Nudo Kıvırcık Erişte // Ramen // Noodle

Nudo  Kıvırcık Erişte // Ramen // Noodle


Her ramen postumun altında muhakkak -''Nudo ye, Nudo çok güzel!'' yazıları oluyordu. Açıkçası Nudo markasına da kolay kolay rastlamadığımdan her seferinde -''Bulursam yerim!'' diye geçiştiriyordum. Neyse ki sonunda Carrefour olması lazım orada buldum ve aldım. Nudo'nun domatesli, sebzeli, körili, geleneksel olmak üzere dört çeşidi varmış. Ben poşet olanını aldım ama sofra ve bardak alternatifi de mevcutmuş. Benim aldığım markette körili ve domateslisi vardı. Sağlık sorunlarımdan dolayı körili benim için sorun olacağından birde deneme amaçlı olduğundan domatesli olanını tercih ettim.


Eve alıp geldiğimde hemen açıp tadım yapmak istedim. Paketi açtığımda içerisinden kıvırcık erişte, kurutulmuş çeşni ve garnitürü çıktı. Diğer bildiğimiz ramenler gibi sıcak su koyarak pişiriyoruz ve yiyoruz. Ben tencereye su koydum kaynayınca erişteyi içerisine attım biraz yumuşayınca kurutulmuş çeşni ve garnitürü ekledim 3 dakika sonunda da ocağı kapatıp  yemek için kaseme aldım. Tadı diğer yediğim markaların aynısıydı. İlk defa domatesli yediğim için damak tadıma uymayacak sanıyordum ama her şey yerindeydi. Fakat bana göre acısı bir tık fazlaydı. Ben acıyı çok severim ama ayrı bir yaktı beni, gözlerimden çıktı acısı. İçerisinde, Buğday unu, bitkisel yağ (palm yağ) tuz, bitkisel esaslı kıvam arttırıcı (guar gam) varmış. Çeşni olarak, tuz, şeker, domates tozu, maya özütü, kırmızı biber varmış. Garnitür olarak da, kurutulmuş sebzeler (havuç, ıspanak, pırasa) varmış. Alerjen uyarısı, Buğday gluteni içerirmiş. Arkasında içeriğinde bu şekilde yazıyordu. İçerik kısmına göre zararlı maddeler aza indirilmiş gibi gözüküyor. Ben markanın makarnasını lezzetli ve doyurucu buldum. Bence denemeyen varsa bir denesin. Birde deneyenlerden yorumlar bekliyorum. Siz nasıl buldunuz? 


Önemli noktalar: 
Yukarı da bahsettiğim gibi tadı diğer ramenlerden farklı değildi hemen hemen aynıydı ama Nudo'nun diğerlerinden bir farkı vardı o da MSG yani Monosodyum glutamat içermemesi. Özellikle sürekli yemek isteyen çocuk ve ergenler için bu ramen markası bana daha sağlıklı geldi. Ayrıca, Nudo Hazır Kıvırcık Erişte'nin HELAL Belgelendirmesi GIMDES tarafından yapılmış. İşin içinde GIMDES varsa güvenirliği iki kat daha artıyor.

Nudo'nun sitesini şuraya bırakıyorum. nudo.com.tr
Menşei: Endonezya

Yorum Gönder

16 Yorumlar

  1. bu hazır erişteleri hiç sevemiyorum ama gimdesten sertifikalı olması rahatlatıcı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağlığım açısından pek fazla yemiyorum ama denemeyi seviyorum bir kerecik olmak şartıyla alıyorum tadıyorum. Evet sertifika önemli ama en önemlisi sanırım MSG. Bazıları artık bağımlı hale gelmiş sürekli yeme ihtiyacı duyuyor bu erişteleri, bu yüzden ALLAH korusun MSG yüzünden sağlık sorunu yaşayabilirler. :(

      Sil
  2. Nudoyuda ben sevemedim yaa saglik acisindan evet msg yok ama arada.msg tuketilse bisey olmaz.sanirim. her turlu nooddle yedim ama isvecden kore markali getirmislerdi bana onun gibisini bulamadim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Helal miydi yediğin? Vallahi bilmiyorum ama sonuçları üzücü olabilir deniliyor. :)

      Sil
  3. sa blogunuz ile tanışmam çok eskilere dayanıyor.kore dizisi izlerken çok fikrinizi aldım artık Çin ve hint dizilerindede tavsiyelerinizi bakıyorum. ama tayvan dizileri pek sevmiyorum sesleri girtlaktan geliyor :(
    sayfanız çok güzel . kombiniz hayırlı olsun :)
    takip te yim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Tayvan, Çince konuşuyor Çin dizisi izliyorsanız Tayvan'a da alışırsınız sadece biraz zaman lazım bu arada Tayland dizilerini de keşfetmelisiniz. :)

      Sil
  4. Nudo'yu daha önce denememiştim. Ama körili ya da domatesli olanı deneyebilirim.Hem pratik oluyor hem de tadını seviyorum.

    YanıtlaSil
  5. Sanırım ben de bir kez yemiştim. Ama nudo marka mıydı tam hatırlayamadım şimdi o yüzden yalan söylemiş gibi olmayayım. Bence tatları aynıydı pek fark yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet hemen hemen aynıydı yani msg koymadan da bu iş olabiliyormuş. :)

      Sil
  6. Gerçekten de çok bayıldığım için bunu da alasım ve deneyesim geldi. Ben indomie ninkini denedim ancak hepsini denemek ve her gün yemek istiyorum yaa *-*

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)