Elmalı Kurabiye Yapılışı

Annemin doğum günüydü. Doğum günü için özel bir şeyler yapmak istedim. Onlardan biri de elmalı kurabiye oldu. Tarif tutup lezzetli bir yiyecek ortaya çıktığı için sizlerle de paylaşmak istedim. Kurabiyenin hamuru ağızda dağılırken iç harcı farklı bir lezzet katıyordu. Tarçın'ın verdiği aromatik tat da paha biçilmezdi. Doğum günü partisinde herkes çok beğendi. Neredeyse sevdiklerimizle geçirdiğimiz zaman içerisinde hepsi bitmişti. Ayrıca ertesi güne kalan kurabiyelerde durdukça lezzetini arttırmıştı. Kalan kurabiyelerde yumuşama olmamıştı. Umarım sizler de dener ve beğenirsiniz.

Hadi tarife geçelim;


 Malzemeler: 

Hamuru için; 
  • 250 gram kadar oda sıcaklığında bekletilmiş margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4 veya 4,5 su bardağı kadar un

İç harcı için;
  • 2 adet soyulmuş elma
  • 1  su bardağı  kırılmış ceviz
  • 3 yemek kaşığı kadar toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı silme toz tarçın

Üzeri İçin:
  • Pudra şekeri

Yapılışı; 
Öncelikle iç harcını yapıyoruz; 
  1. Bir tavaya soyulmuş elmaları rendeliyoruz. 
  2. Üzerine toz şekeri ilave edip suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  3. En son blenderden geçirilmiş ceviz ve toz tarçını ilave edip iyice karıştırıp soğumaya bırakıyoruz.

Hamuru içinse;
  1. Geniş bir kaba margarini ve pudra şekerini koyup iyice karıştırıyoruz.
  2. Sonra sıvı yağ, yoğurt, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
  3. Son olarak elediğimiz unu azar azar ilave edip kulak memesi kıvamından daha yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  4. Elde ettiğimiz hamuru 3 parçaya bölüyoruz.
  5. Altını unladığımız tezgahta merdane ile açıyoruz.
  6. Açılan hamuru üçgen olarak kesiyoruz. (pasta dilimi gibi)
  7. Hamurun geniş olan kısmına 1 tatlı kaşığı miktarında elmalı iç harçtan koyuyoruz ve rulo şeklinde sarıyoruz.(Saymadım ama pişirme süresinde fırına 2 tepsi kadar kurabiye girdi. )
  8. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine ufak aralıklarla diziyoruz.
  9. Dizme işlemi bittikten sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerileri hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz.
  10. Son olarak soğuyan kurabiyelerimizin üzerine pudra şekeri serperek servis yapıyoruz. 
Afiyet olsun.

Yorum Gönder

14 Yorumlar

  1. Ohh Afiyet olsun^^Eline sağlık
    Bende çok severim(iz) ama zor geliyor bazen yapması,şöyle biri yapsa da yesem modunda olduğum zaman özellikle :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Bende çok sevmiyorum mutfağa girmeyi. :)

      Sil
  2. En sevdiğim kurabiyelerdendir, ah olsa da yesem :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gel beraber olsun diyeceğim ama bitti bile bir daha ki sefere inşallah. :)

      Sil
  3. Çayla çok güzel oluyor ya. Çok severim...

    YanıtlaSil
  4. Severek tüketiyoruz , tabi yapan olursa :)

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık canım. Bende çok severim elmalı kurabiye. Çok güzel görünüyor :)

    YanıtlaSil
  6. Çok severim :))) Eline sağlık! Annene nice sağlıklı keyifli yaşlar ❤

    YanıtlaSil
  7. Yaa ben çok severim elmalı kurabiyeyi. :) Eline sağlık çok güzel görünüyor.^-^

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)