Lise Devriyesi (Dizi)

Ne kadar çok bekledim bu diziyi anlatamam. O kadar çok dram dizisi var ki ortalık da böyle dizilere ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Biraz gülmek biraz nefes almak bu dizilerle daha kolay oluyor. Dizi ilk başladığı dakikadan itibaren gönlüme taht kurdu. Ne yalan yazayım Yiğit'te biraz kendimi gördüm. Lise hezeyanları yaşayan dışlanan bir öğrenci değildim ama çok da çevrem yoktu. Genel olarak tek başıma oturur tek başıma vakit geçirirdim. Sınıfımda samimi olduğum kimse yoktu haliyle yanımda oturacak bir sınıf arkadaşına da sahip değildim. Gerçi pek de ihtiyacım yoktu sınıf içerisinde belki kopya çekme durumum olsaydı birilerine yanaşırdım diye düşünüyorum. Her neyse diziye dönmek gerekirse; Yiğit'in o durumu çoğumuzun lise anılarını canlandıracaktır. Dizi genel olarak Türkiye'de yapılan lise dizilerinden farklı. Çünkü; dizi de bir kaç öğrenci, öğrenci değil gizli polis. Bu durumda diziyi diğer dizilerden büyük farkla ayırıyor. Hem polisiye hem lise olunca dizi eğlenceli hale gelmiş. Dizinin en sevdiğim yanı oyuncuların kimyası oldu. Hepsi birbirine o kadar uyumluydu ki birbirlerini tamamlıyorlardı. Dizi de pot duran oyuncu var mıydı bilmiyorum. Uyumlarından dolayı bunu fark edemedim ama tanıdığım oyuncular vardı. Mesela; başrol oyuncusu Ozan Dolunay. Ozan Dolunay'ın kendini çok geliştirdiğini fark ettim. Bir önce ki dizisinde ki potluklar yok olmuştu. Bahar Şahin bir önceki dizisine göre daha doğal rol yapmaya başlamış ve o da kendini geliştirmişti. İsmail Ege Şaşmaz, Asena Tuğal ve Doğan Akdoğan'ı zaten beğenirdim, yine aynı kıvamdalar. Fakat benim dikkatimi Ebru Akel çekti. Uzun zamandır onu ekranlarda göremiyordum. Gördüğüme sevindiğim oyunculardan biri oldu. Eskisi kadar sevimli ve sempatik bir kadın, oynadığı rolde üzerine çok yakışmıştı. Umarım bu kadar çok ara vermez. Diğer usta oyuncular hakkında yazmam haddime düşmez. Diziyi genel olarak çok sevdim büyük bir ihtimal takip edeceğim bir dizi oldu. Dramlardan sıkıldıysanız farklı bir şeyler arıyorsanız şiddetle bu diziyi tavsiye ederim. Bence siz de seveceksiniz.

Dizi ilk bölümüyle reytinglerde yayın zamanı, 14. sırada, tekrarı ise 71. sırada tamamladı. 
Lise Devriyesi 
Tür: Okul, Gençlik,  Polisiye
Senaryo: Tuna Kıygı, Öktem Başol, Fatih Enes Ömeroğlu. Samed Aslan
Yönetmen: Yahya Samancı
Yapım: ARC Film
Kanal: TRT 1
Günü: Pazar
Yayın Saati: 20.00
Başlangıç tarihi: 26 Mart 2017
Konu:
Lise Devriyesi'nin hikâyesi, Komiser Yardımcısı Yiğit Doğrusöz'ün Emniyet Amiri Necdet Yılmaz’dan yeni bir görev teklifi alması sonucu şekilleniyor. Yiğit görevi gereği ekibiyle beraber liseye sızacak ve uzun zamandır yakalanamayan mafya babası Çetin Soyer'e oğlu Fırat üzerinden ulaşmaya çalışacaktır. Mesleği için en büyük kâbusuyla yüzleşmeye razı olan Yiğit’in durumu, aynı liseye giden Işıl’ın sürekli ayağına dolanmasıyla iyiden iyiye zorlaşacaktır. Üstelik Işıl, Yiğit henüz bilmese de amiri Necdet Yılmaz’ın kızıdır.

Oyuncular:
Ozan Dolunay
Bahar Şahin
İsmail Ege Şaşmaz
Asena Tuğal 
Doğan Akdoğan 
Ebru Akel
Yusuf Gökhan Atalay
Gamze Süner Atay 
Mehmet Çevik

Yorum Gönder

11 Yorumlar

  1. Bende çok merak ediyorum bu diziyi bugün izleyemedim artık internetten sonra bakıcam😊 Çekilişimede beklerim

    YanıtlaSil
  2. Ne kadar enterasan lise dizileri yapılıyor bugünlerde.ama nedense son zamanlarda sevemiyorum genç oyuncuların oyunculuklarını.birazdan ilk bölüme bakacağım ama :)

    YanıtlaSil
  3. İEŞ ! Bu çocuğu evemedim ama ben ya :(
    Bir şans vermeli mi gerçekten ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence verilmeli dizi akıcı, eğlenceli bir dizi. :)

      Sil
  4. Allah razı olsun.Sizin yazinizi okuduktan sonra izledim.Begendim.

    YanıtlaSil
  5. Bende yeni gördüm bi dizi ararken ve bununla karşılaştım ve guzel diziymis seni sayende öğrendim Teşekkürler 😀

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)