Bir Zamanlar Çukurova (Dizi)

Şimdiye kadar yayınlanan bölümlerini izlediğimde sezona çok güçlü bir dizinin başladığını düşündüm. Aslında bildiğimiz bir hikaye ama işleyişi ve kurgusu o kadar iyi yapılmış ki her bölümünü izlerken bu bir sinema filmi mi düşüncesi ile izledim.

Dizi de Vahide Perçin'e tekrar tekrar aşık oldum. Zaten sevdiğim oyunculardan biri kendisi. Fakat her karakteri üzerine bir giysi gibi giyebilmesi ve taşıyabilmesi muazzam bir yetenek. İzlerken beni büyüleyen tarafı aslında ruh hali. Mimiklerini, bakışlarını ve ses tonlamasını o kadar güzel kullanıyor ki bir önceki karakterini unutturuyor. Bu da role girdiğinde ki ruh halinden kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Direk empati kurarak oynuyormuş hissi veriyor bana. Burada biraz kötü bir karakter gibi görünse de karakterini çok beğendim. Güçlü, mücadeleci ve hedefine odaklı bir karakter olduğunu düşünüyorum.

Keza Murat Ünalmış içinde aynı şeyi düşünüyorum. Bana göre bir dizi de Murat Ünalmış varsa o dizinin kötü olma imkanı yoktur. Murat'ı gördüğüm an tamam bu diziyi kesin izliyorum ben diyebiliyorum. Daha önceki projelerinden görünen o ki seçici bir oyuncu ve hep doğru seçimler yapan bir oyuncu. Buna güvendiğim için de düşünmeden dizilerine rahatlıkla şans veriyorum. Genel olarak izleyiciye baktığımda herkes Yılmaz ve Züleyha'yı birbirine yakıştırmış ve istemiş. Fakat ben ilk bölümden bu yana Züleyha ile Demir karakterini yakıştırdım. Bence kimya açısından Murat ve Hilal daha uyumlu olmuş gibi geldi. Bu yüzden çift olarak Züleyha ile Demir'i destekliyorum. Demir karakterini daha çok sevdim.

Hilal Altınbilek'in oyunculuğunu seviyorum ama tanıdığım dizi de sinir olduğum için hala bu karakterine alışamadım. Sanırım bir adamın ikinci eşi olduğu karakteri unutturması uzun sürecek.
Züleyha karakteri de her dizide görebileceğimiz bir başrol kadın karakter. Üzerine katılmış çok bir şey yok karakterde. İşte bilirsiniz ya mağdur olmuş sevdiği ile ayrılmak zorunda kalmış temiz kalpli kadın karakter. Fakat işleyişin iyi olmasından kaynaklı karakter hiç sıkmıyor. Elbette Hilal Altınbilek'te güzel oynuyor ama merkez olarak işleyiş daha ön planda.

Uğur Güneş'i görünce benim adamım çıktı demekten kendimi alamıyorum. Bir önceki projesinde direk dış görünüş olarak çok beğenmiştim. Oyunculuğunun zaten bir albenisi olduğu için hemen sevmiştim. Karakter olarak Demir karakterinde görmek istesem de Yılmaz karakteri de çok yakışmıştı. Ben bu dizi de Murat mı Uğur mu başrol pek anlayamadım. Afiş ve jeneriğe baktığım zaman başrol erkek Uğur gibi ama işleyişe bakınca Murat gibi. Dizi de beni merak ettiren kısım bu hangisi birinci hangisi ikinci erkek ve acaba kız hangisiyle olacak çok merak ediyorum. Neyse Uğur'un performansı beklediğim gibiydi. Dizi de Züleyha ve Yılmaz'ın yaşadığı aşkta beni çok etkiledi. İki oyuncu da bana duyguyu doğru geçirdiler. Bu şekilde Uğur benden sonuna kadar tam not aldı.

Dizi de çiftlikte çalışan karakterlerin hiç birini sevmedim. Oyuncu olarak içlerinden takip ettiğim oyuncular olsa da karakter olarak hiç birini görmek istemiyorum. Yalnız çiftliğe bayıldım. Ne güzel bir mekan seçmişler değil mi? Böyle tüm alanı alıp evi çekiyorlar ya hayran kalıyor insan. Tam böyle 70'li yılları yansıtıyor o havaya sokuyor izleyiciyi. Bu yüzden dekor ve mekanlar bana hitap ediyordu. Dizinin ilk bölümde eski görüntüler ile başlamasından da çok hoşlandım. Değişik bir başlangıç olduğunu düşündüm ama jeneriğini pek sevmedim. Bu senenin modası aynı tür jenerik yapmak galiba başlayan dizilerin jenerikleri birbirine çok benziyor. İşleyiş ve konudan zaten bahsettim ama tekrar yazayım konu güçlü işleyiş muazzam beni diziye işleyişi meraklandırıp çekiyor. Bundan dolayı çok sürükleyici bir dizi olduğunu düşünüyorum. Fakat bu diziyi izlerken aklıma hep Hanımın Çiftliği dizisi geliyor. Züleyha'nın başına her gelen olayda aklıma Hanımın Çiftliği'nin gelmesinden kendimi alamıyorum. Sizi bilmem ama ben bu diziyi çok beğendim. Bu sezon izlemeye devam etmek istediğim diziler arasında yerini aldı bile. eğer daha başlamadıysanız çok şey kaybetmiş olabilirsiniz. Bence bir şans verin.
Dipnot: Dizi Days Of Heaven filmine benzetilmektedir.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.

Dizi ilk bölümüyle reytinglerde yayın zamanı, 2. sırada, tekrarı ise 11. sırada tamamladı.
BİR ZAMANLAR ÇUKUROVA



Tür: Dönem, Romantik, Entrika, Dram
Senaryo: Yıldız Tunç, Su Ersöz, Derem Çıray
Yönetmen: Murat Saraçoğlu
Yapım: Tims&B Productions
Yapımcı: Timur Savcı & Burak Sağyaşar
Yapım yılı: 2018
Yayın günü: Perşembe
Yayın saati: 20.00
Yayın kanalı: ATV
Başlangıç tarihi: 13 Eylül 2018
Konu:
1970'li yıllarda, İstanbul'da evlenmeye hazırlanan iki gencin başına hiç hesaba katmadıkları bir olay gelir. Kader bu çifti, Adana'da Çukurova'nın uçsuz bucaksız coğrafyasına bırakıverir. Her şeye rağmen aşklarını yaşamaya kararlı bu çiftin kaderi, çiftliklerinde çalıştıkları Yaman ailesiyle tanıştıktan sonra sonsuza kadar değişir.
Oyuncular:
Vahide Perçin 
Uğur Güneş 
Murat Ünalmış 
Hilal Altınbilek 
Bülent Polat 
Turgay Aydın 
Selin Yeninci 
Sibel Taşçıoğlu 
Selin Genç 
Polen Emre 
Mustafa Açılan
Serpil Tamur

Yorum Gönder

8 Yorumlar

  1. Vahide Perçin varsa bakılır.Tabi senin güzel yorumlarin da merak uyandirdi.
    Teşekkürler canım ❤️

    YanıtlaSil
  2. Bir Zamanlar Çukurova'yı ben de beğenerek izliyorum ilk bölümden itibaren. Yalnız son bölümde Demir'i psikopat yaptılar hoşuma gitmedi, Demir tip olarak bana rahmetli Ayhan Işık'ı anımsatıyordu, kibar, centilmen, dürüst, güvenilir, ilk iki bölümde de öyleydi ama ne olduysa üçüncü bölümde dönüştürdüler adamı. Valla birazcık izleyicilerin görüşlerine önem veriyorlarsa bu yanlıştan vazgeçsinler. Dizi konusunda içsezilerim çok kuvvetlidir, geçen yıllarda Kalbimdeki Deniz'i öyle yaptılar, mahvediyorsunuz diye yazdım umursamadılar rating rekorları kıran dizi, izlenmez hale geldi! Siyah Beyaz Aşk keza, ilk bölümler iyiydi ama sonra çok saçmaladılar, üç kez senarist değiştirmeler, tekrarlar, bitmez bilmez küsmeler-barışmalar mahvedeceksiniz dedim yine umursamadılar ve apartopar final yaptılar, umarım bunun da başına aynısı gelmez.

    Eline sağlık..:) (ben seni twitter'da da takipteyim, Müjde Dural olarak )

    YanıtlaSil
  3. Ben diziye konusuyla ve başrol oyuncuları ile hayran kaldım. Yani benim gönlüm Yılmaz ve Züleyha'dan yama. Demir ve Züleyha iyi bir iki olabilemez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakacağız ama böyle haşin bir sevgiden güzel bir sevgi çıkar gibi hissediyorum. :)

      Sil
  4. Bir Deli Rüzgar dizisini de yorumlar misiniz lutfeeen dizi çoook hoşuma gitti ve sizin de yorumunuzu çoooook merak ediyoruum lütfen yorumlayin lutfeeeen. ayca yazıcı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet yazacağım ama seyahatte olduğum için uzadı normalde ilk bölümünden sonra yazıyordum. Kızım ve Bir Deli Rüzgar dizileri kaldı yazılacak onları da kısa sürede yayınlayacağım daha izleme fırsatım olmadı maalesef. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)