İçerde (Dizi)

Ay Yapım'ın adının geçtiği her proje on numara beş yıldız oluyor. Sadece Ay Yapım'ı gördüğüm an hiç düşünmeden dizilerine şans veririm. Nitekim bu dizi içinde ilk olarak bu durumu göz önünde bulundurarak şans verdim. İkinci olarak oyuncu ve konusuna baktım. Aslında Çağatay Ulusoy'u oyuncu olarak pek beğenmem. Hatta onun olduğu dizilerin bir iki bölümüne bakar devam etmem. Dizi de bir başka yadırgadığım konu ise; Bensu Soral'dı. İlk haberler çıktığında -''Bu kız ne alaka?'' bile dedim. Çağatay Ulusoy'un oyunculuğunu beğenmesem de sırf güzel diye bu kızın konulması çok garip geldi. Oyunculuğu ilk dizisinde vasattı. Bana göre karşısına daha iyi bir kadın oyuncu konulsa daha iyi olurdu diye düşündüm. Hatta ablası Hande Soral bile olsa daha iyi olurdu. Fakat bu durumlar diziye şans vermemem için söz konusu değildi. Bunların haricinde dizi oyuncu konusunda çok iyiydi. Usta ve iyi oyuncuların aynı dizide buluşmuş olması izleyici açısından diziye artı puan kazandırmıştı. Dizinin ilk bölümüne göre Çağatay Ulusoy beklediğimin üstünde bir oyunculuk sergiledi. Hatta kendini çok iyi geliştirmişti. Rolle o kadar bütünleşmişti ki belki de kariyerinde bu rolü bekliyormuş gibi geldi. Bence Çağatay artık bu tarz rolleri kabul etmeli diye düşünüyorum. Bana göre dizinin ilk bölüm kahramanı Çağatay olmuştu. Resmen yıldız gibi parlamış diğer oyunculardan bir adım önde diziye başlamıştı. Eğer rolü bu şekilde devam ederse gelecekte Çağatay'ı oyuncu olarak sevebilirim bile. Yalnız Çağatay parlarken Bensu Soral aynı yerinde saymıştı. Hala oyunculuğu yapaylığını koruyordu. Yani, izleyiciye gerçeklik duygusunu hala veremiyor. Oyun oynadığını belli ettiği içinde izleyici de ters etki ediyor maalesef. Umarım bu dizi Bensu için yararlı olur da kendini birazcık bu konuda geliştirir diye umut ediyorum. Dizinin diğer oyuncularına baktığımda 
Damla Colbay ve Aras Bulut İynemli her zaman ki gibi iyi oyun çıkardıklarını görüyorum. Damla'yı ben Hayat Mucizelere Gebe dizisinde tanımıştım. Resmen kızın oyunculuğuna ilk görüşte vurulmuştum. Bu dizi ile oyunculuğunun üzerine bir şeyler katmış olmasına çok sevindim. Damla, bana göre geleceğin iyi oyuncuları arasında muhakkak yerini alacaktır. Aras Bulut İynemli hakkında artık yazmak bana pek düşmez diye düşünüyorum. İlk kamera önüne çıktığı günden bu güne kadar oyunculukta zirveyi buldu. Benim bakış açıma göre uzun bir yolu olsa da geleceğin usta oyuncularından biri. Bu yüzden hakkında yazmam bile doğru olmaz. Keza usta oyuncular hakkında da yazmam saygısızlık olur diye düşünüyorum. Şu an için dizi de pot duran bir oyuncu yok. Tam tersi ışığı olan ve kendini geliştirmesi gereken oyuncular var. Zaten oyuncu seçimini kim yapmışsa gerçekten bu işi iyi bilen birileri yapmış. Buradan kendilerini de tebrik etmek lazım. Dizinin konusu klasik Ay Yapım konusu olsa da kurgu konuyu güçlendirmişti. Dizinin çekim açıları ve renk tonlamasını çok sevdim. En iyi dizilerden tanıdığımız Uluç Bayraktar yine yapmış yapacağını dedirtti. Gerçekten bu adamın çektiği projeleri ayrı bir seviyorum. Özellikle Kenan İmirzalıoğlu ve çekim açılarını çok yakıştırıyorum. Ezel ve Karadayı dizilerinde her bir sahneyi hayranlıkla izlemiştim. Büyük ihtimal bu diziyi izlerken de yine hep sahnelere odaklanırım diye düşünüyorum.

Diziyi o kadar çok sevdim ki beni bıraksanız sayfalarca yazarım bu yüzden daha fazla yazmadan sizlere diziyi şiddetle öneriyorum. Bence bu diziyi kaçırmayın ve bir şans verin, hiç bir şey kaybetmezsiniz.,
Dipnot: Bu arada haddim değil ama yazmadan geçemeyeceğim. Çetin Tekindor'un her sahnesini ağzım açık izledim. Büyük ustaya hayran olmamak elde değil.


''Çok merak ediyorum be müdürüm! Acaba geceleri uyku uyuyabiliyor musun?''
- Sarp
Dizi ilk bölümüyle reytinglerde yayın zamanı 2., tekrarı ise 6. sırada tamamladı.
İÇERDE

Tür: Aile, Dram, Polisiye, Suç, Romantik
Senaryo: Ertan Kurtulan, Toprak Karaoğlu
Yapım: Ay Yapım
Yapımcı: Kerem Çatay
Yönetmen: Uluç Bayraktar
Kanal: Show tv
Günü: Pazartesi
Saati: 20.00
Başlangıç Tarihi: 19 Eylül 2016
Konu: 
Polis Akademisi'nde okuyan Sarp (Çağatay Ulusoy) ve Mert (Aras Bulut İynemli) kardeş olduklarından habersiz birbirlerine rakip olurlar. Sarp, Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürü Yusuf tarafından Polis Akademisi'nden mezun olmasına bir hafta kala polislikten atılır. Mezuniyet günü Yusuf'a silah çeken Sarp böylece daha önce hiç bilmediği yepyeni bir hayata adım atar. Bu yeni ve karanlık dünyada Sarp'ın en yakın düşmanı ise Akademi'nin diğer göz bebeği Mert olacaktır.

Oyuncular: 
Aras Bulut İYNEMLİ
Çağatay ULUSOY
Damla COLBAY
Bensu SORAL
Çetin TEKİNDOR
Nihal KILDAŞ
Rıza KOCAOĞLU
Mustafa UĞURLU

Yorum Gönder

8 Yorumlar

  1. Aras Bulut Iynemli'nin oynadığı her diziyi kesintisiz izlerim. Çağatay Ulusoy'u sadece Adını Feriha Koydum'un ilk bölümlerinde sevmiştim. Dizinin ilk bölümünü henüz izlemedim ama merakla izlemek için sabırsızlanıyorum. :)

    YanıtlaSil
  2. Bende ilk bölümüne bayıldım :) ismine bakarak bir casusluk durumu olduğunu düşünmüştüm ama böylesini tahmin edememiştim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende edememiştim adeta ters köşe oldum. İnşallah her bölüm sonunda böylesine ters köşe oluruz. :)

      Sil
  3. Ay Yapım nedense yabancı dizi-filmlerinden esinlenerek yapıyor dizilerini. Esinleniyor mu? :) Ama iyide yapıyor çünkü Türk kültürü de katıyor diziye. Aslında Tv izlemiyordum. Gerçi hala izlemiyorum bu diziyide youtubedan takip ediyorum. :) İstediğim zaman açıp izlemesi daha keyifli. Hele birde haftasonu kahfaltılarında.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu dizi için bilmiyorum ama evet kitap ve batı dizilerinden esinlendiği dizileri oldu. Bence diziler esinlenme olsa da güzel kurgu yapıyorlar. :)

      Sil
  4. Bu dizi bir filmden uyarlamaymış.Sence Dizide bununla ilgili bir ibare bulunmalı mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle söyleniyor ne kadar doğru bilemiyorum bu yüzden bu konuda bir şey yazmayacağım. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)