20 gündür Ne Yapıyorum?

Şöyle keyifli bir şekilde merhaba demek istiyorum sizlere.
Vallahi ne yalan yazayım bu gün keyfim çok yerinde. Şimdi de mis gibi bilgisayarımı açtım oturdum hemen yazmaya başladım. Ağustos ayı diğer aylara göre son yıllarda yoğun geçiyor. Sebebi hem kış hazırlığının zamanı olması hemde kurban bayramının denk gelmesi. Artık şu kış günlerine gelse Kurban bayramı demeden edemiyorum. Gerçi o zaman da ALLAH şimdiden kabul etsin kurban kesenler için dışarının soğuk olması çile ve sıkıntı haline gelir. 

Ben 20 gündür hatta daha öncesinden yoğun bir zaman geçirdim. Temmuz ayının son haftası anneannemin evi badana oldu. Kadıncağız yaşlı olduğu için temizliğini el birliği ile yaptık. Ağustosun birinde eve döndükten sonra Ağustosun on'una kadar bayram temizliği ile uğraştım. 
  
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.

Bayram temizliğinin yanı sıra; 
Anneannemden gelir gelmez pazar vardı. Hemen kurutmalıkları kontrol ettim. Geçen yıldan bayağı vardı ama eksik olanları yazıp hemen aldım. 
Eksiklerim; patlıcan, kabak, dolma biberi, bamya ve domatesti. 
Patlıcanı hem dilim dilim hemde dolmalık olmak üzere iki şekilde kuruttum, Kabakları dilim şeklinde ve dolma biberini dolmalık şekilde kuruttum. Ayrıca tepsi içerisinde domatesleri dilimledim, bamyayı da doğrayıp yine tepsi de kuruttum. Bu yıl geçen yıldan biber, fasulye filan olduğu için kurutmalıklar hızlıca bitti. 


Ardından bayrama bir kaç gün kala makarnamızı da kesip kurutma işlemini bitirmiş olduk. Bazıları domates salçası, tarhana ve ya bunun gibi bir çok şey yapıyorlar. İyi ki bizim evimizde tarhana pişmiyor ve domates salçası için müsait yerimiz yok dedim. Tüm temizlikler ve kışlık hazırlık bir ayara gelince cidden çok yoruldum. Bir de ağustosun on beşi yaz on beşi kış derler ya ağustosun on beşi olmadan bu işleri bitirmeye çalıştık ki, diyenler haklıymış on yedi ağustostan bu yana sürekli yağmur yağıyor.


Sonra bayram geldi çattı. Açıkçası bayram çok iyi geçti sayılmaz biz yine iş yaptık. Kesenlerin kurbanını ALLAH kabul etsin bizim durumlar biraz iyi olmadığı için kesemedik ama anneannem ve teyzemin vardı. İkisi de yalnız ve tek başına yapamayacakları için ikisinin de kurbanına yardım ettik. İlk gün anneannemin, ikinci gün teyzemin, üçüncü günde bize gelen payları hallettik. Bayramın son günü de o yorgunlukla dinlendik. ALLAH'tan herkes bayramın ikinci günü tatile gittiler de gelen giden olmadı. Bir de misafir gelseydi hiç halimiz kalmazdı.


Bayram bitti ertesi gün pazara gittik. Sanki yorgun değiliz gibi annemle bu seferde domates aldık. Yine ALLAH'ın sevgili kuluyum ki menemen sosları geçen yıldan çok vardı. Bizde bu yüzden sadece domates çorbası için domates sosu yaptık. 15 ve ya 20 kilo kadar domatesten geçtiğimiz cuma günü bir kaç saat uğraşla yaptık. 

Şimdi geride halılar yıkamaya verilecek ve turşu zamanı gelince turşu kurulacak. Bunun haricinde kışa girerken eylül ayı içerisinde duvar silme, koltuk yıkama gibi işlemlerin olduğu kış temizliğini yaparız. Düşününce yaptıklarımızın cinsiyeti yok ama gerçekten kadın olmak zor.

Hafta sonu da misafir vardı biraz da hamur işi ile uğraştım. Pazartesi ve bu günde dışarıda ki işlerle uğraştım derken günün sonunda kendimi burada buldum. Benim yirmi hatta daha fazla günüm böyle geçti. Bu yüzden de bloguma yazı yazamadım. Peki sizin bayramınız ve günleriniz nasıl geçti? 

Yorum Gönder

2 Yorumlar

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)