Kuzgun (Dizi)

Bu diziyi resmen diziye hasret kalmış, aç bir izleyici gibi bekledim. Çünkü eylül ayından bu yana çarşamba günü bomboş geçiyordu. Sürekli kendini üç bölümde bir işleyişini tekrar eden bir diziyi izliyordum ama artık zoraki ve çekilmez duruma gelmişti. Dizi tam zamanında, kurtarıcı gibi geldi.

Dizinin nasıl olacağı konusunda kafa yorarken farklı bir renkte dizi karşıma çıktı. Bu duruma sevindim. İzlediğim dizi tarzı bir dizi ekrana gelseydi benim için şansını kaybederdi. Gerçi Ay Yapım işin içinde olunca çıtayı yüksek tutmak gerektiğini düşünüyorum.

Barış Arduç'u zengin bir adam karakterini oynamadığı için tebrik etmek istiyorum. Onun rakibi olan erkek oyunculardan zengin adam karakterinde kalanlar oldu, onların içinden sıyrılması iyi oldu. Kendi kulvarında olan erkek oyuncular gibi aynı karakteri tekrar etmediği için benden artı bir puan kazandı. İnşallah bir Kıvanç, bir Kenan kadar iyi bir performans çıkarır ve bu dizi ile onların seviyesine yükselir. Barış'tan bu kadar iyi performans beklemiyordum bundan dolayı çok şaşırdım. Özellikle aksiyon sahnelerinde çok kıvrak hareketler kullanarak sahnenin heyecanını ikiye katlamıştı. Dövüş sporlarıyla ilgilenmesinin de katkısı vardır ama bence Kuzgun karakteri ile bütünleşmişti. Yani oynarken Barış olarak değil de Kuzgun olarak oynadığı hissini bana geçirdi. Bir de diğer dizisine göre oyunculuğunu bir tık daha geliştirdiğini düşündüm.

Burcu Biricik'in bir önceki kısa süren dizisine kadar oyunculuğunu hiç beğenmiyordum. Fakat bir önceki kısa süren projesinde fikrimi değiştirmişti. O dizi de farklı ve güzeldi ama ömrü kısa sürdü. İnşallah bu dizi uzun soluklu olur da hala beğenmediğim taraflarını da beğenirim. Ben Kuzgun ve Dila çiftini sevmedim. Bireysel olarak karakteri çok güzeldi çokta güzel performansı vardı ama Barış ile yan yana olduğu sahneler bana geçmedi. Belki ilk bölüm den sonra oturur ama sevemedim ikisini. Yalnız gerçekten performansı çok güzeldi. Duygu geçişlerini çok iyi ayarlamıştı, özellikle ses tonu içime işledi.

Settar Tanrıöğen bölümün son kısımlarında çıksa da sanki başından beri sahnesi varmış hissi yarattı bana. O kadar özel ve usta bir sanatçı ki havası yetti. İyi ki bu diziyi kabul etmiş ve iyi ki tekrar izleme şansı bulmuşuz.

Hatice Aslan'a bayılıyorum. Şansından mı bilmem son projelerinde hep ağlarken izliyorum. O kadar güzel ağlıyor ki benim de ağlayasım geliyor. Böyle içten içten, gerçekçi, esas bir oyun şekli var. Ondan sadece ağlasa yine izlerim. Bence Barış ile güzel ana- oğul olacaklar. Ben performansını da Barış ile fiziksel uyumunu da çok sevdim.

Levent Ülgen'i çok seviyorum ama kötü karakterde görmeyi hiç sevmiyorum. Neden hep gözü dışarıda, dolandırıcı ya da kötü bir karakteri oynuyor anlamıyorum. Bir gün iyi bir karakteri oynayacak mı çok merak ediyorum. Barış ile tekrar aynı dizide olmalarına çok sevindim. Karşı karşıya güzel kapışacaklarını düşünüyorum. Levent Ülgen bu karakterleri oynadığı için şimdiden nefret edeceğimi düşünüyorum.

Dizi jeneriksiz başladı bir jeneriği olacak mı merak ediyorum. Müzikleri her zaman ki gibi Toygar Işıklı'dan çıktığı için bayıldım. Bence Türkiye'nin en iyi dizi müziği yapan müzisyenlerinden biri. Yaptığı her müziğin bir duygusu bir hikayesi var... Bence değerini bilmemiz gereken çok önemli bir müzisyen. Dizinin çekim rengi ve açılarını çok beğendim. İsmine dikkat etmedim ama ışık şefi kimse açılarda çok iyi ışık kullanmıştı. Normalde dikkatimi çekmez ama karanlık sahnelere bayıldım. Dizinin senaryosu ve kurgusu da çok güzeldi. Bence Ay Yapım'ın bölüm sonunda ters köşe yapan dizilerinden olacak bu dizi. Ben bu diziye bayıldım, artık bu diziyi izlemeyi düşünüyorum. Bence çok iyi bir iş ortaya çıkmış. Vaktiniz bile yoksa internet üzerinden diziyi izlemenizi tavsiye ederim.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
Dizi ilk bölümüyle reytinglerde yayın zamanı, 13. sırada, tekrarı ise 36. sırada tamamladı.
KUZGUN


Tür: Dram, Entrika, Gizem, Aksiyon, Romantik
Senaryo: Burcu Görgün Toptaş, Özlem Yılmaz
Yönetmen: Bahadır İnce
Yapım: Ay Yapım
Yapımcı: Kerem Çatay, Pelin Diştaş
Yapım yılı: 2019
Yayın günü: Çarşamba
Yayın saati: 20.00
Yayın kanalı: STAR TV
Başlangıç tarihi: 13 Şubat 2019
Konu:
Yusuf ve Rıfat iki kıdemli polis ve çok eski dosttur. Uyuşturucu baronu Şeref Dağıstanlı'ya yönelik büyük bir operasyon düzenlerler. Şeref kurtulmak için Yusuf ve Rıfat'a yüklü miktarda rüşvet ve yanı sıra imtiyaz önerir. Yusuf bu teklifi sert bir şekilde reddeder. Rıfat ise Yusuf'la aynı düşüncede değildir ama bunu dillendirmez. Yusuf, operasyondan çok kısa bir süre sonra kendisine kurulan kumpasla tutuklanır ve meslekten men edilir. Ona pusu kuran ise can dostum dediği Rıfat'tır.
Yusuf’un ceza evine girmesi ile karısı Meryem ve üç çocuğu, hayatlarını en acı ve en trajik sınavıyla karşı karşıya kalırlar. Bu sınavın en büyük bedelini ise Kuzgun ödeyecektir. Kuzgun ailesinden ve evinden uzakta yirmi yıl sürecek bir esaretin, acının, öfkenin ve mücadelenin içine düşecektir. Kuzgun’un sır gibi kayboluşu, Dila'yı derinden etkiler. Dila sadece en yakın arkadaşını değil, çocukluk aşkını da kaybetmiştir. Dila’nın çocuk kalbinde Kuzgun asla iyileşmeyecek bir yara olarak kalacaktır. Aradan yirmi yıl geçmiştir. Dila yıllar önce okumak için gittiği Londra'dan temelli olarak dönmüştür. Kuzgun ise Nevşehir'de korumalık yapmaktadır. Kuzgun'a çalıştığı yerde verilen yeni görev, çocukluk aşkı Dila'yı korumaktır. Dila ile Kuzgun’un bu karşılaşması Nevşehir'den İstanbul'a uzanacaktır. Kuzgun çocukluğunun çalındığı şehre geri döndüğünde, sadece Dila'nın hayatını değiştirmekle kalmayacak, herkesin hayatındaki taşları yerinden oynatacaktır.
Oyuncular:
Barış Arduç
Burcu Biricik
Settar Tanrıöğen
Hatice Aslan
Levent Ülgen
Aytek Şayan
Caner Şahin
Ahsen Eroğlu
Erdal Küçükkömürcü
İpek Erdem
Derya Beşerler

Yorum Gönder

2 Yorumlar

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)