Kırmızı Oda (Dizi)

Diziyi bırakıp yazıyı bloguma yazamadım. Daha doğrusu not alamadım. Biliyorsunuz ben dizileri hem izliyorum hemde not alarak yazıyorum. Fakat ilk defa bir dizide dondum kaldım. Beğenip takıldığım çok dizi oldu ama donup kalmak ilk defa başıma geldi... Açıkçası dizi ile ilgili ne yazacağımı da bilmiyorum. Yani kocaman bir çok moralim bozuldu yazıp yazıyı bitirmek geliyor içimden... Her gün haberlerde gördüğümüz şeyleri detaylı izlemek ve gerçek hikayeler olması beni çok etkiledi. İlk bölümde göz yaşlarıma engel olamadım, çok sinirlendim, üzüldüm ve izlerken düşündüm. Ne olacak bu insana, hayvana ve ağaca şiddet çok merak ediyorum. Sanki canlı ne varsa ona düşman gibi insanlar. Bu dizi de aslında bunu anlatıyor. Haliyle haberlerde izlediğimiz şeyleri birde dizide izlemek ağır geldi biraz.

Dizi bana Gökhan Çınar'ın youtube programı Katarsis'i anımsattı. Onun havasında geçen sessiz sakin nbir dizi yapmışlar. Genel olarak bölümlerde terapi sahneleri izliyoruz. Hikayenin kahramanı anlattıkça geçmişe dönüyor ve geçmişten sahneler izliyoruz. Meslek hakkında bilgim olmadığı için terapilerde eksiklik var mı bilmiyorum ama izlerken etkilenmenin yanı sıra terapi sahnelerine bayıldım. Birde konuk oyuncular, konuk oldukları halde karakterlerini tamamen benimsemiş ve gerçekmiş gibi oynadılar. Belki gerçek bir hikaye olduğu için empati kurarak oynamışlardır, yalnız hepsi bir bölümde efsaneleşti, devleşti. Bu yüzden de onlar anlatırken bende ağladım. Acaba bu hikayelerin gerçek karakterleri ne yaptı, yaşıyorlar mı bu diziyi izlediler mi, izledilerse ne hissettiler çok merak ediyorum. Umarım bu acı hikayeler sonucunda mutludurlar, ya da mutlu yaşamışlardır.

Bu yazıda oyuncuları tek tek yazmayacağım. Binnur Kaya, Tülin Özen, Burak Sevinç, Meriç Aral, Halit Özgür Sarı, Gülçin Kültür Şahin, Baran Can Eraslan... hepsi kendi karakterinde çok güzellerdi. Binnur Kaya bana göre bir Gülseren Budayıcıoğlu olmuştu. Zaten bölüm boyunca ana karakterlerden en fazla Binnur Kaya'nın performansını izledik. O da zaten yüksek bir performans ile karakteri nirvanaya çıkarmıştı.

Binnur Kaya'ya terapi sırasında iç ses yazmışlar, çokta iyi yapmışlar. Terapist ya da bu alanda psikolog, psikiyatrist görenler bilirler ki siz konuşurken karşınızda ki insan tepkisiz bir şekilde sizi dinler ve susar. Ben gittiğim dönemlerde hep merak ederdim. -''Ben anlatıyorum ama bu doktorun aklından ne geçiyor, acaba gerçekten beni dinliyor mu? '' diye düşünürdüm. İç sesi o yüzden çok sevdim. Sadece Binnur Kaya'ya o sırada dinleyici rolü verselerdi terapi kısımları çok yavan olurdu. Bu yüzden bence iç ses olayı çok iyi olmuş.

Bir başka hoşuma giden yanı ise dizi terapi olarak devam ettiği için ister istemez bir kasvet oluyor. Aralarda diğer doktorları göstermeleri ve bekleme salonunda geçen olaylar diziyi dengelemişti. O kasvetli, havayı pozitif sahneler koyarak sıkıcı olmaktan kurtarmışlardı. Bana göre bu da çok zekice düşünülmüş iyi yazılmıştı.

Dizinin teknik kısmını da çok sevdim. Jenerik, seçilen müzikler dört dörtlüktü. Dizi bir odanın içinde geçtiği halde sürekli bir oda gösterildiği halde farklı açılardan sahnelerin doğru çekilmesi de hoşuma gitti. Işık ve ses ekibi harikalar yaratmıştı. Ayrıca odanın dekorunu kim hazırladıysa onunda ellerine sağlık. Çünkü dekoru öyle güzel oluşturmuş ki karakterler direk ön plana çıkıyordu. İzlerken arka plan hiç dikkatimi çekmedi. Benim gözlemlerime göre dizide hiç bir hata bulamadım. Bunu da size tarafsız bir şekilde aktarmak istedim. Yazdığım en zor dizi eleştirisi olduğu için umarım hata yapmamışımdır. Son olarak diziyi gönül rahatlığı ile öneririm. Bence ne olursa olsun, internet üzerinden olsun bir şans verin. Diziyi kaçırmamanız gerektiğini düşünüyorum.
Uyarlama: 
 Yazar Gülseren Budayıcıoğlu'nun bir Psikiyatri kliniğinde geçen yaşanmış olaylardan esinlenerek uyarlanmıştır.

Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
KIRMIZI ODA 
Tür: Dram,
Yönetmen: Cem Karcı
Uyarlama:  Gülseren Budayıcıoğlu Hikayelerinden
Senaryo uyarlama: Banu Kiremitçi Bozkurt
Yapım: OGM Pictures
Yapımcı: Onur Güvenatam
Yapım Yılı: 2020
Yayın Günü: Cuma
Yayın Saati: 20.00
Yayın Kanalı: TV8
Başlangıç Tarihi: 4 Eylül 2020
Konu:
Hayatın içinde bugüne kadar konuşulmamış, konuşulamamış ne varsa “KIRMIZI ODA”da ortaya çıkacak. İnsan hayatının en derin sırları “KIRMIZI ODA”da anlatılacak.
Oyuncular: 
Binnur Kaya 
Tülin Özen 
Burak Sevinç 
Meriç Aral 
Halit Özgür Sarı
Ecem Uzun 
Gülçin Kültür Şahin
Sezin Bozacı
Baran Can Eraslan

Yorum Gönder

6 Yorumlar

  1. Ayy ben izledim çok muhteşem di tam türkiyede ki olayları derlemişler gerçek hayattan olması çok etkileyici insan izlerken kendi hayatını sorguluyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, inşallah bu şekilde devam eder. Çok çok sevdim. :)

      Sil
  2. Çok güzel bir dizi hayran kaldım.

    YanıtlaSil
  3. Bu diziyi ablamla konuşuyorduk az önce. Ben de izlemek istiyordum . Sen de öyle bir anlatmışsın ki merak tavan :) Akşama bakayım ilk bölümüne :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baktıktan sonra düşüncelerini merak ediyorum, yazarsan beklerim yorumlarını. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)