renklitirtil'a Kargo Geldi #5

O kadar heyecan yaptım ki şu an ne yazacağımı bilmiyorum elim ayağım titriyor. Geçenlerde bir yazı yazmıştım Facebook'a bunun üzerine benim için değerli olan, saygı duyduğum bir ablam bana kargo yollamak istemiş. Biraz sorunlu bir alışveriş olduğu için habersiz gelecek kargodan, haberim olmak zorunda kaldı ama içeriğini bilmiyordum. Ha bu gün, ha yarın derken bu gün kargom geldi. Kargoyu yollayan kişiyi aslında tanıyor olabilirsiniz. Özellikle diğer Asya dizileri izliyorsanız ''seonbae'' çevirmeninin ismini dizilerin başında bolca görebilirsiniz.  ''seonbae'' daha evvelde bana kargo yollamıştı. O zaman İtalya gezisi yapmıştı ve oradan bana hediye olarak bir şeyler almıştı. Hatta o kargomu da burada renklitirtil'a kargo geldi 4 postu olarak yazmıştım. O zaman adresimi verdiğim için adresimi atmamış ve bana böyle hoş bir hediye yollamak istemiş. Benim için kitap ve kırtasiye vazgeçilmezdir bilirsiniz.



Bu hediye de o yüzden benim için çok özel oldu. Özellikle kitapsız kaldığım ve üzgün olduğum şu dönemde ''seonbae'' bana hızır gibi yetişti yazabilirim. Ben temiz kalpli bir insan olduğumu düşünmüyorum ama öyle bir şey ki çok çaresiz, çıkmaza düştüğüm anlarda hep ALLAH tarafından beni mutlu edecek şeylerin bana gönderildiğini düşünüyorum ve hep dikkat etmişimdir, büyük sorunların ardından çok güzel dolu dolu sevindiğim şeyler olur. Şansım iyi değildir, yıldızım düşüktür ama ALLAH tarafından nasibimin birilerini vesile kılarak yollandığını düşünüyorum. Bu sadece hediye anlamında değil herhangi bir konuda da bu böyle. ALLAH kimseye sıkıntı yaşatmasın. Bu gün bana kitapları yollayan kıymetli ablamdan da ALLAH razı olsun. Her biri baş ucumda olacak ve her bir okuduğum cümlesinde ona dua edeceğim. Rabbim evinden bereketini kesmesin, hanesinde hep mutluluk görsün, hep iyi insanlarla karşılaştırsın, işleri hep yolunda olsun inşallah. 

Kargomun içeriğine gelirsem; 
Kargomdan 6 adet kitap çıktı. Kitap yurdundan ilk gelen kargom. Kargomda sadece kitaplar çıktı, ilave olarak ayraç ve benzeri kendilerinden bir şey koymamışlardı. Genelde   gördüğüm kadarıyla yollanabiliyor böyle şeyler ama belki belli bir fiyatın üstünde olanlara yollanıyordur bilemiyorum. Bunların harici biraz karmaşık şekilde gelmesi, ayrıca fatura gibi bir şeyin bana gelmesi biraz tuhaf oldu. Eh! Hediyeyi yollayan kişi de böyle bir şeyin olmasını istemezdi gibi geliyor. En azından biri hediye yollayacağını belirtiyorsa faturanın kargoyu alan kişiye değil de hediye eden kişiye gitmesi daha sağlıklı olurdu gibi geldi. Hediyeyi alan kişinin fiyatları ya da ödenen fiyatı görmesi hoş değil. Üç adet fiyat listesi çıktı kargomdan. Ben hediye aldığım için saygımdan dolayı faturayı incelemedim fiyatlarına bakmadım. Fakat sizler online alışveriş aracılığı ile hediye yollayacak olursanız bunu belirtin derim. Bunun harici bir sorun yoktu. Kitaplar pırıl pırıl geldi. Dış kabı olarak bir sorun yoktu. Sayfalarını şöyle bir çevirdim herhangi bir sorun gözükmüyordu. İçeriğinde sorun olup olmadığını okuduğum zaman görürüm o yüzden bu konuda bir şey yazamıyorum. Zor ve karmaşık bir alışveriş olsa da güvenle elime hediyem ulaştı. 

Duygularım;
Hiç okumadığım kitapların olması ''seonbae''nin beni ne kadar iyi tanıdığını gösteriyordu. Kitapların benim tarzım olması, okunacak kitaplar listemden kitapların olması beni çok mutlu etti. Özellikle Nazan Bekiroğlu'nun Nar Ağacı kitabını çok merak ediyordum onu görünce inanamadım. Daha önce okumadığım iki yazar vardı; biri Oruç Aruoba, diğeri Ahmet Batman. Çok ayıp bu yazdığım, utanarak yazıyorum Oruç Aruoba'yı bilmiyordum. Bu yüzden yeni birini keşfetmek ve okuyacak olmak beni çok heyecanlandırdı. Birde Oruç Aruoba'nın Hani adlı kitabı ''seonbae'' için özelmiş. Bu kitabı benim için seçtiğinden kendimi özel hissetmeme sebep oldu. Şu an ki duygularımı nasıl anlatırım bilmiyorum ama farklı bir çok duygu içerisindeyim. ALLAH size de benim dostlarım gibi dostlar nasip etsin. İnternet ortamı güvenilmez olarak biliniyor ama bazı insanlar var ki kardelen gibi ortaya çıkıyorlar. İnşallah size de bu kardelenlerden biri denk gelir. 


Son olarak;
  ''seonbae'' iyi ki seni tanımışım, iyi ki bana ablalık yapıyorsun, iyi ki hayatımda varsın. 

Yorum Gönder

14 Yorumlar

  1. Kitap en güzel hediyedir! :) Hepsinin güle güle oku! :)

    YanıtlaSil
  2. AMİN.Ablan çok iyi birisi,Allah,onun,senin,hepimizin yardımcısı olsun.Hediyelerini güle güle kullan canım :) Ben bir tek Nar Ağacı'nı okumuştum ve güzeldi.Kendine dikkat et ve iyi okumalar ;)

    YanıtlaSil
  3. Er yada geç okumadığımiz yazarlarla tanışıyoruz, panik yok! :) Hediye kitapların yazarlarindan sadece ikisinin kitaplarını okudum...
    Keyifli okumalar diliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım bir panik yaptım başta. Teşekkür ederim. :)

      Sil
  4. Ne güzel kitaplar... keyifle oku 😊

    YanıtlaSil
  5. Keyifli okumalar :) Harika bir hediye bence de kitap.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, bende öyle düşünüyorum. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)