Bu Şehir Arkandan Gelecek (Dizi)

Bu sezon sevmediğim oyuncuları sevme sezonu gibi bir şey oldu. O kadar çok bana soğuk gelen oyuncu artık sıcak geliyor ki bunlardan birine de Kerem Bursin eklendi. Dizi Ay yapım dizisi olduğu için ve Leyla Lydia Tuğutlu için başladığım dizinin ilk bölümünde Kerem Bursin'e bayıldım. Oysa ki negatif elektrik aldığım oyunculardan biriydi kendisi. Bence bölümün yıldızı Kerem Bursin olmuştu. Gerek İngilizce aksanıyla, gerek dövüşürken, gerek mimiklerini kullanırken tam bir şaheserdi. Bir gün bana Kerem Bursin'i öveceksin deseler inanmazdım. Hakkını vermek lazım oyunculuğu iyiydi ama artık izleyiciye daha iyi geçirme konusunda kendini geliştirmiş gibi geldi. En azından sonunda beni etkilemeyi başardı. Birde sanki biraz zayıflatmışlar mı ne çok farklı göründü gözüme. Bunu da yazmadan geçmek istemedim. Leyla Lydia Tuğutlu için hiç bir şey yazmıyorum. Her dizisinde olduğu gibi bu dizisinde de parıl parıl bir oyunculuk sergilemişti. Her bir sahnesinde ALLAH neler yaratıyor demeden kendimi alamadım. Sanırım erkek olsaymışım Leyla Lydia Tuğutlu'ya aşık olurmuşum gibi geliyor. Kız o kadar naif o kadar güzel ki bakmalara doyamıyorum. Ayrıca cildi çok hoşuma gidiyor. Makyaj olduğu halde cildinin çok güzel olduğunu düşünüyorum. Her şeyi ile bu kız dört dörtlük görünüyor gözüme. Ayrıca Leyla'nın şansından amin diyorum kızlar siz anladınız. Neyse bu dizi de bir başrol daha var o da Gürkan Uygun. Bana göre Gürkan Uygun artık çok kıymetli oyunculardan biri. Bir duruşu var oyunculuk konusunda ve onu bozmaması istikrarlı bir şekilde devam ettirmesi çok hoşuma gidiyor. sert görünümünün altında her rolün altından kalkarım gibi işler yaptığı için bence bu izleyiciye çok yansıyor. Bu da çoğunluk olarak insanların onu sevmesine sebep oluyor gibi geliyor. En başta adam her oynadığı rolle çok bütünleşiyor oynamıyor da adeta yaşıyor gibi geliyor. Bana göre bu üç oyuncu ve diğer oyuncular yerinde seçilmişti. Pot duran bir yoktu zaten genel olarak dizilerden tanıdığımız oyunculardan kadro oluşturulmuştu. Dizi de Burak Tamdoğan'ın olmasını hiç istemezdim. Çünkü Burak Tamdoğan bir dizi de varsa o dizinin kötü adamı Burak Tamdoğan'dır. Ayrıca dizi de Osman Alkaş'ı görmek beni mutlu etti. Diziye ayrı bir renk kattığını düşünüyorum. Dizi genel olarak çok güzeldi. Konu itibariyle pek ilgimi çekmeyeceğini düşünsem de işleyişinden sonra ilgi çekici geldi. Zaten Ece Yörenç senarist olunca kötü çıkması beklenemezdi. Leyla ve Kerem'in uyumunu sevdim. Bence çift olarak yakışmışlardı. Dizi de güzel başladı eh, ne yazılabilir ki? Vaktiniz varsa hiç durmayın bir şans verin bu diziye.

Dizi reytinglerde yayın zamanı 3., tekrarı ise 15. sırada tamamlandı.
Bu Şehir Arkandan Gelecek
Tür: Gizem, Spor, Dram, Romantik
Senaryo: Ece Yörenç
Yönetmen: Çağrı Vila Lostuvalı
Yapım: AY YAPIM
Yapımcı: Kerem Çatay
Kanal: ATV
Günü: Çarşamba
Saati: 20.00
Başlangıç Tarihi: 4 Ocak 2017
Konu:
Henüz beş yaşındayken annesinin ölümüne şahit olan Ali'yi, yük gemilerinde aşçılık yapan Rauf sahiplenir ve büyütür. Birlikte gemilerde çalışarak, yirmi dört yılı geride bırakırlar, Rauf, Ali'ye hem annelik hem de babalık yapar, yaşadığı travmayı unutturmak için hayatını ona adar.
Ali, "anne" dediği Rauf'un da desteğiyle, gemicilik eğitimi alır, kimsesiz büyümüş bir çocuk olduğunu, Rauf'un şefkatiyle unutur, yirmi sekiz yaşına geldiğinde, beş dil konuşabilen, yakışıklı, olgun, sosyal bir gemi adamıdır.
Armatör Tekin Mirkelamoğlu'nun kızı Derin ise, Hayatıyla ilgili çok önemli kararların eşiğindedir. Nişanlısı Yiğit'le mutlu sona yaklaştıkça, nedense mutsuzluğu artmaktadır.. Ali'nin içinde bulunduğu gemi limana yanaşırken, Derin de O sabaha yatağından bambaşka bir hayal için kalkar, ama O gün, hayatının değişeceğinin farkında değildir...
Ali yıllardır özellikle İstanbul'a uğrayan gemilerde çalışmak İstememiştir. Yaşadığı büyük travmadan sonra, Şehre küstür, yıllar sonra "Rauf anne"si İstanbul özlemiyle yanıp tutuştuğu için onunla gelmeyi kabul eder, ama tek bir şartı vardır, limana inmeyecektir.
Halbuki Rauf İstanbul'a özellikle Ali için gelmiştir bu şehre.... Kendi hastalığının ilerlediğinin farkındadır. Ölmeden Ali'nin geçmişindeki sırları açığa çıkarmaya, Ali'yi emin ellere emanet etmeye kararlıdır.. Bu sebeple eski boks şampiyonu Şahin Vargı'yı bulur.
Limana ayak bastıklarında olaylar hiç de Rauf'un düşündüğü gibi gelişmez. Ali, gemiden iner inmez, kim olduğunu bilmediği bir kızın hikayesinin kahramanı olur... (Konu Kaynak: ATV resmi site)
Oyuncular: 
Kerem Bürsin
Leyla Lydia Tuğutlu
Gürkan Uygun
Osman Alkaş
Defne Kayalar
Nilperi Şahinkaya
Ali Yörenç
Burak Tamdoğan
Seda Akman
Berrak Kuş
Bengü Ergin Balta
Hakan Çimenser
Serkan Börekyemez
Hazal Benli
Cemre Öktem
Emir Özyakışır
Selim Türkoğlu
Barış Akkoyun

Yorum Gönder

0 Yorumlar