Alef (Dizi)


Güncel izlediğim, yeni bölüm gelene kadar sabırsızlandığım dizi sonunda final yaptı. Dizinin finalinden sonra duygularım çok karıştı. Çünkü dizi beklemediğim bir final ile ters köşe yaptı. Katil aklıma gelen bir kişi çıkmadı. Ve final sahnesinde sekiz bölümü silecek şekilde işlenmişti. Aslında izlerken bir bütün olarak izleyebilseydim finalin zaten sekiz bölüm boyunca gösterildiğini görebilirdim. Bence dizinin tadı da burasındaydı. Final sahnesini izledikten sonra -''AA! Bu sahne burada zaten gösteriliyormuş...'' diyebilmek bambaşka bir duyguydu. 

Dizinin başrollerini Kenan İmirzalıoğlu, Ahmet Mümtaz Taylan ve Melisa Sözen paylaşıyordu. Melisa Sözen'in sahneleri Kenan İmirzalıoğlu ve Ahmet Mümtaz Taylan'la kıyaslanınca daha azdı. Melisa'nın fazla sahnesinin olmasını isterdim ama konuya ve genel temaya bakınca olmaması belkide daha iyi olmuş olabilir. Çünkü bana göre dizinin kilit noktası Kenan İmirzalıoğlu, Ahmet Mümtaz Taylan'dı. Yine de az olmasına rağmen Melisa'nın performansı ve uyumu güzeldi. 

Kenan İmirzalıoğlu ve Ahmet Mümtaz Taylan hayatın yaraladığı iki polisi canlandırıyorlardı. İkisinin de ortak sayılacak acı hatıraları vardı. Fakat kişilik ve yaşam bakımından birbirine zıt olmaları, zaman zaman anlaşamamaları diziye heyecan katmıştı. İkisi de hayat verdikleri karakterleri dört dörtlük oynamışlardı. İki karakteri de izlemelere doyamadım.Ahmet Mümtaz Taylan'ın müthiş ses tonu Kenan İmirzalıoğlu'nun derin bakışları resmen birbirlerini tamamlamışlardı. Hatta her sahnelerinde, keşke bu ikili bir televizyon dizisinde de oynasalar diye düşündüm. Dizide ki diğer oyuncularda çok kıymetliydi. Hepsini severek izledim. Dizi de yardımcı karakter bakımından Ayşegül Uraz (Billur) en sevdiğim karakter oldu. Akıllı bir kadın polisi canlandırıyordu. Hatta masa başında olmasına rağmen araştırmaları ile hemen hemen tüm olayın çözümü Billur sayesinde oldu. O kadar erkek karakter polis olmasına rağmen çiçek gibi güçlü bir kadın polisi ön plana çıkarmalarını ayrıca sevdim. 

Dizinin müziklerini Mercan Dede yapmıştı. Mercan Dede'nin tarzı ve duruşu dizinin konusuna çok uygundu. Bu yüzden Mercan Dede seçimi nokta atışı olmuştu. Yönetmenin yanı sıra kurgu Özcan Vardar, görsel efekt Genius Park, plastik makyaj Jeff, sanat yönetmeni Sedef Ramazanoğulları ve görüntü yönetmeni Ahmet Sesigürgil'de muazzam bir iş çıkarmıştı. Özellikle plastik makyaj o kadar gerçekçiydi ki ilk bölümlerde biraz midem bulandı.Gerek çekim için kullanılan renk paleti, gerek ışık, gerek çekim açıları, gerek dekorlar hepsi birbiri ile uyumluydu. Dizinin her sahnesi çok özenmişti ama sahneler içinde tek merak ettiğim bir sahne var. Bir sahnede zikir çekiliyor ve o sahnede semazen yanıyor. Efektinde olduğunu düşündüğüm sahne nasıl çekildi çok merak ediyorum.Yani sahnenin kamera arkasını çok merak ediyorum. Çünkü izlerken sanki çok zor çekilmiş hatta defalarca çekilmiş gibi duruyordu. İşin özü ben diziye bayıldım ve merakla izledim. Bence ölmeden önce izlenilmesi gereken dizilerden bir tanesi olmuş. Eğer blutv üyeliği alma şansınız varsa muhakkak bu diziyi izleyin.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
ALEF

Tür: Mistik Polisiye, Suç, Dram
Yönetmen: Emin Alper
Senaryo: Emre Kayış
Yapım: May Prodüksiyon
Yapımcı: Yaman Birman, Mehmet Altıoklar, Metin Alihan Yalçındağ
Yapım Yılı: 2020
Bölüm Sayısı: 8
Bölüm Süresi: 45 Dakika
Yayın Günü: Cuma
Yayın Saati: 21.30
Yayın Kanalı: blutv, FX
Başlangıç Tarihi: 10 Nisan 2020 - 22 Mayıs 2020
Konu:
Osmanlı ve İslam tarihinden izler taşıyan dizide, genç ve hırslı dedektif Kemal ile tecrübeli ortağı Settar, İstanbul’da işlenen gizemli bir seri cinayet vakasının peşine düşer. Hem kişisel hayatları hem de olaylara yaklaşımlarıyla birbirine tamamen zıt bu ikiliye, bir üniversitede öğretim görevlisi olan Yaşar da katılır. Ekip, cinayetleri çözmeye çalışırken buldukları her delille yüzyıllar boyu saklı kalan bir sır perdesini de aralar. Bu sır açığa çıkmaya yaklaştıkça, her bir karakterin geçmişinin hayaletleri de ortaya çıkmaya başlar.
Oyuncular:
Kenan İmirzalıoğlu
Ahmet Mümtaz Taylan
Melisa Sözen
Ercan Kesal
Berkay Ateş
Müfit Kayacan
Hatice Aslan
Haldun Boysan
Osman Alkaş
Ece Dizdar
Rıza Akın
Muttalip Müjdeci
Stefani Su Çağlar
Orçun Oran
Sinan Helvacı
Ayşegül Uraz
Kıvanç Baran Arslan
Erdem Kaynarca

Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. Fragmanına çok rastladım. Nete düşerse izlerim mutlaka. Umarım söylediğin kadar kalitelidir. ☺️

    YanıtlaSil
  2. Ayyyyy ilk sana kanli sahne varsa cok izleyemem demistim ama yazindan sonra diziyi cok.merak ettim. Neden 8 bolumde final oldu ki ? Bu diziye hemen izlemeliyim suan meraknuyandirdi bende

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O sahneleri atlarsın bir şey olmaz. O şekilde baştan 8 bölüm olacak denilmişti. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)