Arıza (Dizi)

Olgun Toker için dört gözle beklediğim bir diziydi. Şükür ki bu muhteşem oyunculuğa kavuştuk. Fakat dizi muhtemelen benim sevdiğim tarz olur düşüncesi olduğu için diziyi de genel olarak bekledim. İlk bölüme göre hatalar var mıydı evet, konu ve işleyiş klişe miydi evet ama güzel miydi evet... Şahsen ben beğendim.

Tolga Sarıtaş ve Ayça Ayşin Turan uyumu çok iyiydi. Kim seçtiyse iyi düşünmüş ve iyi denk getirmiş. hem iyi oyuncu olup hem fiziksel olarak güzel olan çok az oyuncumuz var. Bu yüzden ikisini bir arada görmekten memnun oldum ve kimyalarının uymasına da çok sevindim. İkisinin de performansı güzeldi. Fakat Tolga aksiyon sahnelerinde fazla abartılı oynamıştı bu biraz gözüme battı.

Olgun Toker bölümün kahramanıydı. Dört dörtlük usta derecesinde oyunculuğu ile genç oyuncuların hepsini ezdi geçti. Hatta Tolga ile olan sahnelerinde bile Olgun konuşuldu. O derece iyiydi. Çok ilginç ama Olgun olduğundan mı bilinmez kötü bir karakter olduğu halde karakteri de sevildi ve konuşuldu. (Diğer oyuncuların fanları haricinde) Performansı müthişti.

Yağız can Konyalı'yı dizide gördüğüme sevindim. İlk bölümde çok etken sahnesi olmasa da diziye renk katacaktır.
Ahmet Mümtaz Taylan, Levent Can, Murat Daltaban gibi usta oyuncuları gördüğüm için çok mutlu oldum. hepsi kendi oyunculuğu ile harikalar yaratmıştı.

Dilara Aksüyek bir karakteri de iyi olur inşallah duası ile başlıyorum görünce ama hep bir hüsran. Bu kıza kötü, fettan, üçüncü kadın karakterleri yakışmıyor ama ısrarla o kadın oluyor. Performansına gelince, ilk bölüme göre ortalama bir performansı vardı. Sanırım karakterle bütünleşememişti.

Yeşim Salkım da Dilara gibi kötü kadından kurtulamıyor. Tamam yüz ifadesi ve şekli bu karakterler için biçilmiş kaftanda hep aynı kötü kadını oynaması sıkıyor biraz beni. İnşallah yanılıyorumdur ve iyi karakter olur.

Cavit Çetin Güner, Olgun Toker'in karakterinin tam zıttı gibi bir karakter. İyi ve adaletli mi olacak emin değilim ama ilk bölümden fazlasıyla bunu hissettim. Yani bence Arıza'nın tarafını tutacak gibi duruyordu.

Ali Seçkiner Alıcı, nam-ı diğer Şakir, Mahur'un babası... O garibanlığını öyle bir sevdim ki hangi karakteri oynarsa oynasın benim için Mahur'un gariban babası Şakir. Bu dizide karşı karşıya kalmaları bir miktar üzdü beni. Bu arada usta bir oyuncu olduğu halde sırf bunu yazabilmek için usta oyuncuların yanında yazmadım.

Dizide bir vurulma sahnesi var ve gelinlik kan oluyor ama sonrasında gelinlik tertemiz ve kurşun izini bırak deliği bile olmuyor. Ufak tefek hataların yanında bu en büyük hataydı. Senaryoda taksici Arıza kızımız Halide'yi kurtarıyor, buraya kadar her şey normal. Daha sonrasında ilk defa tanışmalarına rağmen kızımız ve oğlumuz kırk yıldır tanışıyorlarmış gibi oturup diyaloğa giriyorlar. Bu kısımda senaryoda beni rahatsız eden kısımdı. Tabii ki ufak tefek başka rahatsızlıklarda oldu ama ilk bölümün günahı olmaz sonrasına bakmak lazım. Dizinin konusu zaten çok kasvetli birde çekimde koyu tonlar kullanılınca çok karanlık bir dizi olmuş. Tabii ki bir aşk dizisi gibi renk yelpazesi cıvıl cıvıl olsun demiyorum ama koyu ton fazla abartılmıştı. Dizinin müziklerini çok sevdim. Senaryo ve işleyiş klişe olmasına rağmen oyuncular çok güzel idare etmişlerdi. Yani açıkçası biraz Deli Yürek dizisinin günümüz versiyonunu gibi olmuştu. Tek tek inceleme yapmaz, genel olarak bakarsam dizi güzeldi. Şahsen ben beğendim, zaten başta da yazdığım gibi ben bu tür dizileri çok seviyorum. Şu an güncel olan bu tür dizilerin hepsini takip ediyorum. O yüzdende beğenmememin imkanı yoktu. Vaktiniz varsa diziyi değerlendirin, kurgu, oyuncu ve hikaye bakımından hoşunuza gidebilir.

Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
A.RIZA
Tür: Dram, Romantik, Aksiyon
Yönetmen: Recai Karagöz
Senaryo: Ozan Aksungur
Yapım: 03 Medya
Yapımcı: Onur Güvenatam
Yapım Yılı: 2020
Yayın Günü: Pazar
Yayın Saati: 20.00
Yayın Kanalı: SHOW TV
Başlangıç Tarihi: 13 Eylül 2020
Konu:
Kendi halinde bir hayat süren ve mert bir adam olan taksici Ali Rıza (Tolga Sarıtaş) ile karanlık dünyanın güçlü patronlarından birinin kıymetli kızı Halide’nin (Ayça Ayşin Turan) yolları bir kahramanlık hikayesinde kesişir. Ali Rıza ile müşterisi Halide’nin karşılaşmaları her ikisinin de hayatlarını sonsuza kadar değiştirir. Arıza; bir taksicinin, şehrin krallarıyla girdiği büyük savaşı ve bu amansız mücadelenin gölgesinde Halide ile yaşadıkları tehlikeli aşkın hikayesini anlatıyor.
Oyuncular:
Tolga Sarıtaş
Ayça Ayşin Turan
Ahmet Mümtaz Taylan
Olgun Toker
Levent Can
Murat Daltaban
Dilara Aksüyek
Yeşim Salkım
Hazal Benli
Ali Rıza Kubilay
Cavit Çetin Güner
Ali Seçkiner Alıcı
Yağız can Konyalı
Yeşim Gül

Yorum Gönder

6 Yorumlar

  1. Sarmıyor artık böyle diziler ama bu güzel olabilir. Artık bir diziye sardım kırmızı oda yı izliyorum düzenli olarak 😅

    YanıtlaSil
  2. Pek bana hitap etmeyen bir dizi, denk gelirsem bakarım ama. :)

    YanıtlaSil
  3. Arıza pek benlik bir dizi değil ama detaylı yorumun için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim yorum için ben teşekkür ederim. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)