Şeref Sözü (Dizi)

Fragmanlarına bayıldığım dizinin bu akşam başladığını unutmuşum ve neredeyse kaçırıyordum. Hem diziyi gömeceğim hem de öveceğim bu yazımda. Çünkü senaryosundan ve işleyişinden hiç bir şey anlamadım. Fakat öncesinde direk oyunculardan bahsetmek istiyorum.

Tolgahan Sayışman'ı çok seviyorum. Bir önceki projesini kaçırmadan izledim, oyunculuğunun ne kadar güzel ne kadar iyi olduğunu biliyorum. Bence bir önceki projesi çok büyük bir şanstı. Tolgahan'dan emindim ama senaryodan hiç emin değildim. Açıkçası hala da emin değilim. İnşallah dizi tutar ya da ikinci bölümden sonra işleyişi değişir ve izleyici sever. Çünkü Tolgahan oyunculuk olarak hak ettiği yerde bana göre değil. Bu yüzden de iyi senaryoları hak ettiğini düşünüyorum. Cihan karakterini güzel oynamıştı. Performansını sevdim.

Sude Güler'i tanımıyorum ilk defa gördüm ama yetenekli bir oyuncuymuş. İlk projesi mi bilmiyorum daha öncede izlemediğimi düşünüyorum. Bu yüzden tam olarak ne kadar oyunculuk yapabilir emin değilim. Fakat ilk bölüme göre duygu geçişleri inandırıcılık seviyesi güzeldi. İlerleyen bölümlerde ne kadar yetenekli anlarız diye düşünüyorum. Karakterini tam çözemesem de sevdim.

Aras Aydın'da Tolgahan gibi yetenekli olup da hak ettiği yerde olmayan oyuncularımızdan. Oynadığı her dizide özenle farklı karakterleri seçti ama yine şansı yolunda gitmedi yine gitmedi. İnşallah bu dizi ile hak ettiği değeri görür ve ne kadar iyi bir oyuncu olduğunu hepimize gösterir. Aras bu dizide yine hafızam yanıltmıyorsa farklı bir karaktere hayat veriyor. Karakteri merhametsiz ve kötü bir karakter. Benzetmek yerinde ve doğruysa leş gibi bir karaktere hayat verecek. Bu da açıkçası beni heyecanlandırdı. Bu şekilde ilk defa göreceğim için en merak ettiğim karakter Faruk karakteri şimdilik. Bana göre ilk bölümde iyi başladı.

Öykü Çelik'i özlemişim. Fettan, yılan bir karaktere can vereceği belli. Böyle karakterlere uygun bir yüzü olduğunu düşünmüyorum. Yani yüzüne bakınca daha bir tatlı kız olarak duruyor. Nasıl anlatsam yüzünde o ifade yok. İmaj değişikliği filan yapılmış elbet ama yine de hala sinsi bir ifadeyi göremedim. Yalnız oyunculuğu güzeldir Öykü'nün. Bu hikayede hem yanan olacak hem de dizi çiftine çok çektirecek belli. İlk bölümde çok ön planda değildi o yüzden performansını ilerleyen bölümlerde göreceğiz.

Hülya Darcan ve Meltem Gülenç gibi oyuncuları görmek ne kadar güzel.... Böyle usta oyuncular her daim diğer oyunculara öğretici oluyor. Eminim bu dizide oynayan yeni nesil oyunculara öğretecekleri çok şey olur. İkisi de her zaman ki gibiydi.

Dizide beni rahatsız eden bir kaç sahne vardı, hepsinden bahsetmeyeceğim ama iki sahne beni çok rahatsız etti. Birinci sahne 10 yaşlarında var ya da yok olan bir kız çocuğunun büyük bir adama aşık olmasıydı. Gerçekten çok tatsız bir sahne olduğunu düşünüyorum. Keşke geçmiş zaman sahneleri hiç olmasaydı. Biri yazmıştı sosyal medya da İsra 20, Cihan 38 yaşında diye ama yine de geçmiş sahneler hoş değildi.

İkincisi Türkiye'nin Beyrut'ta konsolosluğu var kızımız buraya sığınıyor ve dışarıda adamların elinde silahlar öyle önünde duruyorlar. Bu biraz ince bir konu sanırım. Benim gibi fark eden oldu mu bilmiyorum ama ben bu sahneden de hiç hoşlanmadım. Genel olarak senaryoyu anlamadım. İlk bölüm çok karışıktı. Sahneleri hemen anlayamadım. Emeklerine sağlık ama yalan yazamayacağım. Ben senaryoyu hiç çözemedim, ilk bölümden bir şey anlamadım. Bu yüzden de sevmedim. Fakat unutmayalım ki ilk bölüm ve ilk bölümün günahı olmaz. Zaten bir dizide önemli olan nasıl başladığı değil nasıl devam edeceği oluyor.

Diziyi Cevdet Mercan'ın çektiği o kadar belli oluyordu ki hayranlıkla izledim. Bana göre dizi çekmemiş resmen bir sanat eseri çıkarmıştı. Bu yüzden teknik ekibi gönülden tebrik ederim. Çekim için seçilen renkler, dekorlar, kıyafetler, seçilen mekan muazzamdı. İzlerken hep ışık açısına bak, çekim açısına bak, geçişlere bak dedim durdum. Ayrıca müziklerinde çok yerinde konulduğunu ve doğru müzikler olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden teknik açıdan on numara beş yıldız verdim ve hiç bir kusur bulamadım. Bana göre tam bir film formatı vardı. Keza oyuncuların hiç birinde de bir sorun bulamadım. Bundan dolayı bütün olarak baktığımda sorunsuz görünüyordu her şey. İşte tek sıkıntı karışık başlaması ve bir kaç rahatsız edici sahnelerin olmasıydı. Yine de senaryosuna rağmen izlenebilir bir dizi olduğunu düşünüyorum. Heyecan var aksiyon var, entrika var, romantizm var hemen hemen her türden var. Bu yüzden karışık işleyiş sona erdiği zaman sıkıcı bir dizi olacağını düşünmüyorum. Ben tam olarak diziyi anlayamadığım için sevdim mi sevmedim mi bir kaç bölüm izledikten sonra karar vereceğim. Bence özenle çekilmiş bu diziye bir şans verin. Sosyal medyada sevildi dizi kim bilir belki sizde seversiniz.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.

ŞEREF SÖZÜ

Tür: Dram, Romantik
Yönetmen: Cevdet Mercan
Senaryo: Eda Tezcan
Yapım: TIMS&B
Yapımcı: Timur Savcı, Burak Sağyaşar.
Yapım Yılı: 2020
Yayın Günü: Çarşamba
Yayın Saati: 20.00
Yayın Kanalı: Show TV
Başlangıç Tarihi: 14 Ekim 2020
Konu:
'Adabeyli Ailesi' sahip oldukları adada kendi koydukları kurallar çerçevesinde yaşamaktadır. 'Cihan Adabeyli'; koskoca bir servetin ve toprakların yegane sahibi, atadan kalma bir düzenin temsilcisidir.
Ansızın Adabeyli Adası'na bir telefon gelir ve 'Cihan Adabeyli'nin tüm hayatı geçmişte canını kurtaran bir adama verdiği şeref sözünü tutma vaktinin gelmesiyle değişir. Arayan 'İsra'dır.
'İsra'nın tek bir umudu vardır; o da 'Cihan Adabeyli'dir.
'İsra'nın Adabeyli malikanesine 'Cihan'ın eşi olarak gelmesiyle tüm düzen alt üst olacaktır.
Adabeyli Adası'nda 'İsra'nın gelişi ve yanında getirdikleriyle geçmişin sırları ortaya dökülecek, geleceğe dair büyük bir yangının fitili ateşlenecektir.
Verilen 'Şeref Sözü' geride kalan her şeyin yıkımına ve çok büyük acılarla sınanacak destansı bir aşkın doğumuna sebep olacaktır.
Oyuncular:
Tolgahan Sayışman
Sude Güler 
Hülya Darcan
Aras Aydın
Öykü Çelik
Meltem Gülenç
Umut Kurt
Toprak Sağlam
Bülent Düzgünoğlu
Mert Yavuzcan
Hülya Şen
Nazlı Çetin
Sıla Korkmaz
Begüm Alınca
Sahra Gümüş
Görkem Türkeş

Yorum Gönder

10 Yorumlar

  1. Daha fragmandan sevmedim diziyi, artık bu tarz dizilerden bir sıyrılsak, daha komik, eğlenceli, eğitici diziler çeksek. Tolgahan Sayışman'ın oyunculuğunu ben de seviyorum ama bundan sonra kendine yakışır diziler çekse keşke.

    YanıtlaSil
  2. Bloga girmişken dizinin adını gördüm tıkladım. Dizi Türk dizilerinin kaderini paylaşıp bir anda bitiverdi. Açıkçası ben çok sevmemiştim diziyi, sanirim beni en çok zaten evli olan ya da bir ilişkisi olan insanların aşık olması rahatsiz ediyor. Daha doğrusu ana karakterler olarak aşklarının güzel gösterilmesi. İlk bölümün bir kısmını izlemiştim. Aras in oyunculuğu hakkında kesinlikle katılıyorum güzel projeler secmeye özen gosteriyor. Masum değiliz gibi isme sahip bir dizide de rol almisti. İçime fenalık veren çok gergin bir yapım olsa da merakla izliyordum ki o da bitmisti haha...
    Diğer dizi yorumlarınıza gidiyorum.
    Elinize sağlık, kolay gelsinn

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)