Çocukluk (Dizi)

Dizi daha ortalıkta yokken sanırım geçen yıl bir Japonya dizisinin uyarlaması yapılacak diye haber okumuştum. Tam da alt yazısını arayıp bulamadığım bir dizinin. O kadar sevindim ki bir süre yapılmayınca herhalde rafa kalktı diye düşündüm. Neyse ki düşündüğüm gibi olmadı ve dizi fragmanları ile karşıma çıktı. Gel zaman git zaman dizinin ismi ile ilgili sorun yaşandı konusu kısmında tepki aldı filan öyle böyle dizi başladı. Ne hikmetse bir yetim başı okşayıp sevindirmemiş izleyiciler, izleyicilerimiz bir duyar bir duyar diziyi sosyal medya da gömdüler.

Küçük bir kesim olsa da sinir olmama yetti ve arttı bile. Neyse ki büyük bir çoğunluğun harika yorumlar yapması bunu dengeledi. Hani dolu ve mantıklı yorumlar olsa cidden ''ya evet bak şurada haklı'' diyebilirdim ama sadece bir yerleri etiketleme ve diziyi sadece kötülemek amaçlı olduğu çok belliydi. İki sezondur filan ilk bölüm dizi etiketini okurken bu kadar sinirlendiğimi hatırlamıyorum. Bence diziye haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Keşke insanlar dizileri izlemeden ve eleştirmeden önce biraz araştırsalar dizi hakkında çıkan haberleri okusalar... Neyse haksızlığa gelemeyip sinirlendiğim için bu kısmı çok fazla uzattım kusura bakmayın.

Erdal Beşikçioğlu muazzam bir sanatçı. Gerçek bir usta ve hayran olunacak insan. Her karaktere bir oyuncu bu kadar mı yakışır ve bu kadar mı farklı hava verir. Resmen hangi karakteri oynarsa oynasın bütünleşiyor ve bir önceki karakterini unutturuyor. Bu dizide de katı gözüken bir karaktere hayat veriyor. Mahir'in çocuklara böyle davranmasının sebebi hepsinin ailesinin olması ve yuvaya kendisine bağlanmamasını istemesinden aslında kalbi çok acıyor böyle davranırken ve hepsi mutlu olsun ailesi olsun istiyor diye düşünüyorum. Bende öyle bir izlenim yarattı.

Burcu Özberk ile Erdal Beşikçioğlu'nu hep bir dizide görmek istemiştim. Yanlış bilmiyorsam birlikte bir tiyatro işi yapmışlardı. Ondan ikisinin uyumunu hep merak etmiştim. Bence merak ettiğim kadar varmış. Birbirlerine bakışları, uyumu hoşuma gitti. Bence karakteri çok tatlıydı ve çok uymuş. Biraz geri planda ama kararında olmuş.

Beren Gökyıldız denilince artık herkesin aklına bu karakter geliyor. Cidden bu karakter için oyuncu olmuş gibi. Minikken oynadığı dizi haricinde ben farklı bir karakterde kendini hiç görmedim. Hep ailesi sorunlu, yetim üzgün ama yaşına göre büyük davranan çocuk karakteri... Dram yerine bu çocuğa ne zaman komedi türünde bir dizide çocuk olarak rol verilecek çok merak ediyorum. Performansı güzeldi.

Kübra Süzgün'ü seviyorum. Farklı bir aurası var çocuğun. Bir önceki dizisinde zaman zaman karakterine gıcık olsam da genel olarak seviyordum. Bu dizide de o oynadığı karakterine göre daha yumuşak bir karaktere hayat veriyor. İlk bölümde diğer çocuklara göre bir tık daha arka plandaydı bu hoşuma gitti. Bence diğer çocukların içinde dengeleyen çocuk karakter olacak.

Nilay Yeral'ın gözlükleri ilk bölüme damga vurdu. Bölüm boyunca bir çok sosyal medya kullanıcısının Harley Quinn yazdığını gördüm. Hakikaten öyle, sanki onun minik versiyonu gibi tipi. Maşallah öpesim geldi çocuğu çok sevimliydi.

Derinsu Akkuş'un karakteri merkez karakter. Yani işleyiş onun yuvaya gelmesi ile başladı. Ve bu yuvada diğer çocukların hikayesi işlenmeye başladı. Bu yüzden kilit karakter yazsak yanlış olmaz. Çocuk oyuncunun yüzü çok tanıdık ama bir yerlerde oynadı mı emin değilim. İnternette ilk projesi olduğu yazıyor ama sanki başka yerlerde izlemişim hissi var. Yani ekran yüzü olan bir çocuk ya da o enerji var bilemiyorum ama performansını çok sevdim.

Tüm çocuk oyuncular bir çok oyuncudan daha yetenekliydi. Çocuk oldukları halde hepsi kendi karakterinde muazzam oyunculuk sergilediler. Yine bana göre hepsi geleceğin iyi oyuncularından olacaklardır eminim. Umarım yolları açık olur. Dizi her şeyi ile dört dörtlüktü. Dizinin başında uyarı verilmesi ve orijinal senaryonun başkasına ait olduğunu belirtmeleri hoşuma gitti. Yer yer farkındalık ve mesaj verdiğini görmek hoşuma gitti. Müziklerini çok sevdim. Teknik açıdan kusursuzdu ama en çok yuva olarak seçilen evi çok sevdim. Çünkü yaşanmışlık hissi veriyordu. Dizinin bir çok sahnesi beni duygulandırdı ve etkiledi ama en çok Serçe'nin annesini bıraktığı sahne etkiledi. Japonya'nın dramı iyi olur. Bu dizide beni yanıltmadı. Umarım bölümler ilerleyince önyargılar yıkılır ve dizinin aslında düşündükleri gibi bir dizi olmadığını anlarlar. Ve umarım reytingleri yüksek olur. Bir şans verin pişman olmazsınız.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.


Dipnot:
Dizi 2014 yapımı Ashita, Mama ga Inai (Abandoned) dizisinden uyarlamadır.

ÇOCUKLUK 
Tür: Dram
Yönetmen: Nadim Güç
Senaryo: Ashita, Mama ga Inai (Abandoned) - Saya Matsuda, Shinji Nojima
Senaryo Uyarlama: Ebru Hacıoğlu ve Veda Pars
Yapım: MedYapım, MF Yapım
Yapımcı: Faruk Bayhan, Fatih Aksoy
Yapım Yılı: 2020
Yayın Günü: Cuma
Yayın Saati: 20.00
Yayın Kanalı: FOX TV
Başlangıç Tarihi: 9 Ekim 2020
Konu:
“Çocukluk” dizisinde; tüm hayatını geride bırakıp Ali Kaan Umut Evi’ni açan Mahir Boztepe (Erdal Beşikçioğlu), ilk günden beri evine gelen her çocuğun doğru aileyi bulmasını sağlamıştır. Ali Kaan Umut Evi’nde aynı odayı paylaşan Mavi (Beren Gökyıldız), Mozi (Kübra Süzgün), Bambi (Nilay Yeral) ve Zeynep’in (Derinsu Akkuş) yeni ailelerini bulma yolunda yaşadıkları, öz ailelerine duydukları özlem ve kimi zaman uğradıkları hayal kırıklıkları onları birbirlerinden ayrılmaz kız kardeşler haline getirir, bu kardeşlik ileride, hayata el ele ve umutla sarılmalarını sağlayacaktır. Kızların her ihtiyaç duyduklarında yanlarında olan Ayşegül (Burcu Özberk) desteğini ve sevgisini onlardan hiç esirgemez…
Oyuncular:
Erdal Beşikçioğlu 
Burcu Özberk 
Beren Gökyıldız 
Kübra Süzgün 
Nilay Yeral 
Derinsu Akkuş 

Yorum Gönder

10 Yorumlar

  1. Bu diziyi baya merak ediyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dram seviyorsan, şans vermelisin. :)

      Sil
    2. Bu dizide bu kadar çocuğun oldugü yerde özellikle bi bayan bakıcının olması gerekir.Tam bu esnada senaristler gerekli müdahaleyi yapıp eklenti yaptılar. Tarihe girecek bu dizi.Yazıyorum bunu.

      Sil
  2. Sıra gelmiyor ki. 😂😂

    YanıtlaSil
  3. Kırmızı odadan sonra güzel bir dizi dahamı geliyor ne

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, güzel bir dizi daha geldi. :) Reytinglerde nasıl gidecek merak ediyorum. :)

      Sil
  4. Japon dizilerini uyarlamada oldukça başarılıyız bence☺Bu dizi de güzel olacak gibi☺

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence güzel olacak, izleyiciyi çekiyor konusu. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)