Menajerimi Ara (Dizi)

Sırf konuk oyuncuları bile diziyi merak ettiriyordu. Fakat o kadar az reklamı yapıldı ki hatta bu akşam başlıyor muydu diye kanalın sitesinden teyit almak zorunda kaldım. Açıkçası dizi ne kadar eğlenceli dursa da ilk bölüme göre biraz yavaş başladı.
Hatta tek düze yani bir numarası yoktu. Ben biraz daha heyecanlı ve hareketli bekliyordum. Ama tam bir pembe dizi kıvamındaydı. Gerçi orijinalini izlemedim ben, orijinaline sadık kaldılarsa bilemiyorum.

Dizinin konuk oyuncularının performansı iyiydi. Hepsi kendini oynadığı için nasıl bir oyunculuk sergilediler bir şey yazamam. Fakat ana oyuncuları bir muhteşemdi. Hepsini zaten çok seviyorum ve hepsi de diziye çok yakışmıştı. Hadi size biraz karakterleri öveyim.

Canan Ergüder'in oyunculuğunu izleyip aşık, hayran olmayan var mı ya da beğenmeyen var mı merak ediyorum. Oyuncu yürüyen bir efsane... O kadar yetenekli ve güzel bir oyuncu ki beni benden alıyor. Hele o ufak ufak gösterdiği mimikleri var ya işte onlar tam bir albeni. Dizide karakteri o kadar tatlı, neşeli ve bir o kadar da başarı odaklıydı ki hepsinin bir arada olması resmen diziye renk katmıştı. Doğru oyuncuya doğru karakter verilmiş olması da etkili ama kim orijinalinden karakteri çevirip replikleri oluşturmuşsa hiç sıkmıyordu. İlk bölümün kahramanı olmasa da en sevdiğim karakter oldu.

Barış Falay artık usta olarak gördüğümüz bir oyuncu. kendini kanıtlamış başka kulvarda yarışan bir jön. Bu yüzden bana çok bir şey yazmak düşmez. Fakat karakterini hiç sevemedim. Spoiler vermek istemiyorum yalnız böyle korkak adamların gerçek hayatta da var olduklarını bilmek çok acı. Keşke bu karakterin gerçek hayatta olanları baba olamasa.

Fatih Artman'ı ilk dizisinden bu güne hep izledim. Fakat bu karakteri bambaşka olmuş. Diğerlerine göre çok farklı geldi. İlginç bir şekilde yakışmış diziye. Kimin aklına geldiyse bu karaktere Fatih aklına sağlık. Resmen cuk olmuş. Yalnız yükseldiği tepkilerinde bir Harun karakteri içinden çıkıyor bu da gözümden kaçmış değil komiserim.

Ahsen Eroğlu'nun kaderi birden döndü ve hızla yükselmeye başladı. Akılda kalıcı dizilerde oynamasının yanı sıra yüzü ve fiziği çok güzel bir kız olduğundan fazla dikkat çekmeye başladı. Ben zaten daha önceki postlarımda da yazmıştım Ahsen'i çok beğeniyor ve seviyorum. Konuk oyunculara rağmen ve çok iyi oyuncularla çalışmasına rağmen ilk bölümün kahramanı olmayı başardı. Mimiklerini çok iyi kullanması, ses tonunu doğru kullanması geleceğinin parlak olduğunu gösteriyor. Dizi için on numara beş yıldız seçim.

Deniz Can Aktaş hangi karakterde oynarsa oynasın hep psikopat karakteri ile akılda kalacak. O dizinin üzerine kaçıncı projesi hala o karakteri hala o karakteri. Fakat bu durum çok iyi bir oyuncu olduğunu gösteriyor. Yine de inşallah bir daha kötü karakterde oynamaz, ilginç bir şekilde yakışmıyor. Bu dizide Deniz yeni keşfedilmiş ve hemen parlamış oyuncu karakterinde. Ahsen ile partner olacaklar mı emin değilim ama olurlarsa da çok tatlı olurlar. İkisinin arasında farklı güzel bir kimya olduğunu hissettim. Dizi tutarsa sevilen bir çift olabilirler.

Ayşenil Şamlıoğlu usta bir oyuncu. Her zamanki gibi çılgın ve muazzamdı. Oyunculuğu önünde saygı ile eğiliyorum.

Dizi genel olarak güzeldi. Ay Yapım'ın kötü olan bir dizisi olmadığı için aslında çok bir şey yazmak gerekmiyor. Kalite, senaryo, replikler, çekim, açılar, ses, renk hepsi bir bütün olarak dört dörtlüktü. Dizinin ilk bölümünde beni rahatsız eden hiç bir şey olmadı. Sadece baba kız ilişki olayı sinirimi bozdu. Kızın sözde babasının gününü görmesi üzerine senaryonun işlenmesi istiyorum. Bunun yanı sıra dizinin müziklerini de çok sevdim. Jenerik kısmı olmasını isterdim ama o yoktu. Şahsen jeneriğinin olmaması çokta önemli değildi, gerekli de görünmüyordu. Kısacası bence bu diziye bir şans verin. Eminim sizde benim gibi izlerken kıpır kıpır olacak ve seveceksinizdir. Dizinin uzun ömürlü olması dileğiyle.
NOT: Menajerimi Ara dizisi Call My Agent dizisinin uyarlamasıdır.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
MENAJERİMİ ARA 

Tür: Dram, Romantik
Yönetmen: Ali Bilgin
Senaryo: Yelda Eroğlu,Yeşim Çıtak
Yapım: Ay Yapım
Yapımcı: Kerem Çatay
Yapım Yılı: 2020
Yayın Günü: Salı
Yayın Saati: 20.00
Yayın Kanalı: STAR TV
Başlangıç Tarihi: 25 Ağustos 2020
Konu:
İstanbul’a sinema sektöründe çalışmak için gelen Dicle’nin spot ışıklarının altında, ego savaşlarının, hırsların, şöhretin, paranın, umutların, büyük hayal kırıklıklarının bir arada yer aldığı, oyuncuların ve menajerlerin dünyasında var olma hikayesini izleyeceğiz.
Oyuncular:
Barış Falay
Canan Ergüder
Fatih Artman
Ahsen Eroğlu
Deniz Can Aktaş 
Ayşenil Şamlıoğlu

Yorum Gönder

16 Yorumlar

  1. Ben çok sevdim ilk bölümü. Eğlence sektörünün hikayelerine bayılıyorum. Merakla takip edeceğim.

    YanıtlaSil
  2. Benim de şansıma ne zaman star tvyi açsam hep başlamadan önce fragmanına denk geliyordum. Senin de yazdığın gibi sadece konuk oyuncularıyla bile dikkat çekiyor ama nedense izleyesim gelmedi pek :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok seversin aslında izlesen. :)

      Sil
    2. İzledim, arar ara bakıyoruz annemle ama masterchefle aynı güne denk geliyor

      Sil
    3. İnternetten de izlenebilir aslında. :)

      Sil
  3. Aslında ilk bölüm güzeldi ama nedense kore dizileri bana daha samimi geliyor. Türk oyuncular bana konuyu tam yansıtmıyor yaa

    YanıtlaSil
  4. Biraz izledim ve eğlenceli bir diziye benziyor😊

    YanıtlaSil
  5. 1 bölüm, (lakin bölüm değil filim nerde ise) izledim. Barış Falayı görünce heycanlandım. Dicle ile ilk sahneleri güzeldi. Lakin dediyin gibi 'korkak' bir insanı canlandırdığını anlayınca, hayal kırıklığına uğradım. Hani kendi ile çelişkili komplex bir karakter filan olsa neyse. Ama korkak ve bencil bir karakter sırf, o yüzden evet iyi olmadı. Dicle karakteri ilk başta iyi gibiydi. Ateşli vs. Ama bölümün devamını izleyince. baya sönük kalıyor diğer oyuncuarın yanında. Fazla mıymıy. Galiba ben Erkenci kuşu dizisindeki Sanem gibi bir karakter bekliyordum. Daha atılgan, karizmatik olmasını isterdim Diclenin. Şu an kayb oluyor diğer oyuncular arasında. Pek doğru bir seçim olmamış bu oyunca. Çok tatlı bir kız ve oyunculuğu çok samimi olmasına rağmen ..

    Sonra nerde ise tüm bölüm manaker binasında geçti. Sitcom gibi bunulattı baya. Diclenin iş yeri dışında hayatında kareler nerdeyse yok, Geceleri koltukta mızlaması sayılmaz. Fakat ben yine Erkenci kuşu ile kıyaslama yapıyorum sanırım! Erkenci kuşunda Sanemin ailesi vardı mesela. Ailesi ilginç ve eğlenceliydiler vs. Bu dizede( veya ilk bölümde) tüm setler nerde ise bir binanın içinde.

    Barış karakterini beyenmedim. Pek karizması yok şu an. Dicle ile kimyaarıda pek yok. Deneyimsiz bir oyuncu galiba?

    Ayrıca Kıraç ve Dicle isimlerini hiç beyenmedim açıkcası. Kıraç şarkıcı Kıraça has bir isim bana göre. Dicle ismide uyumsuz geldi bana.

    Bakalım dizi tutucakmı. Entrikalı drama, aşk meşk ile dolu dizileri hiç sevmiyorum ve o yönden bu dizi şu an iyi gibi!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Erkenci Kuş ile bu dizinin bağlantısını çözemedim. Türleri bile benzemiyor biri romantik komedi, diğeri dram. Dizi zaten menajerlik ile ilgili haliyle tüm gün insanlar orada çalıştığına göre orada geçiyor. :)

      Sil
    2. Ya evet doğru bir benzetme olmadı gerçekten.
      Sanırım 'kendimce' içten içe bir benzetme oldu:p En son beyendiyim dizi ile İkisindede komedi ve aşk konuları var, o yüzden belkide. Ama evet erkenci kuşu sırf romcom şimdi düşününce.


      Bilmiyorum türk dizisi pek izlemiyorum, çok seçiciyim ve vaktim kısıtlı, sınav araları vaktim oluyor bir. Türk dizileri hem çok uzun hem hep aynı temalar. Türkiyede yasamiyorum ve türk dizileri ile büyümedim belki ondan. Amerikan ve avrupa dizileri ile büyüdüm. Hayatim boyunca takip ettiyim tek türk dizileri: Kuzey Güney, İçerde, Ufak tefek cinayetler, Yunus Emre, ve son olarak Erkenci kuşunun ilk 10-15 bölümü. Birde annemin izlediyi türk dizilerinin sahnelerine denk geliyorum ara sıra (onlarda dalga malzemem oluyor, zevklerimiz hiç aynı değil:p)

      Bu bloga neden girdin o zaman derseniz, acaba iyi türk dizileri varmı bana göre diye. Bir blogdan takip etmek böyle şeyleri daha iyi oluyor bana göre. Bu sayede Manajerimi arayı buldum! Ve kuşlarla yolculuk ile mesneviden hikayeler, bunları kesinlikle izleyeceyim youtubdan:)

      Sil
    3. Şimdiden iyi izlemeler dilerim... :)

      Sil
  6. Fikrimi tamamen deyistirdim!

    Dizinin 4cü bölümüne geldiyimde fikrim tamamen deyisti, dizi bence eylenceli. Konuk olarak gercek ve bildiyimiz oyuncular oynatma konsepti harika! 4cü bölümde Sükran Ovali ile diziye sonunda asik oldum.

    Kirac karakteride biraz komplexlesiyor ve deyisimler görmeye basliyoruz. yaa umarim bu dizi tutar!
    Drama ask mesk bana göre deyil, dizinin ask ückeni ile hic ilgilenmiyorum ama onlarda sanirim daha genc izleyicilerin ilgisini tutmak icin.

    Onun haricinde rengarenk ve cok eylenceli!
    Dizinin Fransiz orjinal versiyonuna 2 bölüm bir göz attim, Netflixte. Ve, amaaan ne kadar renksiz soguk... buz gibi! Sadece Feris karakterinin karsiligi olan kisiyi beyendim, hatta Canana benziyor yüz yapisi ve burnu:p

    Biz Türkler meyersem ne kadar samimi ve harika diziler cikarabiliyormusuz. Karsilastirinca daha iyi anladim. Son üc senedir izlemiyordum türk dizisi.

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)