Tam 27 Yıl Önce Bu Gün Ben Doğmuşum

Bu gün benim doğum günüm ama mutsuz ve yorgun uyandım. Her yıl aynı mutlulukla geçmiyor maalesef. 2016 bana pek yaramadı, bu yüzden de günlerim pek bir tatsız geçiyor. Fakat şükürler olsun Rabbim daha büyük şeylerle sınamasın. Doğum günümde ikinci bir defa babamın yokluğunu hissediyorum. Normalde zaten hep hissediyorum ama bu sefer biraz farklı.


 Geçen gün durduk yere kombimiz bozuldu. Biliyorsunuz artık bacalı kombiler yavaş yavaş yasaklanıyor. Bu yüzden hermetik kombi taktırmak zorundaydık. Mutfak düzeni elverişli olmadığı için mecburen balkonun bir kısmını kapatıp duvarını kırmamız lazımdı o çıktı, ardından banyoda sorunlu bir bölüm vardı bu yüzden banyo çıktı. Eh! Haliyle bunları yapmak için de bir erkek lazım. Biz iki kadın bir şeyler için uğraşsak da tam olarak bilmediğimizden sıkılıyoruz. Erkek kardeşim var ama onun hiç zamanı yok. Olsa da pek bir anlayacağını düşünmüyorum. Bu yüzden de bu aralar Dünyalık bu iş yüzünden bayağı bir mutsuz ve yorgunum. Şimdi bu hafta banyo bitiyor, bayram sonrası ise kombi ve mutfak yapılacak. Şimdiden düşünüyorum banyo bu kadar sıkıntı yaptıysa mutfak nasıl yapılacak merak ediyorum. Babasızlık cidden çok zor bir şey. Yaşamayan ne kadar uğraşsa da bilemez, anlayamaz. O yüzden sizden empati kurmanızı bekleyemem ama en basit komşulara gidilen bayram ziyareti bile bir işkenceye dönüşebiliyor. Bu yüzden siz siz olun anne ve babanızın ve ya eşlerinizin değerini bilin. Yoksa kaybedince tüm hayatınız yarım oluyor. 
İşte bir doğum gününe de böyle uyandım.
 Umarım sizlerin bu yıl ki doğum günü güzel geçmiştir ya da geçer.

''Ana gibi yar baba gibi dağ olmaz.''


-------- 
Facebook seni de ayrı seviyorum. 

Bu arada sosyal medya hesaplarım: 


Yorum Gönder

12 Yorumlar

  1. canım nice nice güzel senelere , iyi ki doğdunnn ve kombinin canı ceheneme , bu güzel günü bozmasın... sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel günüm mecburen bozuldu ama akşamı küçük bir sürpriz ile moralim yerine geldi. Teşekkür ederim canım. :)

      Sil
  2. Nice güzel seneler görürsün ins. Ev tadilatı içimde otururken zaten zor hele de dediğin gibi işten anlayan bir erkek yoksa basında allahbyardımcınız olsun.

    YanıtlaSil
  3. Doğum gününüz kutlu olsun. Sizi yakın bir zamanda keşfettim. Açıkcası 2 günde 1 acaba şimdi ne yazdı yada neyi yorumladı diye merak ediyorum.Yazdıklarınız birşeyleri izlememde epey faydalı oluyor.En azından sayenizde ezbere tüketmiyorum seçerek tüketiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, yararlı oluyorsam ne mutlu bana. :)

      Sil
  4. Doğum günün kutlu oslunnnnnnn nice güzel senelere :)

    YanıtlaSil
  5. doğum günün kutlu olsun tırtıl <3 Rabbim sabır versin, diğer doğum günlerinde huzurlu, mutlu günlere uyanmanı dilerim.

    YanıtlaSil
  6. Nice güzel yıllara! Sizinle aynı günde doğmak da güzel bir his :) Ne kadar duygusal bir insansınız. Tıpkı benim gibi. Ve üzüntülerimiz bile birbirine benziyor. Benim babam hayatta ancak maalesef bizimle değil. O yüzden iyi bilirim kadın başına yaşamanın zorluğunu. Geçenlerde bizim de kombimizi değiştirmemiz gerekti. Sırf evde erkek olmadığı için o kadar sıkıntı çıkardılar ki. Kadın olunca kafa tutacaklarını zannediyor bir takım kaba zihniyetli insanlar. Canınızı fazla sıkmayın olur mu? Bu güzel seneler bir daha gelmeyecek çünkü. Hoş ben de 7 eylülü mutsuz geçirmiştim. :) inşallah bir sonraki doğum günümüzde çok mutlu oluruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah bu yıl çok zor geçti benim için hem maddi hem manevi inşallah yarınlar bizimle olur. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)