Hekimoğlu (Dizi)

  • Bir doktor dizisi tuttu hemen doktor dizisi yapıldı. (Yaz döneminde açıklandı.) 
  • Uyarlama çöp olmuş orijinali daha iyi. (Ülkemize geleneklerimize göre uyarlanıyor ve her oyuncunun kendine özgü oyunculuğu vardır. Senaryoyu alırken oyuncunun oyunculuğu da mı kopyalasaydık?) 
  • Diğer doktor dizisinde şöyle Hekimoğlu'nda böyle kıyaslaması. (Bu yorumu cidden anlamadım ne alaka iki dizinin konusu, senaryosu farklı,  oyuncuları farklı, işlenişi farklı. Romantik komedi olan dizilerde böyle kıyaslama yapıyor musunuz?)
Hiç bir dizi yoruma böyle başlamamıştım bu ilk oldu. Çünkü sosyal medyada bu diziye özel mantık yoksunluğu yorumlar okudum. Bazen diyorum ki ben mi farklı açıdan bakıyorum yoksa bu insanlar mı bakıyor... Neden bir diziye şans verirken çoklu pencereden değil tek bir pencereden bakar izleyici anlamam. -''Aa! Uyarlama ve ben bunun orijinalini izledim, hemen diziyi yerden yere vurmalıyım.'' demek yerine bizim ülkemiz nasıl uyarlamış bağımsız kıyaslamadan verilen emeği inceleyim denilmiyor ya da düşünülmüyor çok merak ediyorum. Ya ben yazı yazacağım için farklı bakış açısı ile izliyorum ya da cidden ülkemizin izleyicisi çok düz. Neyse ben kendi yorumlarıma döneyim.

Timuçin Esen Türkiye'nin en iyi oyuncularından biri, bunu oynadığı tüm karakteriyle ispat etti. Bu karakteri ile bir kez daha bunu izleyicisine kanıtlamaya geldi. Bence bu karakter için tam isabet oyuncu olmuş. Daha ilk bölümden mimikleriyle ve sahneye, repliğe göre ses tonunu ayarlamasıyla çok gerçekçi bir karakter yaratmış. Bana göre bu karakter için başka oyuncu olmazdı. Tam biçilmiş kaftan. İlk bölüme göre performansı seviyenin üstündeydi.

Ebru Özkan Saban'a kötü karakterler hiç yakışmıyor. Bu yüzden iyi bir karakterle karşımıza çıkması iyi oldu. Timuçin Esen ile olan sahnelerinde mimikleri gülümsememe sebep oldu. İyi bir oyuncu olduğu için kadroya yakışmış. Performansı ilk bölüme göre yerindeydi. Fakat karakterle tam anlamıyla bütünleşmediğini hissettim. Bir kaç bölüm sonra oturacaktır.

Okan Yalabık kibar kibar konuşunca çok tuhaf oluyorum. Farklı bir enerjisi var. Ebru ve Timuçin gibi o da usta bir oyuncu. Bu diziye olmuş mu... Bence evet olmuş. Zaten her karakterin oyuncusu olduğunu bize göstermişti. Bu karakteriyle tasdiklenmiş oldu. İlk sahnesinden itibaren çok sevdim. En sevdiğim karakter Orhan karakteri olacak gibi duruyor.

Kaan Yıldırım küçük Hekimoğlu gibi bir karakterde. Her karakterinde olduğu gibi asi, başına buyruk ve her şeyi ben bilirim havasında. Neden hep bu karakteri oynuyor bilmiyorum. Karakterlerin hayatı statüleri değişiyor ama kişilik özellikleri aynı. Bu yüzden artık değişik bir şeyler olsa diye bekliyorum.

Aytaç Şaşmaz oyunculuğunu her karakteriyle biraz daha geliştiriyor maşallah. Umarım her daim öğrenmeye ve gelişmeye alışık bir oyuncu olur. Bir önceki projesine göre biraz daha gelişmiş olduğu gördüm. Sempatik bir duruşu olduğu içinde kendini hemen sevdiriyor. İlk bölümde güzel bir oyunculuk sergiledi. Bölümler ilerledikçe daha iyi olacaktır.

Damla Colbay biraz daha sesli ve hızlı konuşma çok güzel olacakta oyunculuğunda tek problem bu durum. Yani benzetmek gerekirse mıy mıy tabirini kullanmak doğru olacak. Konuştuğu zaman izlemek çok yorucu oluyor. Güzelliğiyle ve performansıyla diziye çok yakışmıştı. Sadece bir tık daha mimik kullansa daha inandırıcı olacak.

Diziyi orijinalinden bağımsız eleştirmek gerekirse hem orijinal dizi gibiydi hem uyarlama gibiydi. Senaryodan kopmadan güzel uyarlanmış, hakkını vermişlerdi. Oyunculardan genç oyuncular biraz donuk dursalar da genel baktığımda her biri bireysel olarak güzel iş çıkarmışlar. Dizinin çekim renginde kullanılan renk paleti biraz kahve ve sarı geldi. Yani hani geçmiş zamanların sahnelerinde kullanılan renk tonları var ya o renk tonu gibi geldi. Bu yüzden çekim rengini sevemedim. Biraz daha rengi cıvıl cıvıl olabilirdi. En azından kullanılan mekanda ki dekor canlı olabilirdi. Dizinin müziklerini çok sevdim ama Candan Erçetin'in Yalan şarkısının kullanılış zamanı ve yerini alakasız buldum. Bunlar haricinde dizide başka gözüme takılan bir şey olmadı. Umarım izleyici sever ve uzun soluklu bir dizi olur. Medikal türünde dizileri seviyorsanız kaçırmayın bir şans verim.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.

HEKİMOĞLU
Tür: Dram,  Medikal
Yönetmen: Hülya Gezer
Senaryo: David Shore
Uyarlama: House M.D. (ABD)
Senaryo uyarlama: Banu Kiremitçi Bozkurt
Yapım: Karga Seven Pictures Türkiye
Yapımcı: Ömer Özgüner – Ümmü Burhan
Yapım Yılı: 2019
Yayın Günü: Salı
Yayın saati: 20.00
Yayın kanalı: Kanal D
Başlangıç Tarihi: 17 Aralık 2019
Konu:
Ateş Hekimoğlu 40’lı yaşlarında başarılı bir doktordur. Tıp Fakültesinden arkadaşı İpek’in yönetici olduğu vakıf hastanesinde Enfeksiyon Hastalıkları ve Nefroloji Uzmanı olarak görev yapmaktadır. Gerek yaşam tarzı gerekse hastalıkları ele alış biçimiyle bilinen doktor tanımından çok uzakta olan Ateş Hekimoğlu’nun en bilinen özelliği hastalarla birebir ilişki kurmadan, hastalıklara odaklanarak araştırma yapmasıdır. Her yeni karmaşık vaka onun için çözülmeyi bekleyen bir bulmaca gibi, kışkırtıcı ve heyecan vericidir.
Hekimoğlu, yaptığı teşhis ve tedavilerle ününü günden güne arttırırken, hastane düzenine ayak uyduramaması hastane yöneticisi İpek’i çoğu zaman zor durumda bırakır. İpek, Hekimoğlu’nun zorlu karakterini anlayan ve bunu tahammül edebilen iki kişiden biridir. Diğeri de Hekimoğlu’nun lise ve üniversiteden arkadaşı Onkoloji Uzmanı Orhan’dır. Hekimoğlu’yla tamamen zıt karakterde olsalar da Orhan her zaman Ateş’in iç sesi ve vicdanı olur. İkisi bir araya geldiklerinde mükemmel doktoru oluştururlar. Biri zekasıyla diğeri de sağ duyusuyla yaklaşır hastalara…
Ateş, hastaların ne söylediğinden çok, tahlillerden çıkan sonuçları dikkate alır. Bu yaklaşımla; hastalıkları bir dedektif edasıyla incelemeye alan Hekimoğlu, bu çalışmalarını 3 kişilik uzman doktor ekibiyle birlikte yapmaktadır. Dolapdere’de yetişmiş Mehmet Ali, güzelliğini kullanarak bir yerlere gelmek yerine kendini bilime ve hastalara adamış Zeynep ve hayatı boyunca maddi sıkıntı çekmeden refah ve zenginlik içinde yetişmiş Emre… Ateş Hekimoğlu’nun titizlikle seçtiği bu 3 uzman doktor, kendilerini Hekimoğlu’na beğendirmek ve onu memnun etmek için çaba sarf etmektedirler.

Oyuncular:
Timuçin Esen 
Ebru Özkan Saban 
Okan Yalabık 
Kaan Yıldırım 
Aytaç Şaşmaz 
Damla Colbay 

Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. peki House'un can alıcı yanı vicodin bağımlılığına ne olmuş çektiği çoğu sıkıntı sosyopata yakın kişiliği ve bu bağımlılıktan gelir çünkü..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana değil RTÜK ve dizi sektörü sistemine sormalısın. Ya da bir kaç bölüm bekle belkii izin varsa ve yasak değilse o konuya da değinirler. Yukarıda da bahsettiğim gibi uyarlama yapılırken ülkenin yapısına uygun uyarlama yapılıyor birebir alması için kültürümüzün aynı olması gerekir. Bu arada sadece hastaları almamak için ağrı kesici bağımlısıyım diyebildi Ateş Hekimoğlu.

      Sil
  2. Kimse kusura bakmasın ama her seviilen diziyi ayarlayacağız diye bir şart yok, bu dizi Türk kültürüne uygun mu ,bu tarz insanlar var mı hastaneler de A, adını bile benzetmek için Hekimoğlu demişler h harfi için ama olmaz bence ya

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)