Dayan Yüreğim (Dizi)

Dizinin başlangıç tarihini karıştırmışım başladığını görünce çok şaşırdım. Aslında televizyon dizilerini çok yakından takip ediyorum ama bu sefer nasıl böyle yaptım anlamadım. Sudan çıkmış bir balık gibi izlemeye başladım. Dizi de Ece Uslu'nun rolü bana bir önce ki dizisinde ki rolünü hatırlattı. Hemen hemen birbirine benzeyen rolleri seçmişti. Fakat bu sefer Cansel Elçin'le nasıl olurlar bilemedim. İlk fragmanını gördüğüm zaman da yadırgamıştım dizi başladığında da yadırgadım. Sanki kimyaları uymayacakmış gibi hissettim. Umarım dizi Ece Uslu'nun bir önce ki dizisi gibi anne odaklı bir dizi olur. Aşk, romantizm dolu dakikaların yaşanmasını hiç istemiyorum. Ece Uslu'ya oynadığı rol öyle yapışmıştı ki bu dizi de öyle bir şey olursa izleyici yadırgar diye düşünüyorum. Cansel Elçin'i çok beğeniyorum ben. Eskiden sadece bir eksi puanı vardı o da kendi sesini kullanmıyor olmasıydı. Artık kendi sesini kullandığı için dört dörtlük bir oyuncu oldu.Umarım dizi de Ece Uslu ile kimyaları uyar da düşündüğüm gibi olmaz. Dizi genel olarak tanınmış oyunculardan oluşmuştu. Başka dizilerden tanıdığımız oyuncular olduğundan hemen hemen nasıl oyunculuk çıkaracaklarını tahmin edebiliyordum. Sadece dizi de Berk Atan için acaba uyar mı ön yargı vardı. Fakat dizi başladığı andan itibaren ön yargılarım kırıldı. Oyunculuğunu geliştirdiğini görmek çok güzel oldu. Bir önce ki dizisinde ki potluklarını aşmış olması hem kendi açısından, hem izleyici açısından görsel olarak daha iyi olduğunu düşünüyorum. Nilay Deniz'in çok sempatik bulduğum bir oyunculuğu var. Aslında ortalama bir oyunculuğu olduğu var gibi duruyor ama mimikleriyle o boşlukları çok güzel kapatmasını beceriyor. Bu da ekrandan izleyiciye sıcacık bir enerji gönderiyor. Bu yüzdende hangi rolde oynarsa oynasın üzerine oturuyor. Dizi de gözüme batan bir oyuncu ilk bölümde olmadı.
Dizi ilk bölümden beni ağlattı, kalbime çok dokundu. Dizi, kadın odaklı olduğu için hüzünlü geldi. Dramı ağır olan özellikle de kadın odaklı olan dizileri çok seviyorum. Konusu ilk bölüme göre en az üç sezon çıkabilecek bir konuya sahip gibi geldi. Senaristi zaten çok başarılı bir senarist olduğu için bu işi olabildiğince güçlü bir şekilde devam ettireceğini düşünüyorum. Konunun güçlü olmasının yanı sıra kurgu olarak da güçlü olduğunu düşündüm. Dizi aslında klasik alışagelmiş bir dizi ama işleyiş yönünden kendine çeken bir şeyler vardı. Acaba bir sonra ki sahnede neler olacak diye ekrana kilitliyordu. Sırf bu yüzden bile dizinin izlenebileceği aşikar.  Bu dizi benden tam not aldı sizlere de tavsiye ederim. Vakit bulup en kısa zamanda muhakkak izlemelisiniz.
Dayan Yüreğim

Tür: Dram, Aile
Senaryo: Serap Gazel
Yönetmen: Deniz Çelebi Dikilitaş
Yapım: Endemol Shine Türkiye
Yapımcı: H. Hakan Eren, Gökhan Tatarer
Kanal: FOX TV
Günü: Cuma
Saati: 20.00
Başlangıç Tarihi: 3 Şubat 2017
Konu:
Dizi bir kadının her şeyini kaybettikten sonra çocukları için hayatta kalma mücadelesini çarpıcı bir gerçeklikle anlatıyor.
Oyuncular:
Ece Uslu
Cansel Elçin 
Nilay Deniz
Berk Atan
Ege Aydan
Miray Akay
Brad Berke Bayrak
Bengi Öztürk
Korel Cezayirli
Didem İnselel
Mehmet Aslan
Tuncer Salman 
Bora Akkaş 
Ferit Kaya
Elif Sönmez
Özlem Maden
Meriç Şenlikoğlu

Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. türk dizilerinin temeli çocuk ve dram tutar bu dizi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet tutması kesin ama dizi de çok iyi ben beğendim. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)