Arkadaşlar İyidir (Dizi)

Bir dizi için ne yazacağını bilememek kötü bir şeymiş. Bu dizi ile bunu da tatmış oldum. Dizi iyi mi, kötü mü anlamadım. Aslı Melisa Uzun'un oyunculuğu yapmacık geldi. Gözümde gerçekçiliği sıfırdı. Bana ağlaması dahil hiç bir duyguyu geçiremedi. İdris Nebi Taşkan'ın da oyunculuğu iyiydi ama rolü cidden çok iticiydi. Ağır ergen bir rolü olmasından hoşlanmadım. İlk defa bir oyuncu için -''Keşke kendi sesini kullanmasaydı.'' dedim. Oyunculuğundan çok ses tonu kulak tırmalayıcıydı bu da oyunculuğunun önüne geçiyordu. Birde rolü yazarken bir sahnede senaristi tebrik etmek lazım. Üniversite de bir hocaya çok ağır küfür etmek ve elini kolunu sallayarak çıkıp arkadaşlarla gülüşmek anca bu kadar hayalperest  yazılabilirdi. Acaba senarist üniversiteye gitmiş miydi diye düşündüm o sahnede. Bir şeyleri havalı gösterirken gerçeklik dışına çıkmamak gerektiğini düşünüyorum. Keza izleyiciye beyin yakıcı sahneler sunulabiliyor. Akın Akınözü'nün dış görünüşünü yadırgasam da (ünlü tipi yok, mahallemizin genç delikanlısı tipi var) diğer iki oyuncuya göre daha iyi oyun çıkarmış gibi geldi. Rol anlamında büyük bir potansiyeli olduğunu düşünüyorum. Hayal Köseoğlu zaten oynadığı yapımlarda kendini kanıtlamış bir oyuncuydu, eminim bu dizi de de iyi iş çıkaracaktır. Ve dizinin parlayan yıldızı ilk bölümün kahramanı Su Kutlu. Bu diziyi köklü oyuncuların yanı sıra götürürse Su Kutlu götürür gibi geldi. Kızda doğuştan bir yetenek var. Duruşu, rolü oynayışı, izleyiciye duygu geçirişi inanılmaz iyi. Ayrıca her girdiği rolle hızlı bütünleşebilen bir oyuncu. Birde karakterini çok sevdim. Babasını kaybetmiş biri olarak  her dakikasında kendimi Gizem'in yerine koydum. Bende olsam bende böyle yapardım dedim.   Diğer oyuncular zaten iyi oyuncular oldukları için onların hakkında yazmam doğru olmaz. İşin doğrusu konu var, kurgu orta halli ama oyunculuk konusu pek parlak değil. Dizi 15-25 arası genç kesime göre yapılmış bir dizi. Bunu bilerek izlerseniz diziyi sevebilirsiniz. Eğer benim gibi farklı şeylere bakarsanız sevmemeniz olası. Yine de sizde bir deneyin belki sizler seversiniz. Sonuçta benim görüşümle sizin görüşünüz çok farklı olacaktır.

Dizi reytinglerde  yayın zamanı  10., tekrarı ise  6. olmuştur. 
Arkadaşlar İyidir 

Tür: Gençlik, Romantik, Okul
Senaryo: Ekin Atalar
Genel Yönetmen: Zeynep Günay Tan
Yönetmen: Deniz Koloş
Yapım: O3 Medya
Kanal: Show Tv
Günü: Pazar
Saati: 20.00
Başlangıç Tarihi: 28 Ağustos 2016
Konu:
Dizi Seda, Eren, Merve, Yunus ve Gizem adında beş farklı kültürden üniversiteli arkadaş grubunun; geçmişte ki yaşadıkları sorunlarını, gelecek kaygılarını, arkadaşlık ve aşk ilişkilerini konu almıştır.

 
Oyuncular:

Aslı Melisa Uzun
İdris Nebi Taşkan
Su Kutlu
Akın Akınözü
Hayal Köseoğlu
Cankat Aydos
Didem İnselel
Neslihan Yeldan
Devrim Özder Akın
Ece Dizdar
Emre Karayel

Yorum Gönder

8 Yorumlar

  1. Ben Seda denilen karakteri sevmedim.Ve kendisi Türkiye güzeliymiş.Türkiyede başka kız mı kalmadı diye düşündüm bir an.Ayrıca sarışın bi çocuk vardı onuda sevmedim ama Gizem denilen karakter gercekten muhtesem Sedadan intikam almaktada haklıda..😊💕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende Gizemci oldum. İzlersem sırf onun için izleyeceğim gibi. :)

      Sil
  2. tırtıl kardeşim bu dizi bir yabancı diziden esinlenme gibi araştırırmısınız.anımsayacak gibiyim bulamadım.dilimin ucunda deriz ya aynen öyleyim 1 haftadır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konuda bilgim yok kimsede bu konuda yazmamış maalesef bu konuda yardımcı olamayacağım. Umarım bulursunuz. :)

      Sil
    2. teşekkürler.

      Sil
  3. ben friends adli dizinin uyarlaması olduğunu düşünüyorum aslında

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O diziyi izlemedim ama sitcom olduğunu bildiğim için bu intikam ve entrika dolu dizi ile ne alaka dedim. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)