Tutunamayanlar (Dizi)

2020 yılının ilk yeni dizisi gün itibarıyla başlamış bulunmakta. Dizi absürt komedi olacağı için Leyla ile Mecnun tarzı bir dizi olacağı çok düşünüldü... Nitekim Leyla ile Mecnun dizisinin ilk bölümünü izlediyseniz onun kıvamında hoş bir dizi ortaya çıkardıklarını görebilirsiniz. Oyuncuların performansına bakarsak;

Doğu Demirkol'u ikinci defa izleme şansım oldu. Bir öncesi oynadığı filmdi. Ben o filmde konuşmasını aksanlı oluşunu filmdeki karaktere bağlamıştım ama sanırım kendi konuşma tarzı bu şekilde. Yani demek istediğim Anadolu ağzı var. Bu durum onu doğal yapıyor, tabii ki komik olmasına sebep oluyor. Gülüşü, beden dili, oyunculuğu bence iyiydi. İlk bölüm olmasına rağmen performansını beğendim.

Ece Çeşmioğlu ilk bölümde başrol olmasına rağmen çok küçük bir sahnesi oldu. O sahneye göre de zaten yılların verdiği tecrübeyle iyi iş çıkarmıştı. Doğu Demirkol ile bu proje kapsamında tanışmadıklarını düşündüğüm içinde kimyalarının uyduğunu gördüm. Bence çok tatlı bir karakter çifti olmuşlar. İlk bölümde beğendim.

Bora Akkaş'ta Ece gibi çok az bir sahne ile karşımıza çıktı. Bora'yı komedi dizilerinde nasıl görüyorsak her zaman ki gibi aynı düzeyde oynamıştı. Ben bu düzeyi sevdiğim için performansını sevdim.
Hande Katipoğlu'nun gerçek hayatta da çok çatlak bir kadın olduğunu düşünüyorum. Yoksa bu kadar çatlak bir performans çıkaramaz. Yani oynadığı karakter hiç pot durmuyor, çok doğal oynadığı içinde itici gelmiyor. Bu dizi de yine zengin ve çatlak bir kadına can veriyor ama tek bir farkla bu sefer bir anne. Sanki bu karakterde biraz bazı kesimlere atıfta bulunulacak gibi geliyor.

Yeliz Kuvancı böyle dizilere çok yakışıyor. Bu dizi de aklı başında bir ablayı canlandırsa da bir yerden sonra bence karakter coşacak. Çünkü Doğu Demirkol'un ablası rolünü oynuyor ve büyük ihtimal karşılıklı sahneleri çok olacak ve bir yerden sonra Tarik ile Ayşe aynı karakter olacaklar. Yani en azından ben kardeşimle kişiliğimiz farklı olsa da mizaç olarak çok benziyorum.

Dilhan Naz Özgülüş kadın hakları savunucusu farklı bir karakter. İlk bölümde yan yana gelmeseler de Bora Akkaş ile güzel çift olurlardı. Biri zengin olarak fakirlere özenen bir deli, diğeri kadın savunucusu olarak çok zıt karakterler. İki zıt karakter olunca muazzam bir komedi çıkar ortaya. İnşallah ikisini birlikte yazarlar. İlk bölüme göre Dilhan, güzel oyun çıkardı.

Zafer Algöz, Şinasi Yurtsever, Asuman Dabak, Barış Yıldız, Bülent Çolak, Uğur Serhan,Dilek Çelebi usta oyuncular olduğu için onlarla ilgili yorum yapmak bana düşmez. Hepsi değerli oyuncular olduğu için saygı ile izledim.

Dizinin ilk bölümü, işlenişi, konuya giriliş şekli kaliteli geldi. Bana göre konudan sapmadan başka konulara atlamadan anlatılmak istenilen olay net bir şekilde verilmiş. Türü ne olursa olsun bazı dizilerimizin ilk bölümünde sahneler kopuk, işleniş kısmında konudan konuya atlanabiliyor. Fakat bu dizi komedi birde absürt olduğu halde çok yerinde düzgün yazılmıştı. Oyuncuların komik oyunculuklarının yanı sıra bir çok repliğine de güldüm. Bence dizi ilerledikçe konu oturdukça daha komik ve hayal gücü daha sınırsız bir işleniş olacaktır.

Osman Nail Doğan ve Murad Zaloğlu'nu geçtiğimiz ramazan bayramında TRT1'de yayınlanan mini dizisinde tekniklerini gözlemleme şansı bulmuştum. O dizide çekim stillerini beğenmiştim. O dizide kullanılan açılar, renk paleti, mekan aynı mı bilmiyorum ama benzeyen bir mahallede çekim yapmışlardı. O zaman da sevmiştim bu dizide de sevdim. Işık ve ses ekibi de çok iyi iş çıkarmışlardı. Ayrıca stil danışmanı kimse kıyafet konusunda çok zevkli olduğunu düşünüyorum. Özellikle mahalledeki kadınların kıyafetleri çok şıktı. Nurdagül karakterinin kabanı, Ayşe karakterinin bölüm boyunca giydiği kıyafetleri akılda kalıcıydı. Bana göre teknik ekip dört dörtlüktü. Bence ülkece gülmeye çok ihtiyacımızın olduğu bu günlerde kesinlikle bir şans vermelisiniz zaten 60 dakika kadar süren bir dizi, sizi hiç yormaz. Kesinlikle tavsiyemdir.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
TUTUNAMAYANLAR
Tür: Komedi
Yönetmen: Osman Nail Doğan, Murad Zaloğlu
Senaryo: Mustafa Karataş, Osman Nail Doğan,  Çağrı Yurt, Doğu Demirkol
Yapım: İstanbul Medya Akademisi, Neden Film
Yapımcı: Ahmet Tarık Güven, Ogün Şanlıer
Yapım Yılı: 2020
Yayın Günü: Salı
Yayın Saati: 20.00
Yayın Kanalı: TRT1
Başlangıç Tarihi: 7 Aralık 2020
Konu:
Hayatı boyunca hiç çalışmamış ve çalışmaya da niyeti olmayan Tarık (Doğu Demirkol) gittiği bir iş görüşmesinde, çok zenginken babasının işlerinin kötü gitmesi nedeniyle her şeyini kaybeden İrem'e (Ece Çeşmioğlu) aşık olur. Gidecek yeri olmayan İrem, Tarık'ın davetiyle yaşadığı mahalleye gelir ve mahalledeki kitap kafede çalışmaya başlar. İrem'in hayali başarılı olmak, kendi işini kurmak ve bir gün tekrar eski günlerine dönebilmektir. İrem'i etkilemenin yolunun iş kurmaktan geçtiğini gören Tarık ise bir gün bağnaz ve vizyonsuz İlham Perisi İlhan'la (Zafer Algöz) karşılaşır. İlham Perisi’nin verdiği fikirlerle hepsi başarısız olacak olan birbirinden eğlenceli iş girişimlerine atılır.
Oyuncular:
Doğu Demirkol
Ece Çeşmioğlu
Zafer Algöz
Şinasi Yurtsever
Asuman Dabak
Bora Akkaş
Hande Katipoğlu
Yeliz Kuvancı
Bülent Çolak
Barış Yıldız
Uğur Serhan
Dilhan Naz Özgülüş
Dilek Çelebi 

Yorum Gönder

16 Yorumlar

  1. İzledim benn, iş görüşmeleri çok tanıdık geldi kendimi gördüm sanki :))))

    YanıtlaSil
  2. Merhaba, hangi kanal diye sormaya gelmistim ama cevabımı aldım :) Okuma Listesinde, ilk satırlarındaki Leyla ile Mecnun benzetmesini görüp merak etmistim ama TRT olunca aradıgım dizi olmayabilir modunada girdim dogrusu. Dizi ile ilgili olumlu yorumuna göre izlenebilir. Tesekkür ederim...Bu arada Twitter ortamında görüyorum komsularından sikayetlerin bu ara azaldı sanki Renkli Tırtılım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. emekliyim yakında komşu ile ilgili postum gelecek çok tuhaf durumlar yaşandı. Olaylar olaylar anlayacağın... :D
      TRT aslında bu tür dizileri doğru seçer neden öyle düşündün ki? :)

      Sil
  3. Fragmanları görünce e bir de trt'de olunca ben de leyla ile mecnun'vari bir dizi olacağını düşünmüştüm. Fakat bu akşam olduğunu unutmuşum. Artık internetten açıp izlerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sık sık tekrarı veriliyor. Evet Leyla ile Mecnun dizisinin başlangıcına benziyor. :)

      Sil
  4. Merakla bekliyordum bende blogları ziyaret ettikten sonra izleyeceğimm :)

    YanıtlaSil
  5. Asuman Dabak muhteşem bir oyuncu, çok severim, mutlaka izleyeceğim :)

    YanıtlaSil
  6. Beğendim, ahlat ağacı performansını diziye de yansıtmış D.Demirkol. Kısa olması tadı damakta bırakıyor. Bu arada yazın kekillinin de olduğu bi ramazan dizisi vardı, onun oyuncularıyla içiçe geçirmişler, hoş olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet yazımda bahsettiğim o dizi, yönetmenleri o diziden biliyorum. :)

      Sil
  7. doğu yu ilk defa bir yapımda izleyeceğim

    YanıtlaSil
  8. Sulli intihar etmiş haberiniz var mıydı!!!!! Yeni gördüm şok oldum!!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet 2019 yılında Sulli, Goo Hara ve Cha In Ha yaşamını yitirdi. Ayrıca Tayvanlı oyuncu Godfrey Gao'da kalp krizi geçirerek 35 yaşında hayatını kaybetti.

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)