Kurşun (Dizi)

Dizinin iyi olacağını biliyordum ama diziye karşı çok büyük ön yargılarım vardı. Fragmanlarından filan nasıl bir dizi olacağını çözememiştim. İnceleyince Karadayı, Ezel kıvamında bir dizi olacağını hissetmiştim. Yani, o dizileri izlediyseniz o diziler kurgu olarak bambaşka ve yürekten,içten dizilerdi. Bende dizi başlamadan evvel bu enerjiyi bu diziden almıştım. Ön yargım ise tamamen kişisel.

Engin Altan Düzyatan'ı magazinsel olarak sevmiyorum ve yıllardır da hiç bir işini izlemiyordum. Bu yüzden izleyebilir miyim diye bir ön yargım olmuştu. Fakat oyunculuğunun hakkını yiyemem. Gerçekten efsane bir oyunculuğu var. O kadar gerçekçi ve karakterleri o kadar güzel üzerine giyiyor ki izleyen insan oyunculuğu karşısında büyüleniyor. Keza Savcı Orhan karakterini de üzerine bir giysi gibi giymiş ve güzel taşımıştı. Duygu geçişleri, bakışları ve mimikleri beni benden aldı. İzlerken de oyunculuğuna bakarak ve Savcı Orhan olarak izlediğim için performansını, enerjisini çok sevdim. Bence bu dizi için Engin Altan biçilmiş kaftanmış.

Burçin Terzioğlu'na dizide bayıldım. Zaten çok sevdiğim bir oyuncu birde bu karakterle dönüş olması beni çok sevindirdi. İzlerken oyunculuğunu özlediğimi fark ettim. Hep bir önceki dizisindeki karakteri aklıma geldi ama Leyla karakteri de çok hoşuma gitti. Leyla vicdanlı ve zeki bir gazeteci karakteri. Zamanla Savcı Orhan'ın yanında olacağını ve ona yardım edeceğini düşünüyorum. Engin Altan ile Burçin'in kimyaları da çok uymuştu. Fragmanlarda ikilinin pot duracağını düşünmüştüm ama tam tersi olmuşlar dedim.

Berrak Tüzünataç ilk bölümde küçücük göründü. Berrak'ın performansını genel olarak beğeniyorum. Bu yüzden güzel bir oyunculuk izleyeceğimizi düşünüyorum.

Sarp Akkaya için düşüncelerim oyunculuk kısmında Engin Altan ile aynı seviyede. Yani bir karakteri oynadığı zaman onunla bütünleşiyor ve gerçekçi bir performans sergiliyor. Bu dizide de bunu hissettim. Hemen karakterini sevmiş ve benimsemiş gibiydi. Şahsen ben bu enerjiyi aldım. Umarım ilk bölüm ki gibi bir karakterde istikrarlı yazarlar ve değişim yaşatmazlar. Çünkü bu karakter çok yakışmış.
Engin Şenkan usta bir oyuncu olduğu için hakkında yazmak bana düşmez. Bu yüzden saygı ile ve hayranlıkla sahnelerini izledim. Dizide olmasına sevindim.

Kürşat Alnıaçık hangi karakteri oynarsa oynasın zihnime Savaş Doğan olarak kazınmış. İyiyi de oynasa kötüyü de oynasa travmatik olarak hep Savaş Doğan'ı görüyorum. Sinsi gülüşünü takınıp birden Savaş Doğan olacakmış gibi geliyor. Kürşat Alnıaçık bu dizide de kötü karakterde nasıl zamanında Yusuf Miroğlu'na çektirdi burada da Savcı Orhan'a çektirecek gibi. Yalnız kötü karakter filan ama oyuncu çok iyi oynuyor.

Diziyi tahminime göre sevdim. Ben izleyemem diye düşünüyordum ama sardı. Jenerik kısmına aşık oldum, mis gibi olmuş. Dizinin teknik ekibi o kadar emek ve özen göstermiş ki görsel şölen yaşatmışlar. Özellikle stilist danışmanı ve sanat ekibine bayıldım. Dizide sadece bir kaç yerde mekan olarak hatalar vardı ama o da ilk bölümün azizliği diyebiliriz. Yani 70li yıllarda olmasına rağmen bazı aksesuarlar ya da binalarda günümüz sorunu yaşanmıştı. Mesela Savcı Orhan'ın makam odasındaki camların pimapen olması gibi. Fakat ben pek problem olarak görmedim. Hatta inceleyerek izlemesem minik hataları fark etmezdim bile. Geçmişi hatırlattığı için müziklerini sevdim. Çekim rengi, açısı, kıyafetler, mekanlar, kullanılan eşyalar tam benim zevkime uygundu. Bu yüzden de bayıldım. Umarım dizinin yolu açık olur ve çok sevilir. Bence gerek konusuyla, gerek işleyişiyle, gerek kurgusuyla reytinglerde üst sıraları hak eden bir dizi olmuş. Bu güne dizinin yoksa bu diziyi kaçırmayın derim. Bence çok seversiniz.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
Dizi ilk bölümüyle reytinglerde yayın zamanı, 5. sırada, tekrarı ise 44. sırada tamamladı.
KURŞUN

Tür: Dönem, Dram, Romantik, Gizem
Yönetmen: Murat Can Oğuz, Burak Arlıel
Senaryo: Kerem Deren, Çisil Hazal Tenim, Ayberk Çınar
Yapım: Most Production
Yapımcı: Gül Oğuz
Yapım Yılı: 2019
Yayın Günü: Çarşamba
Yayın saati: 20:00
Yayın kanalı: FOX TV
Başlangıç Tarihi: 23 Ekim 2019
Konu:
“1970’lerde bir kadın ve bir adam; aşk ve mücadeleyle bir ülkenin kaderine dokunacak.”
Bu hikaye İstanbul’un 1970’li yıllarında adalet arayan bir savcının ve kalemine güvenen genç bir gazetecinin mücadelesin anlatıyor. Orhan ve Leyla’nın aşkı 70’lerin renkli mahalle kültürü ve karanlık yer altı dünyası arasında savruluyor. Onlar adaletin peşinden koşarken bizler bir ülkenin özgür, çılgın, umutlu gençliğinin kavgayla, siyasetle, aşkla ve müzikle büyüyüp kabadayılıktan mafyaya, rocktan arabeske, köylerden şehirlere, şehirlerden başka yeni bir ülkeye dönüşmesini anlatıyoruz.
Oyuncular:
Engin Altan Düzyatan
Burçin Terzioğlu
Berrak Tüzünataç
Sarp Akkaya
Engin Şenkan
Kürşat Alnıaçık
Seda Akman
Bora Akkaş
Begüm Akkaya
Gülizar Irmak
Şebnem Dilligil 
Cem Kurtoğlu

Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. Bende eski dönem dizileri çok severim
    Heleki 1940lı yıllar ve sonrası ilgimi çok fazla çeker
    Bu dizi de dönem dizisi olduğu için şans vermek istemiştim
    Hikaye ve anlatılmak istenen güzel yansımış ilk bölümü için en azından bana hikaye geçti

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı düşüncedeyiz, hikaye bana da geçti. Her şeye rağmen izlemek istiyorum. :)

      Sil
  2. Pek dizi ile aram yok
    Tanıtımı okuyunca merak ettim kesin izlerim artik

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)