Tarihi Adıyaman Kahvecisi Osmanlı Dibek Kahvesi (7 Karışımlı Yöresel Kahve)

Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
Daha önce aynı markanın kahvesini deneyip yazmıştım. 
Kahveyi beğenince bu kez Osmanlı Dibek Kahvesini denemek istedim. Aldığım markette 11 liraydı. 7 Karışımlı yöresel kahve yazısını gördüğüm için de merak edip hemen aldım. İçmeden önce içerisinde kakule bitkisi olduğu için acı bir tat olmasından kaygılandım. Neyse ki düşündüğüm kadar farklı bir tat ile karşılaşmadım.

Tadım:
Kahvenin kokusu normal kahve ile menengiç arasında aromatik bir kokudaydı. İçerken kokusunu severek içtim. Koku keskin ve etkili olduğu içinde damağımda tadını daha keskin hissettim. Ayrıca içtikten bir süre daha tadı ağzımda kaldı. İçinde bulunan krema tadı, kakuleyi bastırmış kakulenin acısını almıştı. Sadece kakuleli kahve içtiniz mi bilmiyorum ama bilmeyenler için yazayım içimi aşırı zor bir kahvedir. O kadar acı ki ilk yudumdan sonra ikinci yudumu almak çok çok zordu. Ben yine merak edip bir kahve markasının şubesinden almıştım. Maalesef yarısına kadar içebilmiştim. Gerisi çöpe gitmişti. Fakat bu kahvede asla tadını hissetmedim. İçimi kremadan dolayı o kadar yumuşaktı ki bol sütlü bir kahve içiyormuşum hissine kapıldım. Yine bu kahvenin içeriğinde de harnup tozu (keçi boynuzu) mevcut. Harnup tozunun (keçi boynuzu) kolesterolü düşürdüğüne dair bir kaç yazı okumuştum bu doğru ise kahvenin içerisinde olması da hoşuma gitti. Özellikle menengiç kahvesi gibi yemek sonrası hafif bir içecek olabilir. Yalnız Türk kahvesi fincanında yapmanızı tavsiye ederim. Ben ilk olarak kahve fincanında denemiştim. Birazda kahvesini az koyunca çok duru bir kahve oldu, bu yüzden tam ölçüsüne uygun yapılmak istenirse Türk kahvesi fincanı kullanılmalı. Diğer kahve fincanlarında yapılacaksa da kahvesi fazla kullanılmalı. Kısacası ben çok beğendim, severek içtim. Denk gelirseniz birde siz deneyin derim.


Paket incelemesi:
Marketine göre fiyat düşüyor ya da yükseliyor ama ben 250 gram paketi 11,00 liraya almıştım. Paketinin kilitli olması benim için artı bir avantajdı. Çünkü kahve başka bir kaba alındığı zaman bana göre kokusunu ve aromasını kaybediyor. Bu yüzden kilitli olması benim için artı bir puan kazandırdı. Paketi açtığımda paketin içinden ölçülü bir kaşığı çıktı. Bu sayede tam kıvamını tutturmak daha basit oldu. Paketinde dikkatimi çeken başka şeylerde vardı. Bunlardan biri ise paketin üzerinde bulunan Gıda Güvenirliği Sistemi, Kalite Yönetim Sistemi ve Helal damgasıydı. 

Pakette kahvenin nasıl yapılacağı ve içindekiler bölümü de mevcuttu. 15 gram Osmanlı Dibek Kahvesi ile bildiğimiz Türk kahvesi şeklinde yapılıyor. Bu yüzden nasıl yapıldığını yazmayacağım.

İçindekiler bölümünde ise;
Yemen Kahvesi, menengiç, harnup tozu (keçi boynuzu), salep, kakule, kakao, kahve krema olduğu yazıyor.

Tarihi Adıyaman Kahvecisi
PIRAMIT KAHVE FUARCILIK KONFEKSIYON GIDA INSAAT TURIZM SANAYI VE TICARET LIMITED SIRKETI
Adres: Organize Sanayi Bölgesi 7. cadde no: 6 Merkez/ADIYAMAN
Tüketici Danışma Hattı: +90(416) 216 9697
Mail: info@tarihiadiyamankahvecisi.com


Yorum Gönder

6 Yorumlar

  1. Osmanlı kahvesinde Osso markasını tercih ediyorum. Tavsiye ederim,bu dediğim markanın da Osmanlı ve dibek kahveleri çok lezzetli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Marka önerisi için teşekkür ederim kısa sürece alıp deneyeceğim. :)

      Sil
  2. Kemal beziroğlu....
    yeppudaa kapandığı için bulamadım bilmem bulabilirmisin tayvan filmini...
    Konu lovely complex den alınma idi uzun boylu erkek ve kısa boylu kız aşkını anlatıyordu...
    Okulda geçinemedikleri halde daha sonra anlaştılar erkek basketbolcu olmalı bir ara su savaşıda vardı filmde kızlar arasında kısa kızımız 3 kızdan oluşan gurupla takılıyordu.. komedi aşk..
    uzun uzun aradım sinema dizi siteleri bulamadım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim okuyuculardan da rica edeceğim artık... yeppudaa facebook ta gönderilere tek tek bakıyorum... diğer sitelerde uyduruk tanıtımlı ne resim ne açıklama var düzgün keşke kapanmasa idi.

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)