Aşk Ağlatır (Dizi)

Sonunda 2019-2020 sezonunu açtık. Sezonun ilk dizisi ise Aşk Ağlatır dizisi. Bu diziyi oyuncuları için bekliyordum ama bir de uyarlama olduğunu öğrenince daha bir beklentim arttı. Malum uyarlamalar çok fazlalaştı. En azından kaliteli yapımlar gelsin diye dua eder olduk. Bu yüzden nasıl bir dizi olacağını merak ediyordum. Orijinalini sanırım izlememiştim. Bu yüzden uyarlama olarak değil orijinal dizi olarak izlemem gerektiğini düşündüm.

Deniz Can Aktaş daha ilk sahnesinde o muazzam mimiklerini izleyici ile paylaştı. Bir önceki projesinden bu güne özlediğimi fark ettim. Deniz kesinlikle ekrana çok yakışıyor ve çok yetenekli bir oyuncu. Yusuf karakterini de güzel oynadığını düşündüm. İlk bölüm olmasına rağmen karakter ile bütünleşmişti. Yağız delikanlı dediğimiz bir karakter Yusuf. Deniz'in kara kaşına, kara gözüne uyumlu bir karakter. Yani oyunculuğunun yanı sıra fiziksel olarak da nokta atışı olmuştu. İlk bölüme göre Deniz'i ben çok beğendim. 

Hafsanur Sancaktutan, ilk dizisinde evin pislik oğlunun yaşça küçük genç eşi karakterinde oynuyordu. Fakat orada hiç kendini gösterememişti. Bu yüzden oyunculuğu hakkında fazla bilgim yoktu. Bu dizi de başrol olduğu için daha iyi tahlil etme şansım oldu. Aslında yeni başlayan biri olarak hiç fena değilmiş diye düşündüm. Tabi ki daha çok yeni bir çok yolu var ama pot da durmuyordu. Bana göre yetenekli bir oyuncuymuş sahneye göre sesini kullanıyor olması hoşuma gitti. Sadece biraz mimiklerde pürüz var gibi duruyor ama bu dizi ile bölümler ilerledikçe oturur gibi duruyor. Belki ilk bölüm olduğu için karakter tam oturmamıştır kim bilir...

Yağızcan Konyalı ilk bölümde minicik bir sahnede göründü. İkinci bölümden itibaren daha aktif bir performansı olacağını düşünüyorum. İlk bölümde olmadığı için nasıl bir performansı var bilemiyorum. Bir önceki dizisinde güzel bir oyunculuğu vardır. Umarım bu dizisinde de güzel bir oyunculuk sergiler. 

Pelin Öztekin ilk bölümde minicik sahnelere sahipti. Pelin iyi bir oyuncu olduğu için karakteri bizlere muhakkak sevdirecektir. Bence iyi bir karakter olacak ve karakteri başrollere çok yardımcı olacaktır. Şimdiden sevdim. 

Durul Bazan'ı böyle kötü karakterlerde görmekten hiç hoşlanmıyorum. Dizi de dayı karakterinde ve pislik bir karakterde. Durul hep böyle komik, tontiş, mahallenin bilgili sakini karakterlerinde oynasa ne güzel olur... Tabi ki kötü karakteri oynaması iyi oyuncu olmadığı anlamına gelmez. İyi oyuncuyu bırakın, usta bir oyuncu. Bu yüzden performansıyla önünde saygı ile eğiliyorum. 

Hasan Küçükçetin'i gençlik zamanlarında bir dizisi vardı Almayan'da zorla evlendiği kızın kaçmasıyla arkasından Türkiye'ye gelip kıza bela oluyordu. Bu karakteri ile o karakterini hatırladım. O dizide de Mustafa'ydı adı burada da Mustafa. Sanki o karakterin devamı gibi hissettim. İzlerken sinir oldum ve oyunculuğu o kadar iyi ki gerçekmiş gibi öfkelendim. İyi ki konuk karakter. 

Diğer oyuncuların hepsi iyiydi. İlk bölümde zaten çoğu oyuncu daha yoktu. Sonra ki bölümlerde katılacak oyuncular nasıl olur bilemiyorum. Dizi bana göre çok güzel başladı. Günümüzde yaşadığı duruma nasıl geldiğini anlamamız için hikayeyi çocukluk döneminden başlatmaları iyi olmuş. Sadece beni sinirlendiren şiddet içeren sahnelerin olmasıydı. Keşke dizilerde bu tür sahneler artık işlenmese. Birde bu diziye uyarlama demişler ama herhangi bir uyarlama teması göremedim. Japonya versiyonu nasıl diye merak etmeye başladım. Çünkü dizi benim kendimi bildim bileli izlediğim klasik Türk dizilerinin aynısıydı. Bana göre uyarlama olacak herhangi bir numarası yoktu. İlk defa uyarlama olan ama uyarlama olmayan bir dizi izledim. Bu yüzden biraz şaşırdım. Yönetmen Gökçen Usta'nın tüm işlerini izledim. Her işini severek izlediğim için bu işini de severim gibi geliyor. Mekan, çekim açıları, kıyafetler, sahnelerde kullanılan objelerin koyuluğu hoşuma gitti. Arka planda ki ekibin ellerine sağlık, belli ki özenilmiş ve çok uğraşılmış. Işık, görüntü ve sanat yönetmenini ayrıca tebrik etmek lazım. Şahsen konu ve işleyişin haricinde izlerken gözlerim ışıl ışıl izledi. Beğenmem diye düşünüyordum ama diziyi beğendim. Bence şans verilebilir bir dizi. Eğer imkansız aşk hikayelerini seviyorsanız bu diziye bir şans vermelisiniz.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
Dipnot:
Dizi Yuji Sakamoto'nun senaryosu olan Japonya dizisi Love That Makes You Cry'dan uyarlamadır.
Dizi ilk bölümüyle reytinglerde yayın zamanı, 5. sırada, tekrarı ise 12. sırada tamamladı.
AŞK AĞLATIR

Tür: Romantik, Dram, Aile
Yönetmen: Gökçen Usta
Uyarlama: Love That Makes You Cry (Yuji Sakamoto)
Senaryo: Yelda Eroğlu, Yeşim Çıtak
Yapım: MF YAPIM
Yapımcı: Asena Bülbüloğlu
Yapım yılı: 2019
Yayın günü: Pazar
Yayın saati: 20.00
Yayın kanalı: SHOW TV
Başlangıç tarihi: 8 Eylül 2019
Konu:
Dizi; Taşradan İstanbul’a göç etmiş ve tek başına ayakta kalmaya çalışan gençlerin; vicdan ve aşkları arasında kalarak yaşadıkları çatışmanın hikayesini anlatıyor.
Oyuncular: 
Deniz Can Aktaş
Hafsanur Sancaktutan
Yağızcan Konyalı
Pelin Öztekin
Oktay Çubuk
Eda Şölenci
Laçin Ceylan
Durul Bazan
Deniz Altan 
Sezin Bozacı 
Hasan Küçükçetin
Mutlunur Lafçı 
Gülçin Güvenç 
Yelda Alp

İzleyiciden Yapıma: 
Esinlenme adı altında araklamadığınız (!) ve hakkını vererek  bu işe başladığınız için teşekkürler. 


Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. En çok tepki alan sahneyi yayınlamamışlar hiç yokmuş gibi davranmaya çalışmışlar 😅. Ben diziyi sevdim kız çok tatlı yakışmışlar oğlanla. Ama reytingleri pek iyi değil. Yükselmezse erken final yapan dizilerden olur ne yazık ki.

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)