüzden ilk bölümde sahnelerine pek odaklanamadım. Yalnız oyunculuğunu konuşturmuştu. Zaten anne karakterlerinin yakıştığı sayılı oyunculardan birde o çaresizlik duygusunu doğru oynadığı için duyguları bana çok geçti. Bana göre ilk bölümde on numara beş yıldız bir oyunculuk sergilemişti.

Musa Uzunlar'ın hikayesi tüm karakterlerin içerisinde en ilginç hikayeydi. Tüm hikayelerin içerisinde en çok onun hikayesini ve nasıl işleneceğini merak ettim. Usta bir oyuncu olduğu için eleştirmek bana düşmez ama Özge'nin karşısına verilebilecek en iyi oyuncuyu verdiklerini düşünüyorum.

Emre Kınay'da ilk bölüme göre çok az göründü. Tam olarak dizide ne kadar etken bir karakter anlayamadım. Fakat Emre Kınay normalde kötü karakterleri güzel oynar. Belki bir ihtimal bu dizinin kötü karakteri olabilir. Usta bir oyuncu olduğu için muhakkak güzel bir performans sergileyecektir.

Mert Yazıcıoğlu'nu görünce televizyonda olan bir önceki projesindeki hikaye aklıma geliyor. O projede de kız hastaydı Mert yardımcı oluyordu. Burada da kendi hasta olunca hep o hikayeye gitti aklım. Yani, anladığım kadarıyla dizinin kilit oyuncusu Mert yani Yusuf. İlk bölümde olduğu sahnelerde etkileyici bir oyunculuk sergiledi. Bence Mert hak ettiği yerde değil.

Simay Barlas'ı Mert Yazıcıoğlu ile yakıştıramadım. Neden bilmiyorum ama kimyaları uyuşmamıştı. Belki ilk bölüm diyedir ama çekim hissedemedim. Bireysel olarak güzel bir oyun sergiledi hakkını yiyemem ama çift olarak beni pek etkilemediler. Yalnız Simay bu zengin kız karakterlerinden vazgeçmeli ve farklı karakterlerde oynamalı, izleyici artık aynı karakterde görmekten sıkıldı.

Pamir Pekin ilk bölümde çok az göründü. İçimden bir his Özge Özberk'e yani Suna'ya aşık bir karakter gibi geldi. Polis olduğu için dizinin işlenecek konusuyla yakından ilgili biri olacaktır diye düşünüyorum. Yani bol bol izleyeceğiz.

Alihan Türkdemir dizinin çocuk oyuncusu. Sarışın tatlı mı tatlı bir çocuk oyuncumuz inşallah yoğun konu yüzünden az gösterilmez. Dizilerde çocuk oyuncuların sahnelerini çok seviyorum.

Mine Derman, Zehra karakterine hayat veriyor. Daha önce bir günlük dizide oynamış sanırım ama izlemediğim için ilk defa performansını izledim. Şu an için ortalama bir oyunculuğu olduğunu düşündüm. Fakat ilk bölüm olduğu için ön yargılı olmakta istemiyorum. İlk bölümde iyiydi, en azından doğal bir oyunculuk sergiledi.

Nefise Karatay'ı televizyonda o kadar uzun zamandır görmüyorum ki en son hangi projede yer aldı onu bile hatırlamıyorum. Ortalamanın altında bir oyunculuğu olduğunu düşünsem de diziye yakışmıştı. İlk bölümün günahı olmaz ilerleyen bölümlerde nasıl bir oyunculuk sergileyeceğini göreceğiz.

Dizi genel olarak güzeldi ama işleyişi yukarıda da yazdığım gibi çok hızlı geçti. Ben dizide en çok müzikleri sevdim. Müzikleri kim yaptı bakmayı unuttum ama kim yaptıysa emeğine sağlık. Müzikler her sahneye o kadar uygun ve güzel yapılmıştı ki dizinin işleyişini güçlendirmişti. Dizide senaryo, işleyiş, oyuncular ve müzik haricinde çekimini de çok sevdim. Geçişlerde kullanılan manzaralar muazzamdı. Konunun kasvetinden galiba çekimde kullanılan mekanlar ve çekim rengi çok koyuydu. Bu kısmı fazla sevemedim. Yani dizi zaten kasvetli birde üzerine koyu tonlar kullanılınca iç karartıcı bir bütünlük olmuştu. Bunun haricinde hiç bir sorun yoktu. Orijinali nasıldır bilmiyorum ama bizim versiyonu çok sevdim. büyük bir ihtimal diziyi takip edeceğim. Eğer vaktiniz varsa sizde bir şans verin. Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.

Dipnot:
Dizi Filipinler yapımı A Mothers Guilt dizisinden uyarlanmıştır.
BİR ANNENİN GÜNAHI

Tür: Dram, Aile, Romantik, Suç, Gerilim
Yönetmen: Filiz Pakman
Senaryo: Hanggang Saan (A Mother's Guilt ) - Mel Mendoza-Del Rosario
Senaryo uyarlama: Ahmet Yurdakul
Yapım: Limon Film
Yapımcı: Hayri Aslan
Yapım Yılı: 2020 
Yayın Günü: Cumartesi
Yayın Saati: 20.00
Yayın Kanalı: Kanal D
Başlangıç Tarihi: 21 Kasım 2020
Konu: 
Kendi ayakları üzerinde duran ancak çocuğu için suç işlemek zorunda kalan bir annenin dramını işleyen dizide, “Kim bir başkası için kendi hayatını hiçe sayar?”, “Bir anne, bir baba çocuğu için neleri göze alır?” soruları bir kez daha tartışmaya açılacak.
Oyuncular
Özge Özberk 
Musa Uzunlar 
Emre Kınay 
Mert Yazıcıoğlu 
Simay Barlas 
Pamir Pekin 
Alihan Türkdemir 
Mine Derman 
Nefise Karatay 

Yorum Gönder

8 Yorumlar

  1. Kesinlikle daldan düşme gibi bir anda yaşandı ben pek sevemedim gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok hızlı gelişti, sahneler kopuk duruyordu. :)

      Sil
  2. Bu ara dizilere yetisemesem de merak ettigim bir yapim. Bir sans verecegim ellerinize saglik😀

    YanıtlaSil
  3. Galiba her şey bir anda olmuş

    YanıtlaSil
  4. Dün izledim biraz güzel bir dizi☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet güzel dizi inşallah sonraki bölümlerde oturur. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)