Alev Alev (Dizi)

Dizinin orijinalini izlemsem de bizim versiyonu ilk açıklandığı andan bu yana beni heyecanlandırmıştı. Çünkü Demet Evgar vardı. Daha sonrasında ilk bölümden ilk kesit yayınlandı. Tüylerim diken diken izledim. Bu ilk bölüm ilk sahneden sonra heyecanla, sabırsızca beklemeye başladım. Ve sonunda başladı ama ne başlama... Bölüm boyunca bir çok duyguyu yaşattı ve nasıl başladı nasıl bitti anlamadım.

Demet Evgar'a bayılıyorum, hatta oyunculuğuna aşığım. Oyuncu oynamıyor, girdiği karakteri resmen yaşıyor. Bu dizide de yine karakterini oynamamış yaşamış. Dizide ismi olan bir adamın eşini oynuyor. Mutlu ve dört dörtlük görünen hayatının arka planında zorluk çekiyor. Ve bu zorluğa dur demek istiyor. Güçlü ve ne istediğini bilen bir karakteri var.

Hazar Ergüçlü'nün karakteri Çiçek'in hikayesi en ilgi çekici hikaye olacağına eminim. Spoiler vermek istemiyorum ama karakteri bölümün ilk dakikasından son dakikasına kadar çok farklı bir hal aldı. Hiç beklemediğim bir hikayeye döndü. Hazar ilk bölümde güzel oynamıştı ama biraz daha bütünleşmesi lazım.

Dilan Çiçek Deniz'in karakterinin nasıl işleneceğini merak ediyorum. İlk bölümde dümdüz, pek bir numarası olmayan karakterdi. Bu arada Cihangir ile olmuşlardı. Bence bölümler ilerledikçe çift olarak çok sevilecekler. Dilan'ın oyunculuğu her zamanki gibi sosyal medyada tartışılırken ben beğendim. Daha doğrusu Dilan'ın oyunculuğunu seviyorum. İlk bölümde iyi iş çıkarmıştı.

Cem Bender'in kulakları çok çınlamış olmalı. Çünkü bölüm boyunca herkes ona hakaret ve küfür etti. Yalan yazamam bende çok beddua ettim. Demet Evgar ile çift olmasının yanı sıra oynadığı karakter aşırı iğrençti. En çok küfür yiyecek karakterlerden biri bence.

Berkay Ateş ve Demet Evgar'ı çift olarak görmeyi ne çok isterdim... O kadar yakışmışlardı ki enerjilerine bayıldım. Berkay Ateş her zamanki gibi harika oyunculuk sergiledi. Dizide Ozan karakterine hayat veren Berkay, hem gazeteci hem de Cemre'ye yardım eden karakter. İşleyişe yön verecek karakterlerden biri olacak bence.

Cihangir Ceyhan dizinin esas oğlanı gibi görünüyor. Ömer karakterine hayat veren Cihangir ilk bölümden benden tam not aldı. Dilan Çiçek ile kimyalarını çok sevdim. Bu yiğit, gözü kara, yağız delikanlı zengin kesimden çok çekecek gibi duruyor.

Berker Güven bir önceki karakterinin tam tersi bir karakter ile karşımıza çıktı. Sanki biraz böyle kaypak bir karakter gibi. Çelebi'nin erkek kardeşi olmasının yanı sıra para ile her şeyi yapabileceğini düşünün sığ bir karakter. Cem Bender kadar ilk bölümde İskender'de çok hakaret ve küfür aldı. Anlayacağınız karakter olarak ağabey, kardeş bol küfürlü ilk bölümü atlattılar.

Zuhal Olcay'ın karakteri beni çok şaşırttı. Çok karışık amacı belli olmayan bir karakteri var. Hala düşünüyorum o yaptığı şeyi neden yaptı acaba diye... Öyle garip bir şey yaptı ki bir çiftin kaderini, bir çocuğun kaderini ve bir kadının kaderini değiştirdi. Fakat dizi boyunca ustalığını konuşturdu, hayranlıkla izledim.

Başta dizinin yönetmeni Ahmet Katıksız olmak üzere arka ekibin ellerine sağlık. Bence ilk bölüm olmasına rağmen teknik açıdan kendilerini aşmışlardı. Hele o bitmek bilmeyen yangın sahnesinde ağzım açık izledim. O kadar gerçekçi ve o kadar hisli bir çekim gerçekleştirmişler ki gerek oyuncular, gerek teknik ekip harikalar yaratmıştı. İzleyici olarak fazlasıyla etkilenerek izledim. Dizinin konusu, işleyişi ve sahnelerine uygun müzikleri de hoşuma gitti. Tüm her şey birleşince bir film kadar iyi başlangıç yaptılar. Bu yüzden dizi nasıl başladı nasıl bitti anlamadım. Hem romantik sahnelerle içim, ısındı, hem şiddet konusunda duygulandım, hem de bazı etkileyici sahnelerinde gerildim. İlk bölümde hemen hemen her duygu vardı. Burada sadece teknik ekip ve oyuncular değil senaristte iyi iş çıkarmıştı. Gerek diyalogları, gerek işleyişi çok güzel yazmıştı. Birde iyi kurgu yapılınca güçlü bir işleyiş ortaya çıkmıştı. Umarım ilk bölüm gibi her bölümü böyle güzel olur. Açıkçası ben çok etkilendim ve çok sevdim. Zaten şu an izlediğim dizi de sıkmıştı o yüzden bu diziyi takip etmeye karar verdim. Ben izleyeceğim, umarım sizde bir şans verirsiniz ve seversiniz. Şiddetle tavsiye ederim. 
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
Dipnot:
Dizi Fransız yapımı Le Bazar de la Charité dizisinden uyarlanmıştır.
ALEV ALEV
Tür: Dram, Aksiyon
Yönetmen: Ahmet Katıksız
Senaryo: Le Bazar de la Charité- Catherine Ramberg
Senaryo uyarlama: Burcu Görgün Toptaş
Yapım: Ay Yapım
Yapımcı: Kerem Çatay
Yapım Yılı: 2020
Yayın Günü: Perşembe
Yayın Saati: 20.00
Yayın Kanalı: Show TV
Başlangıç Tarihi: 5 Kasım 2020
Konu:
Farklı dünyalardan gelen üç kadının hayatları bir yangınla birbirine bağlanır. Kocasından şiddet gören Cemre (Demet Evgar) kızıyla birlikte kurtulmaya çalışırken Rüya (Dilan Çiçek Deniz) hayatın gerçekleriyle tanışır. Çiçek (Hazar Ergüçlü) ise kendini bulmalı ve kendi için bir şeyler yapmalıdır.
Oyuncular
Demet Evgar
Hazar Ergüçlü
Dilan Çiçek Deniz
Cem Bender
Berkay Ateş
Cihangir Ceyhan
Berker Güven
Zuhal Olcay
Toprak Can Adıgüzel
Fatih Çetintaş
Batuhan Büke
Yiğit Sertdemir

Yorum Gönder

11 Yorumlar

  1. oyuncu kadrosu çok güzel fragmanı da izlemiştim ama diziyi izleme şansım olmadı henüz:D

    YanıtlaSil
  2. Bu diziyi baya merak ediyorum izlemek lazım :)

    YanıtlaSil
  3. Oyuncu kadrosu sağlammış😊Anlayım için teşekkürler🙂

    YanıtlaSil
  4. Fragmandan pek bir şey anlayamamıştım izleme fırsatım da olmadı bende buraya geldim. :)

    YanıtlaSil
  5. izledimmm dizinin bölümünü gerçekten güzeldii :D

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)