2019 Begendigim Kore Dizileri Top 10

Her yıl olduğu gibi bu yılda top10 listemde çok zorlandım. Bir diziyi yazsam diğerinde gözüm kaldı. Bu yıldan sonra top20 şeklinde mi yazsam daha mı iyi olur diye düşünüyorum ama bu seferde sizin seçim konusunda kafanız karışacak. Birde Tavsiye postumda zaten fazlasıyla öneriyorum burada daha sade olması daha iyi olacak sanırım. Her neyse zorlansam da benim yıl boyunca izlediğim dizilerde top 10 listem aşağıda ki gibi oldu. Her birini severek izledim. Aslında Pegasus Market dizisi benim için ilk sırada gelebilir. Dizilerin içerisinde en çok güldüğüm istikrarlı şekilde komik geldi çokta sevdim diziyi. Fakat diğer diziler daha oturaklı daha güçlü konulara sahip olmasından dolayı onuncu sıraya kadar düştü. Eğer kafa dağıtmak istiyorsanız Pegasus Market dizisini öneririm. Zaten 12 bölüm hemen izlersiniz.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.

Bu yıl için şu şekilde bir Top 10 oluşturdum;

  1. Hotel del Luna
  2. Watcher
  3. Eulachacha Waikiki 2
  4. My Fellow Citizens
  5. Doctor John
  6. Romance is a Bonus Book
  7. Vagabond
  8. Touch Your Heart
  9. The Wind Blows
  10. Pegasus Market
Top10 listesi haricinde yıl içinde izleyicinin ve benim sevdiğim, hemfikir olduğum iki dizi var. Bunlardan biri Arthdal Chronicles, diğeri ise Tale of Nokdu dizileri. Arthdal Chronicles Antik Çağ'da geçen bir dizi. Değişik güzel ama hızlı biten bir dizi. Arthdal Chronicles dizisinin ikinci sezonunun olma ihtimalini düşünüyorum. Yani bence olmalı... Tale of Nokdu'da bir tarihi dizi. Dizi de erkek kılığına giren bir kadını değil, kadın kılığına giren bir erkeği izleyeceksiniz. Bence bu iki diziyi de severek izleyeceksinizdir.

Şimdi gelin bu dizileri inceleyelim;


Arthdal Chronicles


Bu yılın en çok konuşulan dizisi Arthdal Chronicles oldu. Farklı bir dizisi olduğu için (spoiler vermeyeceğim) ilk bölümlerini kimse anlamadı. Bu yüzden sevmedim ama devam edeceğim diyenleri gördüm. Fakat dizi devam ettikçe herkes sevdi ve bağımlısı oldu. Bu tekniği sevenler oldu, sevmeyenler oldu. Ben ise seven taraftaydım. Bana böyle dizilerle gel Kore diyerek izledim. Bence sizlerde bir şans vermelisiniz. 

Tale of Nokdu

Başrol oyuncuları yani çifti çok sevdim. Her bölümü çok sürükleyici geldi, nasıl bölüm bitti anlayamadım. Finalini çok beğendim bir dizi olmasının yanı sıra beni hiç sıkmadı. Bittiğine üzüldüğüm özleyeceğim bir çift olduklarında dolayı ikinci dizi olarak bu diziyi seçtim. Kendi görüşüm haricinde sosyal medyadan başka izleyicilerin yorumlarını da okudum. Hemen hemen herkes benim gibi düşünmüş. Eğer izlerseniz sizde çok seveceksinizdir hatta finalini izleyince boşluğa düşeceksinizdir. Eğer bu türde dizileri seviyorsanız kaçırmayın derim.

Yorum Gönder

10 Yorumlar

  1. Hotel Del Luna gerçekten epey iyiydi. Welcome To Waikiki ise pek benim tarzım değildi. Çok sıkılmıştım izlerken. Romance in Books da öyleydi. Uyumları çok kötüydüüü bana göre ilk bölümü zorla izledim. O da Le Jong Suk hatrına. Touch Your Heart çok tatlışkoydu. Goblinden sonra ilaç gibi geldi gerçekten. Arthdal Chronicle çok merak ettiğim dizilerden ama bir türlü başlamadım. :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arthdal Chronicles dizisini izleyeceksen biraz sabırlı olman lazım ilk bölümleri karışık-karmaşık geliyor. :)

      Sil
  2. eskisi gibi bakmasam da arada gözüm koreye kaymıyor değil. ama ben en cok animelerimi özledim :( sakin sakin oturup söyle bir ayak uzatıp saatlerce olmas BILE en azından 2 saatcık ızlemeyi çok özledim. malesef en sakın kaldıgım dönemde gece 11 ve o saatde pertım cıkmıs oluyor.. bu baslığı kaydettım akmasa da damlayan bölümlerle ızlıyoru. tüm gunum trt cocuk oldu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Animeleri bende özledim hemde çok ama vaktim yok anca dizi izleyebiliyorum. TRT Çocuk her daim favorimiz. :)

      Sil
  3. İkiside çok beğendiğim dizilerdi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Top10 listemden var mıydı beğendiğin, beğenmediğin? :)

      Sil
  4. Okulda son senemin yoğunluğundan ve şimdi de malum sınava hazırlanmaktan canım kore dizilerini izleyemez oldum. Anca böyle listelere bakınıyorum :D pegasus marketin de Youtubeda kesik kesik kısımlarına baktım hiçbir şey anlamadığım halde :D yine de güzel gözüküyordu. o kadar özledim ki kore dizi izlemeyi ahh ahh. Ne zaman düşeceğim o batağa yine :)))

    YanıtlaSil
  5. 2019 top 10 listeni bekliyordum ben de . Arada girip ne yazdığına bakıyorum takip etmeye çalışıyorum. Bi ablam gibi oldun bile.

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)