NISSIN NOODLES (Ramen) Sebze Çeşnili/ Acılı, Tavuk Aromalı Soslu

Ülker noodle çıkardığını görür görmez körili ve tavuk olanını alıp alıp denemiş, ardından da blogumda yazmıştım. ( Ülker Noodle (Ramen) Çıkarmış - NISSIN NOODLES ) Gelen yorumlarda terbiyesizlik yapanlar kadar çok güzel yorumlar da almıştım. Bunlardan biri de Emine Tunç isimli yorumcumdu. Yorumcum, iki çeşidinin daha olduğunu onları tadıp görüşlerimi bildirmemi istemişti. Bende market market gezdim ve geçen günlerde buldum. Siz de merak ettiğiniz noodle (ramen) çeşidi varsa ve benim yorumlamamı istiyorsanız yorum kısmına yazabilir ya da önerebilirsiniz.

Aldıktan sonra hemen deneyemedim. Çünkü evde durmadığım için bu güne kaldı. Paketleri fotoğraflarken daha evvel ki yazımda arka bölümünü fotoğrafladığım için bu sefer sadece yaparken fotoğrafladım. Arka bölümünde bulunan içindekiler için yukarı da bıraktığım önce ki postumun linkini tıklayarak okuyabilirsiniz. 



Paketlerden diğer iki üründe çıktığı gibi her birinde birer paket çeşni çıktı. Yağ ve ya sıvı bir sos olmaması bu noodle'ın artı avantajı. Çünkü o yağların paketleri asla tam anlamıyla açılmıyor bu da elin yağlanmasını sağlıyor. Birde paketin içinde yağ olduğu için sünüyor ve pakette kalıyor. O ele bulaşma hissi beni çok geriyor bu yüzden kuru ve çok güzel açılan çeşni paketlerine bayılıyorum. Aslında aldığımda Tavuklu olanın da sos çıkar mı acaba dedim. Paketten çıkmaması beni mutlu etti. Ah! Bir de MSG olmasa on numara beş yıldız bir ürün olacak da MSG var oradan kaybediyor. Fakat tabii ki bu durum yememize engel değil sadece sürekli yenmemesi gerektiğini düşünüyorum.
  
İlk olarak  Sebze Çeşnili olanını denedim; 

Tüm noodle'lar da olduğu gibi bunda da aynı şekilde pişiyor. Yalnız eğer evinizde varsa alüminyum tencere de pişirin. Normal tencerelere göre daha hızlı kaynıyor ve daha iyi pişiyor. Sebzeli olanı tam benim ağzımın tadına göre bir noodle oldu. Çünkü baharatı yok denecek kadar azı'dı. Bu da benim boğazım açısından çok çok iyiydi. Ayrıca yarı vegan olanlar da rahatlıkla tüketebilirler. İçeriğinde hayvansal bir ürüne rastlamadım ama makarnası için mecburen yumurta ve süt mevcut. İçeriğinde kereviz var benim damak tadıma uygun olduğu için direk olarak kereviz tadını aldım. Üzerinde oluşan maydanoz parçaları da güzel görünmesine sebep oluyordu. Midemden çok gözüm doydu. Sonuç olarak markanın benim için favorisi sebze çeşnili olan oldu. 

Sıra geldi Acılı, Tavuk Aromalı Soslu olanını denemeye, 

Normalde makarnası diğer noodle markalarına göre daha çok şiştiğinden bir tanesi doyuruyordu. Bu yüzden bir saat sonrasında ikinci olarak Acılı, Tavuk Aromalı Soslu olanını denedim. ürün, Körili olan kadar kırmızı değildi ama hafif kırmızılığı vardı. Büyük ihtimal acı kırmızı biberin verdiği bir renkti. Aşırı baskın bir tavuk tadını alamadım ama acısı yerinde bir ürün olmuştu. Yine diğer ürünlerinde olduğu gibi ne çok acıydı ne çok tatlıydı ikisinin arasında abartısız bir acılığa sahipti. Yine kereviz tadı çok hoş bir tat vermişti. Sebze tarzı şeylerden hoşlanıyorsunuz damak tadınızı şölene çevirebilir bir tadı vardı. Diğer üç ürün kadar başarılı bir ürün olmuştu. 

Gönül rahatlığı ile markanın tüm çeşitlerini öneririm. Eğer denk gelirseniz muhakkak deneyin. 
Peki siz denediniz mi? Ürün hakkında düşünceleriniz nelerdir? 
Deneyenlerden olumlu ya da olumsuz yorumlar bekliyorum.

Ürünün arkasında aynen şöyle yazıyor;
'' Japonya'nın noodle pazarı lideri Nissin Gıda'nın kurucusu  Momofuku Ando, 1958 yılında dünyadaki  ilk hazır noodle'ı icat etti.''
(Baharatlar ışınlanmamıştır. Domuz yağı ve katkıları içermez.)

Yorum Gönder

12 Yorumlar

  1. Nudo'nun domateslisini öneririm, içinde MSG yok, bu yüzdende tadı daha doğal, ayrıca paketinin içinde yağda yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogumda tadımı mevcut. Öneri için teşekkür ederim. :)

      Sil
  2. Et yemediğim için sebzeli olanını deneyebilirim.Zaten noodle çok seviyorum. Hem pratik hem lezzetli oluyorlar.
    * Böyle ürün yorumlarını çok seviyorum. Arada ben de yeni ürünleri deneyip yazıyorum bloğumda.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende pek sevmem et. Ben genelde instagram da yazıyorum ama artık blogumda yeni bir bölüm oluşturacağım oraya yazacağım. :)

      Sil
  3. En bi' sevdiğiiiiiim!
    Şaka maka dizileri izleye izleye alıştık.Arıyorum artık her gün,sanki peynir ekmekmiş gibi.
    Sebzelisini denemiş,pek beğenmemiştim.Ve ben en çok Bim'in spesiyal ramenini seviyorum (fakirlikle kesinlikle alakası yok :).Acılı olanlar favorim oluyor,tavukluyu deneyim bari ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fazla yeme Bim'de ki markada da msg var. :( Hepsini denedim makarnası hoşuma gitmiyor o markanın. :)

      Sil
  4. Lezzetli görünüyorlar. Bu markayı hiç denememiştim. Yakın marketlere bir uğramam lazım sanırım :) Ama msg konusu beni de rahatsız ediyor :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. MSG olayına bir çözüm bulmalılar. MSG kullanmayan marka da var demek ki MSG olmadan da oluyormuş.

      Sil
  5. Noodle severim ama acı bana göre değil,sebzeli deneyebilirim.Bir de hayatta o çubuklarla yiyemem.Türk usulü çatalla ohhhhhh lüppp :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O halde bu noodle tam senlik. Çatal candır :D

      Sil
  6. En sevdiğim acılı tavuk aromalı. Köriliyide seviyorum ama onun çeşnisini biraz daha az koyuyorum çünkü hepsini koyunca tadı çok tuzlu oluyo.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim damak tadıma her şekilde uydu. Tuz pek kullanmıyorsanız belki ondan öyle olmuştur. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)