Şiddetten Ölen Kadınlar İçin Dijital Anıt Sayaç

Katledilen tüm canlılar için kalbimde büyük bir yas taşıyorum. 
Öldürülen kadınlarımız, öldürülen çocuklarımız, öldürülen sessiz dostlarımız(hayvanlar)...

Neden bu kadar vahşi ve bu kadar cani bir toplumuz anlayamıyorum. Artık herkesin içinde gizli bir sapık var gibi geliyor. Bu yüzden bence dünyanın en zararlı ve kötü canlısı insanlar. Haberlerde, gündüz kuşağı programlarında hep şiddet, istismar ve cinayet işleniyor. Her duyduğum olayda bunun üzerine daha kötü bir olay olamaz diyorum ve sonrasında daha da kötü bir olay duyuyorum. Gördüklerim ve duyduklarım resmen kanımın çekilmesine neden oluyor. Bazen dayanamıyorum, kanalı değiştiriyorum ama ben kanalı değiştirdiğimde o olay yaşanmamış olmuyor.

Artık kimsenin kimseye tahammülü yok. Gitgide şiddet artıyor, güçlü olduğunu sanan zavallı kendinden güçsüz olan insanı çok rahat öldürebiliyor. Bu gerçekten korkunç bir durum. Bu konuda empati duymak istemiyorum ama daha farklı, ağır cezalar almalarını çok istiyorum. Umarım her yeni güne kötü bir haberle uyanmadığımız günleri görebiliriz. 

  Şimdi  bahsetmek istediğim bir site var;

Bu siteyi geçen yıl ekşi sözlük'te görmüştüm. 2008'den itibaren öldürülen kadınlarımızın ismi yazılıyor , ismine tıkladığımızda ise nedeni yazıyordu. İlk siteye baktığımda kanım çekilmişti. Çünkü her yıl daha fazla sayı artmış ve genel olarak eşi tarafından hemen hemen aynı nedenlerden dolayı öldürülmüştü. Vah halimizde diyerek siteden çıkış yapmıştım. O gün bu gün sürekli siteye bakma gereği duyuyorum ve neredeyse her gün bir isim ekleniyor. Bu gün 18 Şubat 2019... 2019'a giriş yapalı sadece 18 gün oldu ve şimdiden 13 kadınımız öldürüldü. Sözün bittiği yerdeyiz artık, çok üzgünüm.



Sitenin açıklaması;
''‘Anıt Sayaç’ın’ ana sayfası anıtın kendisidir. 2013 yılında kadına yönelik şiddetten öldürülen kadınları gösteren sayaç ve öldürülen kadınların isimlerinden oluşan bir sayfa içeriği düzenlenmiştir. 2008-2015 yılları arasında öldürülen kadınların isimleriyle adeta bir duvar ören bu sayfa her gün güncellenecektir. İsimlerden oluşan bu duvarda, her yıl için değişik bir renk kullanılarak yıllar arasındaki farklılıkları göstermek amaçlanmıştır. Sayfada yer alan her bir kadın ismi aynı zamanda üzerine tıklandığında yeni bir sayfaya açılmaktadır.
‘Anıt Sayaç’, Türkiye’de kadına yönelik şiddetten ölen kadınların anısını yaşatmak için internet üzerinden kurulmuş bir anıt ve her gün güncellenen bir sayaçtır.
Kadına yönelik şiddet olaylarında 2012 yılının Ocak ve Eylül ayları arasında 125 kadının hayatını kaybettiği açıklandı. Anıt Sayaç kadın cinayetlerinin artarak devam ettiği böyle bir ortamda farkındalık yaratmak ve bilinmeyen verileri açığa kavuşturmak için düşünüldü. Ölen kadınlarımızın isimleriyle anılacağı bu web sitesi, kadına karşı şiddet konusunda toplumun duyarlılığını geliştirme projesi olmanın ötesinde ölen kadınlara adanmış bir anıttır.
Artış tehdidi tabiatında gizli bu sayaç, şiddetin sürekliliğinin de habercisidir. Kaygı veren bir artış, ağırlaşan bir birikim yanında, aciliyete davet eden bir geri sayım da var ‘Anıt Sayaç’ta. Sayaç attıkça umut eksilmekte; tane tane tükenmektedir.'' (http://anitsayac.com/)

Yorum Gönder

10 Yorumlar

  1. Yasal boşluk var...Mutlaka yasalar değişmeli diyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım bu konuda bir çalışma yapılır...

      Sil
  2. İnşallah insanlar ve tüm canlılar için şiddetten uzak, güzel günler olur önümüzdeki günler.

    YanıtlaSil
  3. Siteyi duymamıştım. Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  4. Şiddet bitmiyor.Kadinlar için tüm canlılar için özel yaptırımlar olmalı:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle, en kısa zamanda umarım bununla ilgili çalışmaları görürüz.

      Sil
  5. umarım en kısa sürede tamamen önüne geçilir kadına şiddetin, bu insancıklar yüzünden, kimsenin, kimseye inancı kalmadı. gittikçe yabancılaşan bir toplum olduk

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)