Güvercin (Dizi)

Kadrosunu inceledikten sonra dizi beni heyecanlandırmıştı. Fragmanlar geldikçe ilgim ve merakın daha da artmıştı. Nasıl olacak, karakterleri uygun mu diye beklemiştim. Neyse ki sonunda başladı.Menderes Samancılar ve Mehmet Ali Nuroğlu'nun olduğu bir dizinin kötü olacağını asla düşünmedim. Neyse ki beklentimin üstünde olmasa da beklediğim gibi çıktı. Oyuncuları tek tek incelediğimde performanslarını beğendim.

Mehmet Ali Nuroğlu gibi bir kaç oyuncunun Türkiye'de olması Türk izleyicisi için bir şans. Mehmet Ali Nuroğlu'nun tüm projelerini izlemiş biri olarak yazabilirim ki kendini ilk dizisinden son dizisine kadar geliştirerek ilerledi. Zaten yetenekliyim diye düz bir oyunculukta kalmadı. Bu yüzden hangi karakteri oynarsa oynasın büyük bir saygı ile izliyorum. Bu dizide de çok sevdim. Dizi başlamadan evvel bir önceki karakterini unutturabilir mi diye düşünmüştüm. Ama başladığı an gördüm ki çoktan karakteri üzerine giymiş. Umarım dizi tutar ve bu muazzam oyunculuğu zevkle izleriz.

Almila Ada çok güzel değil mi? O kadar güzel gözleri var ki bakmalara doyamadım. Fakat oyunculuğu o kadar güzel değil. Yani kötü bir oyunculuğu yokta ortalama olması ve karşısında Mehmet Ali Nuroğlu gibi ustalaşmış bir oyuncu olunca gözümü yordu. İzlerken karakteri sevdiğini hissettim. Bir iki bölüme kadar da bütünleşirse daha iyi bir performans çıkarır. Fakat Mehmet Ali Nuroğlu ile kimyaları çok uymuştu. Biraz Mehmet Ali Nuroğlu büyük dursa da beni hiç ama hiç rahatsız etmedi, tam tersi çok yakıştırdım.

Genco Özak her doğu dizisinin olmazsa olmazı; ele avuca sığmayan, laf dinlemeyen, saygısız, kaba, pislik bir kişiliğe sahip olan, şımartılmış, IQ'su düşük karakterine can veriyor. İlk bölüm performansı da abartılı olsa da yerindeydi. Cidden sinir oldum ve sahnelerini izlemek istemedim. Tüm bölüm boyunca en çok hakaret ettiğim karakterdi. İnşallah bu karakter ölür gider.

Eslem Akar ve Berke Üsdiken çok yakışmışlar. Eslem Akar'ı bir kaç dizi de severek izlemiştim. Bu dizide de çok iyi oynayacağına eminim. İlk bölümde duyguyu çok güzel verdi. Berke Üsdiken ise ilk dizisi olduğu halde Eslem Akar ile olan sahnelerde doğal ve ilk dizisi değilmiş havası vardı. İkisi de karakterleri ile bütünleşmişlerdi.

Devrim Saltoğlu, Osman Albayrak, Toprak Sağlam üç kaos oyuncusu olarak dizide olması çok iyi olmuş. Bu da demek oluyor ki dizide bol bol entrika, kan ve göz yaşı izleyeceğiz. Ortalık karıştırıcı karakterlerin oyuncuları varsa bu dizi çok gergin geçer. Üçü de iyi oyuncu oldukları için haliyle şimdiden gıcık oldum, nefret ettim. Bu arada Devrim Saltoğlu benim gibi sinirleniyor; ''ALLAH belanı vermesin, senin ALLAH belanı vermesin, SENİN! ALLAH belanı vermesin.''

Menderes Samancılar, Nursel Köse, Gülen Kahraman, Işıl Dayıoğlu, Bülent Bilgiç usta oyuncular olduğu için önlerinde saygı ile eğiliyorum. Her biri karakterini çok iyi oynadı. Yalnız Gülen Kahraman konuşurken ekrana bakmadığım da Nebahat Çehre dizisindeymiş hissi verdi. Firdevs Yöreoğlu her an diziden çıkacakmış gibi hissettim.

Ve Arif Erkin...
Dizinin en özel ve ustaların ustası Arif Erkin. İzlemeyeli bayağı zaman olmuştu. İzlerken içim titredi, gözlerim ışıl ışıl oldu. Çok yaşa Arif Erkin, seni çok izleyelim.

Dizinin ilk bir saati günlük yaşam olarak işlenmişti. Bu yüzden başında çok sıkıldım ama izlemeye devam ettim. Nitekim iyi ki de izlemeye devam etmişim. Çünkü bir saat sonunda dizi ana konusuna geçti. Bölüm boyunca işleyiş çok yükselmedi aynı düzeyde devam etti, çok heyecanlandırmadı ama işleyiş sardı. İlk bir saat harici nasıl başladı nasıl bitti anlamadım. Hikayenin başlaması için mi bilmiyorum birden konu hızlıca işlendi. Sonuç olarak klasik bir doğu dizisi diye düşünebilirsiniz ama işleyiş ve oyuncularla farklı bir havası vardı. Şahsen bir oyuncu olarak beni çekti. Dizinin müzikleri dikkatimi çekti. Yazıdan sonra müzikleri kimin yaptığını araştıracağım. Kim yaptıysa ellerine sağlık her duyguya uygun müzik yapmış ve sahnelere doğru oturmuş. Teknik açıdan diziden hoşlandım, Gaziantep'in güzelliği çekim teknikleriyle ön plandaydı. Dizi devam ederse ve bu şekilde çekim yapılırsa şehre daha fazla turist çeker. Ben dizi de negatif eleştirecek bir şey bulamadım. Belki bir iki oyuncunun oyunculuğu gözüme batmıştır ama onlarda bir iki bölümle kadar düzeltir, pek kötü değillerdi. Ben pazar günleri dizimi bulduğumu düşünüyorum. Kendimde takip edeceğim için gönül rahatlığı ile diziyi önerebilirim. Bence bu diziyi izleyin.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.

GÜVERCİN

Tür: Dram, Romantik, Aile
Yönetmen: Altan Dönmez
Senaryo: Halil Özer
Yapım: Pastel Film
Yapımcı: Yaşar İrvül, Efe İrvül
Yapım Yılı: 2019
Yayın Günü: Pazar
Yayın saati: 20:00
Yayın kanalı: STARTV
Başlangıç Tarihi: 24 Kasım 2019
Konu:
İntikamın doğurduğu büyük aşk!
Zülüf ve Kenan aşkı çok konuşulacak.
Bedir Kavvi, on beş yıl sonra yakın arkadaşı Ahmet Cibranoğlu’nun cinayetiyle suçlanarak girdiği cezaevinden çıkar. Amacı kızı Zülüf, oğlu Müslüm ve karısıyla beraber hayatına kaldığı yerden devam etmektir. Bedir’in hapisten çıktığı haberi Cibranoğulları’nın Bey Mahallesi’ndeki büyük konağına ateş gibi düşer. Cibranlar’ın küçük oğlu Ökkeş, Bedir’e karşı intikam yeminleri ederken, babası Ahmet’in ölümünden sonra işlerin başına geçip ailenin reisi olan Kenan onu durdurmaya çalışır. Ancak birbirine düşman bu iki ailenin hiç bilmedikleri bir gerçek vardır. Kavvilerin oğlu Müslüm ile Cibranoğulları’nın kızı Nefise liseden beri birbirlerini sevmektedir. Müslüm ve Nefise ailelerinin evlenmelerine izin vermeyeceklerini düşünerek gizlice kaçınca iki aile yeniden karşı karşıya gelir. Oğlunun ne yaptığından habersiz Bedir, olanları öğrenince ne yapacağını bilemez. Ökkeş belinde tabancası ve yanına aldığı adamlarla Nefise’yi kaçıran Müslüm’ün peşine düşünce olaylar içinden çıkılmaz bir hal alır. Bir tarafta Bedir, diğer tarafta Kenan olayın kan davasına dönüşmesini engellemek için elinden geleni yapmaya çalışır.
Oyuncular: 
Mehmet Ali Nuroğlu
Almila Ada
Menderes Samancılar
Nursel Köse
Devrim Saltoğlu
Osman Albayrak
Genco Özak
Toprak Sağlam
Eslem Akar
Berke Üsdiken
Gülen Kahraman
Işıl Dayıoğlu
Dilan Telkök
Ayşegül İşsever
İdil Memi
Sabri Memi
Enver Akbaş
Tolga Pancaroğlu
Gözde Fidan

Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. İzlemedim ama sizin incelemeniz ve değerlendirmeniz sonrası merak ettim

    YanıtlaSil
  2. Merhaba :) Öncelikle blogunuzu yıllardır takip ettiğimi (3 yada 4 yıl) söylemek istiyorum. Yani takip etmekten kastım okumak. (Çünkü hesabim yok :))Tüm postlarınızın tamamına yakınını okudum o derece seviyorum blogunuzu :)) Ya aslında niye bu kadar seviyorum blogunuzu diye düşünüyorum yani bazı postlarınız pek ilgimi çekmiyor hatta ilk attığınız postlarınızı okurken sıkıcı bile bulduğum oldu buna rağmen neden seviyorum onca blog arasında en çok burayı? Çünkü kendinizi anlattığınız bir sayfa vardı hangisi unuttum. Yani kendime çok yakın hissettim sebebini tam koyamiyorum çok cana yakinca geldiniz bana, anlattiklariniz vooov konular olmasa da üslubunuz o kadar doğal ki rahatlatıyor beni ağır konuşmuyorsunuz. Yorumlardaki verdiğiniz cevaplarında çoğunu okudum. Ve konuşmalarınızdan anladığım kadarıyla kendinizle ilgili genel özellikler dışında detaya girmekten kaçınıyorsunuz. Aslında zaten böyle olması gerekir biliyorum çünkü internet ortamı bende blogger olsam aynısını yapardım ama okuyucu olunca merak ediliyor bloggerlar :)) neyse ben özel olmayan (olmadığını düşündüğüm) bir şey sormak istiyorum. Ne zamandır yazmak istiyordum ama belki umursamazsınız diye yazmamistim. Merakım ağır geldi:) Şuan yaptığınız meslek/okuduğunuz okul nedir acaba yada var mıdır? Son zamanlardaki postlariniza ne kadar baktiysam da hiç ne yaptığınızı yazmamışsınız. Tamamen meraktan yazıyorum o yüzden cevaplamazsanız üzülmem :) ve yani bunu söylemem yaşımla alakasız olacak ama (yani çocuksu olacak ama) inşallah hep hep heeeeppp yazın hiiiç bırakmayın ^^ bana moral veriyor bu blog. Aslında herkes böyle yazıyor size ama benim gerçek düşüncelerim. Yani beni tanımadığınız için gerçek düşünceni ne bileyim be diyebilirsiniz yani sizi inandiramam önemli bir konu da değil zaten uzattim uzattim ama ister inanin ister inanmayin ben burda huzur buluyorum:) galiba doğallığınızı sevdim bu sanırım beni çeken şey :) -bayan bir okuyucunuz- inşallah sıkıcı olmadı yazım, iyi günler ^ ^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle merhaba ve okuduğun için teşekkür ederim. İlk postlarımın yeni başladığım için sıkıcı olması gayet doğal. Keza ilgini çekmeyen postlarımın olması da gayet doğal, sonuçta kişisel bir blog. Şu anda elimden geldiğince yazmaya çalışıyorum gelecekte neler olur bilmiyorum. :)
      Maalesef sosyal medyada beni taklit eden biri var. Hatta benden önce davranıp nickimi bile aldığı olmuş. Bu yüzden hakkımda bilgi vermiyorum ki o kişi ve ya kişiler bilmesin. İlk zamanlar detayına kadar anlattığım yazılarım vardı sırf bu yüzden kaldırdım. Bundan dolayı soruna ''okuyorum'' diye cevap vermek istiyorum. Yazı için çok çok teşekkür ederim, yazın mutlu etti beni. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)