Güvenilir Kitap Alışveriş Siteleri

İnternetten alışveriş yapmaya çok korkan biriyim. Hep böyle istediğim bir ürün gelmeyecek ya da dolandırılacakmışım hissi olur. Bu yüzden de hep cesaretim kırılır. 
Fakat bazı siteler var ki herkes tarafından onay almış güvenilirliği bilinen siteler.
 Bu sitelerden alışveriş yapmak hem zevkli oluyor hem de güzel indirimler oluyor. 
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.

Güvenilir olduğunu düşündüğüm siteler şunlar; 

1. www.kitapyurdu.com
Hemen hemen herkesin bildiği bir site kitapyurdu. Sitede yazılana göre sitenin 19. yılıymış. Şimdiye kadar özel günler harici (yoğun zamanlar) sorun yaşayan bir kişi görmedim. Bu siteden bir iki kez başkaları tarafından kitap hediye edildi ama hiç alışveriş yapmadım. Yazılanlara göre kapıda ödeme seçeneği varmış. Kitaplarda güzel indirimlerin yanı sıra diğer seçeneği ile aksesuar, cd, oyuncak, teknoloji gibi satışları da mevcut.
2. www.okuoku.com
Okuoku sosyal hesaplarında yaptığı çekilişlerle ünlü olsa da sitesi de kitap severler için tercih edilenler arasında. 1000 TL’ye kadar kapıda ödeme seçeneği 6,00 TL'ymiş. Yani kapıda ödeme seçeneği olan bir site. Okuoku'da kitapyurdu gibi kitap harici aksesuar, cd, oyuncak, teknoloji gibi satışları da mevcut. Sürekli takipte kalıp denk getirebilirseniz güzel indirimleri yakalayabilirsiniz.

3. www.idefix.com
Son aylarda televizyonlarda bol bol reklamlarını görsek de 1999 yılından bu yana idefix kitap severlerin tercih ettiği bir site. Yalnız diğer üç siteye göre idefix'in kapıda ödeme seçeneği yok diye biliyorum. Fakat güvenilir bir site olduğu için kredi kartı ile ödeme seçeneğinde bir sakınca göremiyorum. Yine diğer siteler gibi güzel indirimleri ve fırsatları var. Kitap haricinde diğer seçeneklerde mevcut. Özellikle kırtasiye bölümünü incelerseniz çok şirin şeyler karşınıza çıkabilir.
Sitenin sonunda yazıldığına göre 2010'dan bu yana faaliyet gösteren site. Sitede ara ara maksat kitap gibi kargo bedava oluyor ve güzel fırsatlar oluyor. Kapıda ödeme seçeneği ile ve indirimleri ile tercih edilen sitelerin arasında. Diğer siteler gibi bu site de güzel indirimler oluyor. Kampanyalar kısmında Fuar bölümü var o bölümde gerçekten çok avantajlı fiyata kitaplar bulabilirsiniz.

5. www.babil.com
Babil diğer siteler kadar güvenilir bir site olsa da diğer sitelere nazaran biraz daha pahalı indirimleri oluyor. Mesela x yayın evinde bir kitap 6 liraysa 3 liraya indirim yapıyor. Fakat Babil'de kitap 6 liraysa 5 lira indirim yapıyor ama incelediğimde çokta pahalı değil yine bütçeye uygun fiyatlar gördüm. Fakat internetten araştırdığıma göre daha farklı avantajları varmış. Mesela 30 lirayı geçince hediye kutusu varmış oradan ücretsiz ürün alma seçeneği varmış. Ayrıca kapıda ödeme seçeneği de 30 lira üstüne çıkılınca varmış. Hiç alışveriş yapmadım ama güvenilir sitelerin başında geliyor ve internetten araştırdığıma göre siteyi kullanıp memnun kalan çok kişi var.

  
Pandora denilince kargo hizmetinden memnun kalmış kullanıcı yorumları aklıma geliyor. Bir ara kulaktan kulağa kargo hizmetleri iyiymiş söylentisi yayılmıştı. Bu memnuniyetle birlikte sitenin güvenirliği de artmış oldu. Kredi kartı ve banka havalesi ile 125 TL ve üstünde yapılan yurt içi adresli siparişlerde kargo ücreti ücretsiz oluyormuş. Fakat sitenin kapıda ödeme seçeneği mevcut değil maalesef. Türkiye'nin en büyük kitabevi  sloganı ile  birlikte sitede ki indirimler  avantajlı görünüyor.

D&R mağazaları popüler olduğu gibi satış sitesi de çok popüler. İki satış aracının tek farkı galiba fiyatlar. Mağazaları bana göre çok pahalı, zaten ne zaman girsem bir şey almadan çıkıyorum. Fakat sitesinde güzel indirimler ve haftanın fırsatları oluyor. Denk getirebilirseniz de avantajlı fiyata kitaplar alabiliyorsunuz. Diğer bahsettiğim siteler gibi diğer seçeneği ile aksesuar, cd, oyuncak, teknoloji gibi satışları da mevcut. Özellikle elektronik eşyalar bölümünde telefona kadar satışı mevcut. Sitede kapıda ödeme seçeneği mevcut değil ve standart kargo ücreti 4,99 lira. 75 TL üstü siparişlerde ve belirli günlerde yapılan ''kargo bedava'' kampanyalarında kargo ücreti alınmıyormuş.

Kitap seç genel olarak KPSS Kitapları, YKS, AYT, LGS, KPSS, ALES, DGS, ÖABT, YDS sınavlarına hazırlıkta en yeni yardımcı kitapları için tercih edilen bir site olsa da başka türlerde kitaplarda mevcut. Kitaplarda çok güzel indirimler oluyor ve kampanyalarla güzel fırsatlar oluyor. Sitede yazdığına göre sipariş verenler için 120 personel ile çalışılıyormuş. Sitede kapıda ödeme seçeneği mevcut.

Son olarak Nadir kitabı listeme almak istedim. Nadir kitap aslında bir nevi sanal sahaf. Siteyi biraz incelerseniz çocukluğunuza dönmüş gibi hissedebilirsiniz. Sitenin en güzel tarafı baskısı olmayan kitapları kolaylıkla bulabilmemiz. 13 yıldır güvenli hizmet veren sitede ikinci el kitapların uygun fiyata olmasının yanında kampanyaların olması da ek bir avantaj. Sitede maalesef kapıda ödeme seçeneği yok ama çok ilginç bir sistemi var. Sitede yazılanı olduğu gibi kopyalıyorum.
  • ''Nadirkitap'ta Alıcı'yla Satıcı arasında alış-veriş basit ve güvenli bir şekilde gerçekleşir.
  • Alıcı, satın aldığı ürünlerin parasını Satıcı'ya değil, Nadirkitap havuzuna öder. Yapılan ödeme, Alıcı adına havuzda bloke edilir.
  • Satıcı, ürünü kargoyla Alıcı'ya gönderir. Alıcı, ürünü teslim aldıktan sonra evinde inceler. Para henüz Satıcı'ya ödenmemiştir.
  • Alıcı, teslim aldığı üründe herhangi bir sorun bulunmadığından emin olduktan sonra Satıcı'ya ödeme yapılması için Nadirkitap'tan onay verir.
  • Alıcı'nın onay vermesinden sonra Nadirkitap havuzunda bloke edilen ürün bedeli Satıcı'ya aktarılır.''


Site güvenilir olduğunu düşündüğüm 9 siteyi önerdim. 
Daha detaylı bir bilgi için siteleri ve başka kullanıcı yorumlarını okumayı unutmayın. 
Umarım yardımcı olabilmişimdir.
 Bir başka postta görüşmek üzere.

Yorum Gönder

12 Yorumlar

  1. Pandora ve idefix en sevdiklerim. Siz güvenle bahsettikten sonra diğer sitelere de gönül rahatlığıyla bakabilirim, teşekkür ederiz yazınız için ve bilgilendirme için, ihtiyacım olan bir yazıydı kendi adıma :)

    YanıtlaSil
  2. İdefix ve D&R' ı daha çok kullanıyorum. İkisinden de memnunum.

    YanıtlaSil
  3. Genelde kitapyurdu, idefix ve kitapyurdundan aliyorum ama maksatkitabi ilk defa duyuyorum teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni olduğu için duymamış olabilirsiniz ama kitapyurdu idefix kadar güvenilir. Rica ederim. :)

      Sil
  4. Çok işime yarayacak bir liste.

    YanıtlaSil
  5. Çok faydalı bir yazı olmuş. Ben genelde kitapyurdundan alışveriş yapıyorum. Her ay düzenli alışveriş yaptığında +%2, %5 indirim veriyor. Ayrıca teslim noktaları mevcut kargon teslim noktasına gidiyor ve oradan alabiliyorsun, ödemeni nakit olarak oraya da yapabiliyorsun. Hem kargo geldi mi, evde kim alacak derdin de olmuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunu bilmiyordum, bu bilgi için çok teşekkür ederim. :)

      Sil
  6. Oku oku dan ben cok.memnunum yada benim okudugum tarz orda daha cok indirime giriyor o yuzden memnunum :) kitap yurdu klasik zaten. D&r bana pahali geliyor hic bir zaman uygun bulamadim. Bkmve idefix herkesden cok duydum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende indirime girse de D&R dan hiç bütçeme uygun kitap göremedim. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)