Bıçak Sırtı / Swaragini (Hindistan)

Bloguma yazdım sandığım yazının yazısının olmadığını fark ettim. Hemde bu durumu aylar sonra fark ettim. Galiba yazdığım yazıyı yayınlıyorum diye sildim...
Bunda da vardır bir hayır...

Bu dizinin yazsını kanal 7 yayınladığı dönemde yani ekim ayında yayınlamış olsaydım çok iyi olurdu ama nasip böyleyse yapılacak bir şey yok. Yine de umarım yazımı severek okursunuz.
Dizi 17 ekim 2019 gününde başlamıştı 17 şubat 2020 günü de final yaptı. Fakat yazımı spoiler vermemek adına ilk bölümüne göre yazmamın daha doğru olacağını düşündüm. Lütfen izleyenler sizde yorumlarda spoiler vermezseniz sevinirim.

Dizide iki farklı yetiştirilmiş iki arkadaş kızın aynı erkekten hoşlanması üzerine bir hikayesi var. Bana hikayesi Kördüğüm adıyla ülkemizde yayınlanan Hint dizisini getirdi. İzlerken hep o diziyi andım. Kemik konusu değil ama işleyişi anımsatıyordu. Kanal 7 Hint dizilerinin dublajı konusunda çok başarılı. Doğru dublaj şirketlerine emanet ettikleri için şimdiye kadar yayınlanan dizilerin hiç birinde bir kusur olmamışlık görmedim. Dizinin bölümleri birleşince bir saate aşkın bir süreli dizi haline gelmişti. Bana göre dizinin süresi de yayın saatine göre uygundu. Dizinin yapımı 2015, buna rağmen dizinin görüntü kalitesi beni çok şaşırttı. Yılına göre çözünürlüğü şimdiki zamandaki çözünürlük kadar netti. Yine aynı diziden örnek vereceğim Kördüğüm dizisi 2015'te final yapmış yanlış bilmiyorsam ve final bölümünün çözünürlüğü bile bu kadar net değildi. Belki dizinin kaydı gönderilmeden önce ya da bizim ekranlarımıza gelmeden önce işlemden geçmiştir kim bilir... Açıkçası böyle olmasını da çok sevdim.

Bunun yanında dizinin başrolleri birbirine çok yakışıyordu. Dizideki iki ayrı çiftin birbirlerine fiziksel yakışması hoşuma gitti. Oyuncu seçimini ve eşleşmesini kim yaptıysa nokta atışı yapmıştı. Dizi her Hint dizisi kıvamındaydı. İlk bölümler eğlenceli, ortalara doğru sinir krizleri, sonlara doğru sıkılmalar, sonuna doğru düzelmeler ve final. Fakat dizi ilk bölümden son bölümüne ne kadar klişe sahneler olsa da hiç temposunu düşürmedi. Genel olarak baktığımda dizi diğer Hint dizilerine göre daha az yıpratıcı geçti benim için. Bu yüzden eğer izlemediyseniz ve Hint dizilerini seviyorsanız bu diziye şans vermeniz gerek. Bence sizde seversiniz.  

 Bıçak Sırtı  (Swaragini) 17 Ekim 2019 Perşembe  gününden  itibaren hafta içi 21:30, hafta sonu 21:00’de kanal 7'de.

Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
Bıçak Sırtı (Swaragini)

Türü: Romantik, drama
Yönetmen: Ravi Raj
Senaristler: Gautam H., Janki V.
Hikaye: Mahesh Pandey, Akash Deep
Yapım: Rashmi Sharma Telefilms Limited
Yayın Kanalı: Colors TV
Bölüm Sayısı: 469
Bölüm süresi: 22 dakika
Diller: Hintçe
Yayın Tarihi: 2 Mart 2015 - 14 Aralık 2016
Konu:
Birbirine zıt karakterde iki genç kızın ailelerinin kavgalarına rağmen yürüttükleri sıcacık dostluğunun öyküsünün anlatıldığı Bıçak Sırtı, izleyicisinin içini ısıtacak. Dizi, Kalküta’da yaşayan iki ailenin etrafında geçmektedir. Bunlardan biri Marwarlı, diğeri ise Bengalli bir ailedir. Swara Sanskaar Maheshwari, Bengalli bir aileden gelen modern, açık fikirli, neşeli ve duygusal bir kızdır. Ragini ise Marwarlı ailenin utangaç, içine kapanık ve geleneklerine oldukça bağlı kızıdır. Swara’nın annesi ve Ragini’nin babası geçmişte gizli bir ilişki yaşar. Swara ve Ragini’nin aileleri birbirlerine komşu olmalarına rağmen iki aile arasında sürekli kavga yaşanmaktadır. İki aile iyi geçinememesine rağmen Swara ve Ragini sorunları birlikte çözmeye çalışır.


Oyuncular: 
Helly Shah
Tejaswi Prakash Wayangankar
Varun Kapoor
Namish Taneja
Nupur Alankar
Manoj Chandila
Pratap Hada
Tasheen Shah
Parineeta Borthakur
Sachin Tyagi
Shalini Kapoor Sagar
Nagesh Salwan
Sonica Handa
Amar Sharma

Yorum Gönder

8 Yorumlar

  1. Ben bu diziyi duydum öyle hatırlıyorum :)

    YanıtlaSil
  2. Yakında Geet dizisi başlıyor onun hakkında da blog yazarsanız çok sevinirim 😀😀 benim gibi görüntüye takıyorsunuz demek o zaman Geet ayvayı yedi gibi 🤣😂

    YanıtlaSil
  3. Kanal 7 bize bolca Hint dizisi seçeneği sunmakta😍

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)