Annemin doğum günüydü.  Doğum günü için özel bir şeyler yapmak istedim.  Onlardan biri de  elmalı kurabiye oldu.  Tarif tutup lezzetli bir  yiyecek ortaya çıktığı için sizlerle de paylaşmak istedim. Kurabiyenin hamuru ağızda dağılırken  iç harcı  farklı bir lezzet katıyordu.  Tarçın'ın  verdiği aromatik  tat da paha biçilmezdi.  Doğum günü  partisinde herkes çok beğendi.  Neredeyse sevdiklerimizle geçirdiğimiz  zaman içerisinde hepsi bitmişti. Ayrıca ertesi güne kalan  kurabiyelerde durdukça lezzetini arttırmıştı.  Kalan kurabiyelerde yumuşama olmamıştı.   Umarım sizler de dener ve beğenirsiniz.
Hadi tarife geçelim;
Hadi tarife geçelim;
 Malzemeler: 
- 250 gram kadar oda sıcaklığında bekletilmiş margarin
 - 1 çay bardağı sıvı yağı
 - 1 çay bardağı yoğurt
 - 1 çay bardağı pudra şekeri
 - 1 paket kabartma tozu
 - 1 paket vanilya
 - 4 veya 4,5 su bardağı kadar un
 
İç harcı için;
- 2 adet soyulmuş elma
 - 1 su bardağı kırılmış ceviz
 - 3 yemek kaşığı kadar toz şeker
 - 1 tatlı kaşığı silme toz tarçın
 
Üzeri İçin:
- Pudra şekeri
 
Yapılışı; 
- Bir tavaya soyulmuş elmaları rendeliyoruz.
 - Üzerine toz şekeri ilave edip suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
 - En son blenderden geçirilmiş ceviz ve toz tarçını ilave edip iyice karıştırıp soğumaya bırakıyoruz.
 
Hamuru içinse;
- Geniş bir kaba margarini ve pudra şekerini koyup iyice karıştırıyoruz.
 - Sonra sıvı yağ, yoğurt, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
 - Son olarak elediğimiz unu azar azar ilave edip kulak memesi kıvamından daha yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
 - Elde ettiğimiz hamuru 3 parçaya bölüyoruz.
 - Altını unladığımız tezgahta merdane ile açıyoruz.
 - Açılan hamuru üçgen olarak kesiyoruz. (pasta dilimi gibi)
 - Hamurun geniş olan kısmına 1 tatlı kaşığı miktarında elmalı iç harçtan koyuyoruz ve rulo şeklinde sarıyoruz.(Saymadım ama pişirme süresinde fırına 2 tepsi kadar kurabiye girdi. )
 - Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine ufak aralıklarla diziyoruz.
 - Dizme işlemi bittikten sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerileri hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz.
 - Son olarak soğuyan kurabiyelerimizin üzerine pudra şekeri serperek servis yapıyoruz.
 





14 Yorumlar
Ohh Afiyet olsun^^Eline sağlık
YanıtlaSilBende çok severim(iz) ama zor geliyor bazen yapması,şöyle biri yapsa da yesem modunda olduğum zaman özellikle :))
Teşekkür ederim. Bende çok sevmiyorum mutfağa girmeyi. :)
SilEn sevdiğim kurabiyelerdendir, ah olsa da yesem :))
YanıtlaSilGel beraber olsun diyeceğim ama bitti bile bir daha ki sefere inşallah. :)
SilÇayla çok güzel oluyor ya. Çok severim...
YanıtlaSilKesinlikle. :)
SilSeverek tüketiyoruz , tabi yapan olursa :)
YanıtlaSilHazır olursa bende severek yiyorum. :)
SilEllerine sağlık canım. Bende çok severim elmalı kurabiye. Çok güzel görünüyor :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim :)
SilÇok severim :))) Eline sağlık! Annene nice sağlıklı keyifli yaşlar ❤
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim. :)
SilYaa ben çok severim elmalı kurabiyeyi. :) Eline sağlık çok güzel görünüyor.^-^
YanıtlaSilTeşekkür ederim. :)
Sil✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.
DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)
✿TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.
✿LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]
Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)