Masumlar Apartmanı (Dizi)

Gülseren Budayıcıoğlu'nun kitapları çok uyarlanmaya başladı. Bu güzel bir şey mi derseniz bence evet. Çünkü bir uyarlama yapılacaksa bence Türk yazarların kitapları yapılmalı. Başka dizi ve filmlerin olunca illaki karşılaştırma oluyor ve sonra izleyiciler dizilerden soğuyor.
Bu diziye gelince;
Diziyi ilk araştırmadan ismini ve oyuncularını gördüğümde sitcom tarzı komedi dizisi geliyor demiştim. Fakat sonra ne göreyim kitap uyarlamasıymış birde üzerine fragman gelince dramın dibine vuracağız dedim. Nitekim öyle oldu etkileyici oyunculuk, etkileyici işleyiş ve etkileyici çekim.

Birkan Sokullu ve Farah Zeynep Abdullah'ı tekrar bir arada aynı dizide görmek hoşuma gitti. O kadar uyumlular ki sırıtarak izledim her sahnelerini ama bu Safiye olduğu sürece kavuşmaları zor gibi görünüyor. İkisininde ilk bölümde performansı muazzamdı. 

...ve Ezgi Mola
Ezgi Mola resmen diziyi uçurmuş yazsam abartı olmaz. Karaktere o kadar iyi hazırlanmış ki ağzım açık izledim. Gerçekten o psikolojiye girdiğini ve bu hastalığı yaşayanları incelediğini düşünüyorum. Yani böyle nasıl desem fazla gerçekçiydi. Sanki role fazla kaptırmış da aslında kendini oynuyor gibi geldi. Garip bir ruh hali ve oyunculuğu vardı. Tamamen yoldan çıkmış gibiydi. Tabii ki çok iyi bir oyuncu ama oyun gibi oynamamıştı. Aslında tam olarak tanımlayamıyorum bence izlemeniz gerekir. Gerçekten tuhaftı, fazla tuhaftı. İnşallah kamera arkasını yayınlarlar, ilk defa bir oyuncu sahnelerinin kamera arkasını merak ediyorum.

Merve Dizdar Gülben karakterine hayat veriyor. Herkes Ezgi Mola'yı konuştu ama o garip ruh hali Merve'de de vardı. Hep sahneleri Ezgi ileydi ve büyük ihtimal birbirlerine karakterin duygusunu verdiklerinden dolayı ikisi aynı ruh haline girmişti. Yani Ezgi fazla kendini kaptırınca ona uyumlu olabilmek için Merve'de kendini kaptırmış gibiydi. Zaten iki oyuncu da çok iyi oyuncu birde kaptırdıklarında dehşet bir şey ortaya çıkmıştı. Ve adım kadar eminim bu iki karakter için farklı oyuncular oynasalardı batırırlardı, etkileyici olmazdı. Bu yüzden bu iki karakterin analizini yapamıyorum, sadece izleyin ve görün.

Alper Saldıran'ı diğer yazılarımdan da bilirsiniz çok severim. Bu dizide olmasına sevindim. Böylesine güçlü bir kadro da olmazsa olmazdı diye düşünüyorum. İnci'nin yani Farah'ın sorunlu sevgilisi karakterine hayat veriyor. Her karakterin psikolojik bir hikayesi var ama en çok Alper'in karakteri ilgi çekici geldi. Yoksunluk yaşıyor ve toplumumuzda bu yoksunluk çok insanda var.

Metin Coşkun ve Atilla Şendil dizinin usta oyuncu kadrosundalardı. İkisini de izlemeyi çok severim. Umarım birlikte sahnelerini bol bol izleriz.

Emir Özden ve Gizem Katmer'de dizinin genç oyuncu kadrosundan. İkisini de sevdim. Emir cıvıl cıvıl bir karakterken Gizem tam tersi ablanın yaktığı bir karaktere can vermiş. Performanslarını sevdim.

Esra Ruşan'ı ilk defa izliyorum diye düşünüyorum. Daha önce bir projesini izlemedim. Fakat oyunculuğunu sevdim. İlk bölümde pek bir şey yazamıyorum ama sahnelerinde beni rahatsız eden bir durum yoktu.

Ugur Uzunel ile Merve Dizdar'ı birlikte görmeyi o kadar çok isterdim ki ama çift yapmazlar. Belki arkadaş kontenjanından Esra Ruşan ile çift olabilirler. Kitabını okumadığım için nasıl bir işleyişi olacak bilemiyorum ama inşallah Merve ile yazarlar.

Dizi ilk bölümünden etkilemesinin yanı sıra beni kendine hayran etti. Son zamanlarda başlayan dizilerin içinde en iyi dizi bu gibi duruyor. Tabii ki türleri farklı her birinin ama her şeyiyle dört dörtlük olan küçücük bir sorunu olmayan ve sosyal medyada herkes tarafından sevilen bir dizi bu sezon olmamıştı. Her karakterin ayrı hikayesi olması ve her oyuncunun kendi karakterini benimseyip rolüne tamamıyla girmesi muazzamdı. Genç oyuncuların bile bu kadar profesyonelce oynaması yazdıklarımı destekler nitelikte. Zaten ancak bu genel performansın önünde saygı duyarım. Dizinin teknik kısmı da çok güzeldi, alt yazılı iç ses sahnesine bayıldım, kullanılan apartmana ve daireye bayıldım, kıyafetlere bayıldım, çekim açılarına, arka planlara ve seçilen renk tonlarına bayıldım. Yani sonuç olarak dizinin her şeyine bayıldım. emeklerine sağlık kesinlikle bu diziyi izlemeye devam edeceğim. Ve sizlere de şiddetle öneririm, bence kaçırmayın bir şans verin. 

Dipnot: Dizi Gülseren Budayıcıoğlu'nun  Madalyonun İçi kitabından esinlenilmiştir. 

Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
MASUMLAR APARTMANI
Tür: Dram, Romantik, Aile, Psikolojik
Yönetmen: Çağrı Vila Lostuvalı
Senaryo: Gülseren Budayıcıoğlu - Madalyonun İçi
Senaryo Uyarlama: Deniz Madanoğlu
Yapım: OGM Medya
Yapımcı: Onur Güvenatam
Yapım Yılı: 2020
Yayın Günü: Salı
Yayın Saati: 20.00
Yayın Kanalı: TRT1
Başlangıç Tarihi: 15 Eylül 2020
Konu:
Korumacı dedesi ve erkek kardeşiyle birlikte yaşayan İnci’nin hayatı (Farah Zeynep Abdullah), yaptığı bir kazayla değişecektir. İnci’nin karışacağı kazada onu Han (Birkan Sokullu) ve büyük sırlarla dolu ailesi beklemektedir. Han’ın yaşamı takıntılarla dolu olan ablaları Safiye (Ezgi Mola) ve Gülben’in (Merve Dizdar) en büyük korkusu ise kardeşlerini kaybetmektir. “Aşk”, İnci ve Han’ın her şeye rağmen birbirlerinden kopmasına engel olacak mıdır?
Oyuncular:
Birkan Sokullu
Farah Zeynep Abdullah 
Ezgi Mola
Merve Dizdar
Alper Saldıran
Metin Coşkun
Esra Ruşan
Atilla Şendil
Emir Özden
Uygur Uzunel
Gizem Katmer

Yorum Gönder

14 Yorumlar

  1. Baştan izleyemedim ama ortadan sona doğru harika bir diziydi. Biraz psikolojiyi bozacak türden gibi ama insan karakterlere hayran oluyor. Safiye çok fena ama neler yaşamış. Devamında neler olacak merak konusu. Ezgi Mola için gerçekten çok iyiydi, Merve Dizdar'ı pek sevmemiştim ama burafa çok iyi. Hepsinin hikayesini merak ediyorum. Ellerine sağlık^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merve Dizdar efsane bir oyuncu ay neden sevemedin. :D

      Sil
  2. Çok merak ediyorum bu diziyi bir ara tekrarını izleyeceğim😊

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel bir dizi ben çok sevdim :)

    YanıtlaSil
  4. Dizi benimde ilgimi çekmişti ama Gülseren Budayıcıoğlu'nun kitabından uyarlama olduğunu bilmiyordum. Şuan daha da merak ettim. Tvde denk gelemesem bile izlemek istiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzlersen youtube resmi kanalında var bölümü. :)

      Sil
  5. sende görünce merak ettim sen sevdiysen kesin güzeldirrr

    YanıtlaSil
  6. Sağda solda adı çok geçmişti senin yorumundan sonra kıymetini anladım Masumlar Apartmanı'nın :)

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)