Kurban Bayramında İzlenecek Tayvan / Tayland / Çin Dizileri

Kurban bayramını pek fazla sevmiyorum ben. ALLAH kabul etsin kurbanlarımızı ALLAH için kesiyoruz güzel bir maneviyat oluyor. Sonrasında olmayan insanlarla paylaşıyoruz, paylaşmanın önemini anlıyoruz ama ben pek et sevmiyorum. Açıkçası babamı kaybettikten sonra kurban kesebilen  bir bütçeye sahip olmadık. Fakat bizimle kurbanını paylaşan insanların getirdiği et ya da anneannemin kestiği kurbanla bol bol et görme şansım oluyor. Balıkta dahil et söz konusuysa burnuma kan kokusu kötü geliyor, ondan yiyemiyorum eti. Benim gibi olanların bundan kurtulmak için odalarına kendilerini atıp dizi izlediklerini hayal ederek bu postu yazıyorum. Bu arada vegan değilim deniz ürünleri ve koyun (keçi, kuzu) ürünleri harici helal olan etlerin hepsini tüketiyorum. Her neyse  sizin için  üç ülkeden de 5 dizi önerisi yaptım. Umarım severek izlersiniz.  Hepinize iyi bayramlar. 


Listemde istediğini bulamayan okuyucularım geçen bayram paylaştığım postuma da göz atmayı unutmayın... Ramazan Bayramında İzlenecek Tayvan / Tayland / Çin Dizileri 


   Bu dizileri bloguma daha yazmadım yazana kadar izleme linklerini sizinle paylaşacağım. Oradan inceleyip yorumlara göre karar verirsiniz.



Bu arada farklı diğer Asya dizisi (TAYVAN, TAYLAND,ÇİN ) önerisi olan varsa ya da bir top 5 listesi olan varsa yorumlarda sizin de önerilerinizi bekliyorum. Bana da dizi önermeyi es geçmeyiniz. 

Tayland:
1.Karn La Krang Neung...Nai Hua Jai 
2.Kleun Cheewit 
3.Cheewit Puer Kah Huajai Puer Tur 
4.Cubic Daha fazla bilgi için tıklayınız
5.Game Maya 
Tayvan: 
1.Miss In Kiss  
2.Refresh Man Daha fazla bilgi için tıklayınız
3.Murphy's Law of Love 
4.Someone Like You 
5.The  Perfect Match 
Çin:
1.Proud of Love 
2.Master Devil Do Not Kiss Me  
3.My Girlfriend's Boyfriend 
4.Rush to the Dead Summer 
5.Pretty Li Hui Zhen 

Yorum Gönder

16 Yorumlar

  1. Kore dizisi önermeni beklemiştim:) güncel bir liste paylaşabilir misin? Ben sadece Uzakdoğudan Kore dizilerini izliyorum Japon Çin Tayvan bana sempatik gelmiyor pek..sen ne düşünüyorsun bu konuda ? Çok mu ön yargılıyım sence?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kore dizilerini sadece yıl sonunda toplu şekilde öneriyorum. Aralık ayını beklemelisin. :)
      Sempatik gelmemesinin sebebi ilk Kore ile başlaman olmuş olabilir ilk Çin dizisi izleseydin Kore sempatini kazanmamış olacaktı. Sadece izlerken ön yargısız ve bir kaç bölüm izlemen lazım dillerine ve kültürlerine alışabilmen için. :) Princess Hours Thai ( Tayland) ,Love 020 (Çin), Moon River (Tayvan) dizileri ile diğer Asya'ya başlayabilirsin. Diğer üç ülkeden seversen bana yaz Japon'ya'dan da öneririm. :)

      Sil
  2. Tayland dizilerini hiç sevmiyorum nedense. Murphy'yi izledim ve çok sevdim. My girlfriend's boyfriend'i de izlemeyi çok istiyorum. Onun dışından Japon ve Kore dizileri daha kaliteli geliyor bana. Şimdiden iyi bayramlar bu arada. Et yemeyi ben de hiç sevmem. Birkaç tarif dışında pişenler hariç yemiyorum zaten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hangi dizileri izledin ki Tayland sevmiyorsun merak ettim. :) Teşekkür ederim sana da iyi bayramlar. Bende çok seçiciyim. Sebze de seçmem de et söz konusu olunca kötü oluyorum. Özellikle balık. :D

      Sil
    2. U prince serisine biraz baktım. Ama sevemedim. Oyunculukları beğenmedim ve dil bana çok sabit geldi rol yaparken duygu katamıyorlarmış gibi. Ama filmleriyle aram iyi. ATM eror izledim ve bayıldım. Kahkaha atmadığım anı yok neredeyse. Tavsiye ederim.

      Sil
    3. U prince serisi en çok sevilen seri. İlk defa sevmeyen birini gördüm. :D

      Sil
    4. Konuları ilginç ve sevilen türden ama aradığımı bulamadım. Oyunculuklar ve Tay dili beni soğuttu açıkçası.

      Sil
    5. Hee anladım, benim en sevdiğim dillerden biri Tayca. Uzak doğu da bir dil öğrenmek istesem bu Tayca ya da Japonca olurdu çok esnek ve seri bir dil gibi geliyor. Senin tam tersi yukarı da ki üç ülkede içinde en sevdiğim Tayland dizileri. :D

      Sil
    6. Kleun cheewet i oneririm o cok cok guzel bi dizi .Bende kore haric asya dizisi izleyemiyodum bu dizi sayesinde acayip sempatim artti.

      Sil
    7. Öneri için teşekkür ederim. :)

      Sil
  3. Bende film önerisi yaparsınız sanmıştım ama bu da gerçekten faydalı bir liste olmuş.Dikkate alacağım :) Elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Artık seneye ilk bayramda yapayım söz. Hatta yıl sonunda yapıyorum ama bayram için Kore filmi için ayrı bir postta hazırlayım. :)

      Sil
  4. Deja Vu diye Tayland mıydı Tayvan yapımı mıydı bir dizi vardı seyrettiniz mi? Merak ediyorum diziyi doğrusu..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2013 yapım Tayvan dizisinden bahsediyorsanız onun çevirisi yok bildiğim kadarıyla o yüzden izlemedim. :)

      Sil
  5. Uzakdoğu dizilerinde genellikle kore dizilerini tavsiye eden bloglari denk geliyordum gecenin bu saatinde (03:30) kiss me 2. Sezonla ilgili bilgi ararken karsima cikti blogunuz daha oncede birkaç yazınızı okumuştum ama bu baslik benim için mükemmel oldu. Kore dizilerini fazla fazla izleyip sıkılanlar ve farkli arayislara girenler beni cok iyi anlar :) Listedeki birkaç diziyi izledim izlemediklerime hemen bakacağım :) teşekkür ederim bu yazı icin :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize çok sevindim teşekkür ederim. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)