Yüzüme Günlük Bakımımı Nasıl Yapıyorum - Neler Sürüyorum

Başlığı gören ''-Ay! Ne kadar önemli bir konu. renkli yüzüne ne sürüyormuş... Bak bak.'' diyecek eminim. Fakat yine de yazmak istedim. Normalde suratıma ya hiç bir şey sürmüyordum ya da nemlendirici ile geçiştiriyordum ama geçen yıl bir sağlık sorunu yaşadım belki bilirsiniz. O zaman aldığım kimyasal ilaçtan sonra özellikle çene kısmımda yoğun bir sivilce yaşamaya başladım. Ve 1 yıldır ne yaparsam yapayım bir türlü geçmiyordu. Şu an kullandığım bu ürünler sayesinde bir çoğu gitti ve yavaş yavaş sönmeye başladı. Ürünlerin hoşuma giden yanları sadece sivilcelerime müdahale etmesi değil, aynı zamanda cildimi parlatması ve temiz görünüme sahip olmamı sağladı. Ha! Birde yumuşacık yapması. Ürünleri öyle sevdim ki her biri için tek tek post yazmayı planlıyorum. Bu yüzden bu postumda sadece kullandığım ürünleri size göstermek istedim. Yani detaylı bir yazı için önümüzde ki günleri beklemeniz lazım. 


Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
Ürünleri sabah ve akşam olmak üzere iki kere yüzüme uyguluyorum. Sabah uyandığımda ve akşam yatmadan önce uyguladığım bu ürünleri sizlerle tanıştırmak istiyorum. 

Öncelikle activevital markasının Clean Face yani Yüz Temizleme Jeli ile yüzümü güzelce köpürterek yıkıyorum. El kremi şeklinde bir tüpte olan jelin 1 damlası bile dünya kadar köpürüyor. Bu ürün Aloe veralı bir ürün ve derinlemesine temizlemeyi hedefliyor. Bu yüzden de cildimi hem ferahlatıyor hemde yumuşatıyor. 

Yıkadıktan sonra cildime havlu ve ya herhangi bir kurulama bezi kullanmıyorum. Çünkü bir blogger bana cildini yıkadıktan sonra kağıt havlu kullan. Çünkü kuruladığın havluya bakteri geçiyor ve cildinde ki sivilceleri çoğaltıyor demişti. Bu yüzden tek kullanımlık olarak kağıt havlu ile kuruluyorum. 

Hemen ardından DERMAPROF markasının Anti - Akne Tonik'ini kullanıyorum. Makyaj silme pamuğuna bir iki damla damlatıp tüm suratıma daireler çizerek uyguluyorum. Bu ürün de cildi temizliyor, sebum kontrolünü sağlıyor ve cildi sıkılaştırıyor. 

Bir iki dakika kurumaya bıraktığım suratına son olarak yine DERMAPROF markasının Anti - Akne Losyon ürününü kullanıyorum. Bu üründe sebum kontrolü sağlıyor,  akne - siyah nokta oluşumunu azaltıyor ve yağlandırmadan nemlendiriyor.

Bu üçünü bir süredir uyguluyorum ve gözle görülür bir değişim var suratımda. Tam olarak verimlilik sağlaması için düzenli olarak 8 hafta kullanmam lazımmış. Şu an için iyi gittiğinden dolayı, herhangi bir alerji yapmadığından dolayı kullanmaya devam ediyorum. 8 hafta sonra daha iyi bir cildimin olacağına inanıyorum. İşte günlük bakımımı bir süredir bu şekilde yapıyorum. Yukarıda da yazdığım için ürünler hakkında düşüncelerimi ayrı bir post olarak yazacağım. 




Ürünler Ankara için; 

City Gross ve Anka Grosslarda ürünler mevcutmuş. Ayrıca n11.com üzerinden internet satışları varmış.

Peki sizler günlük yüz bakımınızı nasıl yapıyorsunuz?

Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. Benim de çene bölgemde sıkıntım var. Bu yazı ilaç gibi geldi. Teşekkürler canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah bu hormonlar. Ne yapacağız bu sivilceleri cidden bilmiyorum, inşallah bir gün tamamen yok olurlar. Rica ederim, ben teşekkür ederim. :)

      Sil
  2. Her gün kullanmak zahmetli olmuyor mu? Ben hemencecik sıkılırım da 🙈

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eskiden olsa (sağlıklı günlerimde) sıkılırdım da çenem komple sivilce ve bazen büyük büyük çıkıyor bu da acı veriyor. Tabii ki bunun yanında fiziksel olarak görünümde kötü. Bu da öz güvenimi kırıyor bu yüzden istikrarlı olarak yapıyorum. Sadece cildim değil günlük sporum ve sağlık için yaptığım rutin diyetim de var. ALLAH kimseye vermesin sağlık bozulunca her şey o kadar zahmetsiz geliyor ki bu da onlardan biri. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)