Sefirin Kızı (Dizi)

Aylardır beklediğim, fragmanlarını açıp tekrar tekrar izlediğim dizi sonunda başladı. Engin, Neslihan, Uraz için başlamayı düşündüğüm diziye resmen düştüm. Bir bütün olarak dört dörtlük bir dizi çıkarmaları izleyici olarak beni çok sevindirdi. Reytingleri nasıl olur bilmiyorum ama yüksek reyting hak eden bir iş olmuş.

Engin Akyürek, -''Sen insan mısın arkadaş! Ne yiyip ne içiyorsun ki yaşını aldıkça daha yakışıklı oluyorsun.'' Engin o kadar yakışıklı oluş ki gözlerimi ilk dakikadan itibaren alamadım. Zaten farklı olan enerjisi  git gide parlamış da parlamış. Oyunculuğuna zaten bayılıyordum karakterine de bayıldım. İlk bölüme göre performansı dört dörtlüktü. Her dakikasını ağzım açık izledim. Duyguya öyle güzel girmiş ki karakterle tamamen bütünleşmiş.

Engin Akyürek ve Neslihan Atagül Doğulu sahnelerine bayıldım. O kadar etkileyiciydi ki ağzım kulaklarımda izledim. Adeta ikisi de birbirini bu dizi için beklemiş gibiler. Bu kadar uyumlu olacaklarını hiç düşünmemiştim. Yılın başında başlasaydı 2019'un en iyi çifti olabilirlerdi. Neyse 2020'nin olurlar artık.

Neslihan Atagül Doğulu'da Engin gibi yaşını aldıkça güzelleşti. Küçükken bu kadar güzel olacağını hiç düşünmemiştim. Maşallah yüzüne müdahale etmeden yüzü oturdukça güzelleşti. Oyunculuğu her zamanki gibi çok güzeldi. Karakteri elbise gibi üzerine giymiş olmasından kaynaklı bana yaşadığı duygu geçişlerini güzel hissettirdi. Kısacası bayıldım.

Uraz Kaygılaroğlu izleyiciye ikinci adam sendromu yaşatmaya geldi. Şimdi Gediz & Nare, Sancar &Nare fan savaşlarını izleyebiliriz. Engin'den aldığım hissi Uraz'dan da aldım. Zaten ayıla bayıla izlediğim bir oyuncuydu bu diziyle daha fazla seveceğim.

Tülin Yazkan tam bir sinsirella karakterine can veriyor. Benim hiç hep küçük Merve Aksak olarak kalacak diyordum ama bu karakter unutturacak. Bol bol hakaret edeceğimiz, küfür edeceğimiz bu karakteri Tülin eminim güzel oynayacak. İlk bölümden sinir etti beni.

Edip Tepeli'nin performansına bayıldım. Kavruk Ömer karakterini başka biri oynayamazmış gibi geldi. Tam yerinde bir seçim olmuş. Ses tonu karakterinin farklı bakış açısı ile birebir örtüşmüş. Bir kaç projesini izlemiştim, oyunculuğunu daha önceden bildiğim için beni şaşırtmadı. Yine iyi bir iş çıkarmış.

Doğukan Polat'i geçen sezon bir asker dizisinde izlemiştim. Orada yüzü pamuk gibiydi, burada bıyıklı görünce biraz tuhaf oldum. Sanırım iyi bir karakteri canlandırıyor. Performansı ilk bölüme göre iyiydi, şimdilik sevdim.

Beren Gençalp çok masum çok tatlı bir çocuk. Dizi de Sancar ve Nare'nin güzel kızlarına can veriyor. O kadar tatlı bıcır bıcır bir çocuk oyuncu ki bölüm boyunca ne zaman sahnesi olsa annemle birbirimize dönüp çok tatlı çok tatlı deyip durduk. Maşallah, çokta yetenekli bir çocuk. Kim keşfetmişse ellerine sağlık çok tatlı bir oyuncu kazandırmış sektöre.

Dizinin senaristleri Ayşe Ferda Eryılmaz ve Nehir Erdem. Yaptıkları işlere bakınca güzel olacağı kesindi. Yani dizi beklediğim gibi çıktı. Bireysel olarak tüm oyunculara bakınca hepsi çok iyiydi. Hepsini tek nefeste izledim. Fakat Engin, Uraz ve Neslihan ayrı bir dünyada ayrı bir oyunculuk sergilediler. Birde Emre Kabakuşak yönetiminde çekim yapıldığı için muazzam bir iş izlettiler bize. Diziye hep teknik hemde oyunculuk bakımından bakarsak hepsi birer teşekkürü hak ediyorlar. Dizinin konusu ve işleyişi Ege manzarasına çok uygun geldi. Sanki diziyi Ege ayrı bir güzelleştirmişti. Müzikleri Gökhan Kırdar'ın elinden çıkma olduğu için müziklerine ayrı bir sevdim. Sadece bölümün son dakikalarından sonra Nare'nin ortadan kayboluş hikayesinden hiç hoşlanmadım. Bence dizinin tek  eleştirilecek tarafı da buydu.  Bu durum haricinde  eleştirecek bir şey bulamadım. Bu geceye diziniz yoksa bence  bir şans verin. Bence seveceksiniz. 
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.

SEFİRİN KIZI

Tür: Dram, Romantik
Yönetmen: Emre Kabakuşak 
Senaryo: Ayşe Ferda Eryılmaz, Nehir Erdem
Yapım: Saner Ayar, Nazlı Heptürk, Uğur Türkmen, Gökhan Erkal
Yapımcı: O3 Medya ve NGM
Yapım Yılı: 2019
Yayın Günü: Pazartesi
Yayın saati: 20.00
Yayın kanalı: STAR TV
Başlangıç Tarihi: 16 Aralık 2019
Konu:
'Ölürsen destan olur, yaşarsan yalan.'
Gariban bir yarıcının oğlu olan Sancar, daha çocuk yaştayken Bodrum’a tatile gelen bir büyükelçinin kızı olan Nare’ye sevdalanır. Bu iki zıt çocuk, birbirlerini çok severler, sevdaları için yıllarca mücadele ederler. Sonunda kız oğlana kaçar ama tam kavuştukları gece Nare birden ortadan kaybolur. Bir daha onu gören olmaz. Kimi der denize düştü öldü, kimi der sefir kızı ya Avrupa’ya kaçtı. Bir aşık da onlara türkü yakar, der ki sefirin kızı alaca kuş oldu uçtu. Böylece Nare ve Sancar’ın mutsuz hikayesi bir destana dönüşür. Bir düğün gecesinde ortadan kaybolan sefirin kızı, tam dokuz yıl sonra, başka bir düğün gecesinde ortaya çıkıverir. Üstelik bu düğün, Sancar’ın düğünüdür ve ona kızını getirmiştir.
Oyuncular:
Engin Akyürek
Neslihan Atagül Doğulu
Uraz Kaygılaroğlu
Doğukan Polat
Hivda Zizan Alp
Özlem Çakar Yalçınkaya
Erhan Alpay
Erdal Küçükkömürcü
Gonca Cilasun
Tülin Yazkan
Esra Kızıldoğan
Cemre Öktem
Edip Tepeli
Beren Gençalp

Yorum Gönder

6 Yorumlar

  1. Baştan sona izleyemedim ama izlediğim kadarıyla ben de beğendim. Neslihan Atagül Doğulu'ya bir türlü ısınamadım ama belki bu dizide severim, bakalım.. :)

    YanıtlaSil
  2. Uraz için izlenir diyeceğim ama diğer oyuncuları sevmiyorum.

    YanıtlaSil
  3. fragmanlarına denk gelmiştim ama izlerim bu diziyi belki

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)