Tatlı İntikam (Dizi)

Uyarlama mı?
Yayınlanacağı günün sabahı son fragmanı görünce küçük çaplı bir kalp krizi geçiriyordum. Çünkü sevdiğim oyuncunun dizisine benzettim. Sevdiğim oyuncu Jasper Liu ve benzettiğim dizi de When I See You Again dizisi. Tankut'un geçmiş de dış görünüşünü görünce ''-Acaba mı?'' dedim. Bu yüzden kaygıya düştüm. Sabah hemen bir kaç kişiye yazdım. Bu gün bir dizi başlayacak şu saatte izleyin bakalım Kore dizisinden mi ve ya dediğim diziden mi diye. Neyse sonra sosyal hesaplarıma hemen yazdım durumu. Acaba benden başka benzeten var mı diye. İki yakın arkadaşım benzetmiş diziye. Neyse akşam oldu dizi başladı. Eh! Tabi bizde başladık izlemeye. İlk 15 dakika da zaten dizinin ne olduğunu anladık. Benzeten arkadaşlarıma sordum benzemiyor dediler, tabi bende benzetemedim. O an içime bir huzur bir rahatlama geldi. Eğer dediğim dizinin uyarlaması olsaydı gerçekten üzülürdüm. Neyse dizi başladığı an Facebook hesabımın %99'u Kore fanı bu yüzden güncelleme yazdım hiç bir diziye benziyor mu diye. Tabi ki kimse hiç bir diziye benzetmedi. Ardından Twitter, Facebook ve İnstagram hesaplarıma dizinin adını yazarak arama yerinden arattım belki biri uyarlamadır yazar diye, tabi ki yine kimse bu konuda hakkında yazı yazmadı. Ta ki iyi takip eden, iki arkadaşım yazana kadar. Yani; büyük araştırmalar sonunda ortaya çıktı ki   2007 Yapımı Get Karl Oh Soo Joong benzeriymiş.  Fakat, dizinin ne başlangıcında, ne bitişin de bu konu ile ilgili bir  ibare kullanılmamış. Bu durumda o diziden ''esinlenilmiş'' de diyebiliriz ama kesinlikle uyarlaması değil. Anlayacağınız bende olaylar, olaylar... 

Edit: Dizinin 3. bölümü yayınlandı ve ben  müptelası oldum.

Dipnot:
 Refresh Man Tayvan dizisi ile bu dizinin benzerliği büyük ama tesadüf olmuş. Refresh Man ülkesinde yeni başlayan bir dizi ve Tatlı İntikam dizisinin tanıtımları yayınlanmaya başladığında Refresh Man ülkesinde yayınlanmıyordu.  Yani;  Refresh Man dizisi ile Tatlı İntikam dizisinin birbiriyle benzerlikten başka bir bağlantısı yok. Mantıken tarihleri kontrol edersek Refresh Man Tatlı İntikam'dan almış gibi oluyor bu da saçma bir durum olur.Çünkü iki dizi de zaten ülkelerinde güncel nasıl birbirinden esinlenecekler birde aynı zamanda başladılar. Büyük ihtimal Refresh Man'de esinlenilmiş dizidir.

Dizi Hakkında;
Dizi başladığı andan itibaren bana büyük bir keyif verdi. Kısacası ba-yıl-dım yazabilirim. Leyla Lydia Tuğutlu güzelliği diye bir güzellik olduğunu bir kez daha keşfettik. Açıkçası Furkan Andıç'ı pek sevmem ben ama Kırgın Çiçekler ve bu dizide ki performansıyla yavaş yavaş kalbime girmeye başladı. Dizinin oturaklı bir konusu olduğunu düşünüyorum. Yani; dizinin ilk bölümünde mantık hatalı bir bölümü yakalamadım. Oyuncuların hepsi tanınmış ve iyi oyuncular olduğu için oyuncuların oyunculukları hakkında yazmamın saçma olacağını düşünüyorum. Gerek oyuncusuyla, gerek konusuyla, gerek işleyişiyle on numara beş yıldız bir dizi olmuş. İzlemenizi tavsiye ederim. Eminim sizinde içiniz kıpır kıpır olacaktır.

 
TATLI İNTİKAM


Tür: Romantik, Komedi
Yönetmen: Barış Erçetin
Senaryo: Pınar Ordu, İlker Arslan
Yapım: D Yapım
Yapımcı: Ayşe E. Durmaz
Drama Koordinatörü: Emel Sakarya Aksoy
Uygulayıcı Yapımcı: Ebru Sakal
Görüntü Yönetmeni: Barış Işık
Sanat Yönetmeni: Aynur Topalak
Jenerik Müziği: Güliz Ayla
Müzik: Alp Yenier
Konu:
Pelin ve Tankut aynı üniversitede okumaktadır. Pelin, Tankut'un kendine olan zaafını bildiği için onu kullanmaktadır. Tankut ise, Pelinden hoşlanan dış görüşünü iyi olmayan zayıf bir insandır. Bu yüzden Pelin ne dese yapmaktadır. Bir gün Pelin'in arkadaşları Tankut'a oyun oynarlar ve aşkını tüm okulun önünde itiraf etmesini sağlarlar. Karşılığında Pelin, Tankut'u ezer ve tüm okula rezil eder. Bunun üzerine Tankut okulu bırakır ve ortalıktan kaybolur. Bu olay üzerinden yıllar geçer ve bu olay unutulur. Bir gün Pelin evlilik arifesindeyken terk edilir ve neden her aşkta hayal kırıklığı yaşadığını araştırır. Sonunda Tankut'a yaptıkları aklı gelir ve Tankut'u aramaya başlar. Tankut, Pelin'i affedecek midir?

Oyuncular: 
Leyla Lydia Tuğutlu (Pelin) 
Furkan Andıç (Sinan)
Can Nergis (Tolga) 
Zeyno Günenç (Süheyla)
Ayşenil Şamlıoğlu (Meliha)
Kerem Atabeyoğlu (Rıza)
Hazal Türesan (Başak)
Cemre Gümeli (Simay) 
Çağrı Çıtanak (Bülent)
Seren Deniz Yalçın (Ceyda) 
Bülent Seyran (Necip)
Elif Çakman (Havva)
Emre Taşkıran (Hakan)
Gürsu Gür (Zübeyir) 
Barış Gönenen (Serkan)

Yorum Gönder

38 Yorumlar

  1. Furkan Andıç, Kırgın Çiçekler dizisinden sonra bir yapımda oynamayacak sanmıştım. Bu dizinin fragmanında görünce sevindim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende öyle sanmıştım. Demek ki bu dizi yüzünden öldürmüşler Gökhan'ı. :)

      Sil
  2. güzeldi dizi beğendim, özellikle şu görseli harika olmuş :)

    YanıtlaSil
  3. Her dizi neredeyse kore alintisi olmuş...
    Sizler sayesinde öğreniyorum bunuda...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet son dönemde çıkan neredeyse her dizi Kore'den alıntı. :)

      Sil
  4. Aaa tam kore yapimina cok benziyor dizileri karistirmislar sanirim her diziden bir kare almislar derken yorum kisminda alinti oldugunu ogrendim. Sanirim uretemiycez belli bir donem uyarlama yapmaya devam. Oysaki bizim turk filmlerimiz bile konu olarak cok iyiken neden onlarin uyarlamasini yapmiyoruz merak ediyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Araştırmalarımda bende sevinmiştim orijinal bir şey çıkacak diye ama maalesef ki benzeri dizi çıktı. Filmleri bırak çok kıymetli kitaplarımız var eskiden yaparlardı uyarlamasını o furyaya geri dönmelerini istiyorum. En azından ülkemize ait bir eser çıkar ortaya. :)

      Sil
  5. Diziyi akşam seyrettim. Dizi ve oyuncu seçimleri çok güzel. Dizinin uyarlama olmasına pek üzülmedim özgün bir senaryo dizi seyretmek güzel olurdu ama bazen güzel oluyorlar bir de dizide Ayşenil Şamlıoğlu nu görmek sevindirici :) Umarım dizi bozulmadan güzel bir şekilde devam eder.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet benim uyarlama olup yazdan kalma hala izlediğim diziler var. Bu diziyi de zaten görüşlerimi okuduysan ayıla bayıla izledim. Şimdi 2. bölümü merakla bekliyorum. Umarım. :)

      Sil
  6. Yok be çok bi benzerliği yok bence hafif var ama koredekinde adam yine şişman düğün günü kız bunu terkediyo sonra adamda yakisıklı bir golfcu oluyo kiz bunu tanimiyo imza mimza istiyo yani hafif esinlenilmis olabilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benziyormuş dünden bu yana Kore dizisi izleyenlerden yazanlar oldu. Ben sosyal hesabımda yazdım eğer benzettiğiniz diziler varsa yazın diye sağ olsunlar ilgilendiler. Ben izlemedim ama çoğu yeri benziyormuş üste yazdığım gibi esinlenme olmuş hiç bir ibare yoktu yani kemik konuyu almışlar. Bire bir zaten alamazlardı telif olayı var kullanmak için haklarını satın almaları lazımdı. :)

      Sil
  7. Diziyi biraz sevdim ama bölümü yarım yamalak izledim. Artık gelecek haftaki bölümü izleyeceğiz. Umarım dizi sarar beni. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzlemelisin, çok hoş bir dizi yapmışlar. :D

      Sil
  8. bana da çok uyarlamamsı gelmişti o.O eğlenceli bişeye benziyo ama izlemedim daha fragmandan biliyom :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok eğlenceli. Başrol ikilinin uyum çok müthiş. :D

      Sil
  9. Bende çok sevdim çok tatlı bir dizi :)

    YanıtlaSil
  10. Izlemedim ama keyifli bir diziye benziyor.

    YanıtlaSil
  11. Noldu Türk dizilerine! İtiraf ediyorum koyu mu koyu Kore hayranlarından biriyim. Dizi olsun müzik olsun tv show olsun ne olursa.. Yani Kore dizilerinin Türk uyarlamalarını izleme fikri ilgimi çekmiyor değil. Ama keşke uyarlama yerine daha güzellerini yazabilsek. Yeni bir şey üretmiyor olma fikri pek de hoş değil hani.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke, bu şekilde Türk senaristleri tembelliğe alıştırıyorlar. :)

      Sil
  12. Bende fragmanları görür görmez birkaç Kore dizisine benzettim ama sanırım değil. Aynısı olmasın da esinlensin yani.Çünkü şu sıralar izlediğimiz Kore dizilerini tekrar izlemekten sıkıldım açıkçası.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diziyi izlemedim inşallah sadece esinlenmekle kalmışlardır. Bende sıkıldım. :(

      Sil
  13. Ben daha yeni benzettim o yüzden de hemen yazmak istedim.Tayvan dizisi olan refresh man (aaron yan dizisi) bu dizinin konusuyla aynı ama refresh man çıkalı da cok olmadı ama bi onu da izleseniz iyi olur çünkü gerçekten çok benziyo.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Refresh Man dizisi yeni başladı ülkesinde bu hafta 4. bölümü yayınlandı. Pazartesi günleri ülkesinde yayınlanıyor yarın 5. bölümü gelecek. Bu dizi ile Tatlı İntikamın alakası yok ama bu durumda şöyle düşünebiliriz. Demek ki Refresh Man dizisi de bir diziden esinlenme. :D Belki de aynı diziden bile olabilir. Hatta klişe bir konu bu konu belki de hiç bir dizi uyarlama esinleme değil de diyebiliriz. (Kafası karışmış bir adet renkli) Fakat cidden çok güzel bir tesadüf oldu. Bu arada Tayvan Drama çevirisini yapıyor sadece izlemek isteyenleri Tayvan Drama ya alabiliriz. :D

      Sil
  14. Arkadaşlar dizi tayvan dizisi olan refresh man (Aaron yan) dizisinin çok çok benzeri ona da bi bakın derim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Refresh Man ülkesinde yeni başlayan ve bu hafta ÜLKESİNDE 4. bölümü yayınlanmış bir dizidir. Bu dizinin tanıtımı Refresh Man dizisi başlamadan önce başladı. Yani otomatik olarak Tatlı İntikam dizisinin senaristi müneccim değilse ya da özel güçleri yoksa o diziyi bilmesinin imkanı hiç yok. Yani dedigin imkansız. Fakat benzerlik evet var büyük ihtimal Refresh de bir diziden esinlenilmiş bir dizi. :)
      Bu arada Refresh Man'den bahsetmişken benim de alakam olan site de çeviriliyor Tayvan Drama dan izleyebilirsiniz. :D

      Sil
  15. Tatlı intikam dizisine ben de biraz baktım.Güzeldi.Refresh Man dizisini de izliyorum.Ben onu biraz She Was Pretty'ye benzettim.(Refresh Man'i)Bu arada yeni blog açtım ilk defa.Beni takip edebilir misiniz acaba?Ben de sizi takip ediyor olacağım.Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  16. bir insan ayni zamanda bu kadar guzel,sempatik ve bir o kadar da sevimli olabilir mi.es es dizisinden itibaren takip ettigim bir oyuncu.cok basarili buluyorum kendisini.ozellikle bu dizideki performansindan sonra romantik komedide seyircinin arayacagi yuzler arasinda oldugunu dusunuyorum.kiralik askta bir yan rolu canlandirmasi da hataydi boyle basrol kalitesinde olan bir insanin.ayrica kiralik ask dizisiyle bir marka olan elcin sanguya da burdan teessuflerimi gonderiyorum..bu denli abartilan bir oyunculukla zirvede olmak nasil bir duygu?!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende başarılı buluyorum oyunculuğunu. :)

      Sil
  17. Merhabaa ;) ya tüm kfanlar aynı şüpheye düşmüş shdfbsbjkn çok tatlıyız ya ^_^ Tesadüfen kısa bi videosuna rastlayıp aa bu aynı kore dizisi kesin uyarlama dır dedim 1.bölüm fragmanını ve bi kaç kısa video daha izledim . Emin oldum koreden alınmış diye. Ama tam olarak bi dizi değil de mix yapmışlar bence ama koreden yani kesin. tarz ful kore zaten diyaloglar da çok fazla benziyo bi çok kore dizisi izlediğim için biliyorum. Epeyce cunning single lady havası var heartstrings den köle muhabbeti falan şuan aklıma gelmedi izlerken baya farketmiştim. Adamın ve kızın tavırlar koreden gelmiş aynen :)) yalnız bence dizi güzel olmuş her ne kadar orjinal bizim elden çıkma olmasa da hakkını yememek lazım bizim ülkemizde oyuncular çok kalıteli zaten. Ay ben ne çok konuştum çenem açılmış u_u neyse by

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mix yerinde olmuş. Bende çok seviyorum bu diziyi, gözümü kırpmadan izliyorum. :)

      Sil
  18. 200'den fazla kore dizisi izlemisimdir. Kesinlikle benziyo dizinin sonundada yazıyor zaten.. �������� ama yineede çok guzel. Girişini benzetmis olabilirler aama senaryo üzerinde degisiklikler yaparlar bence ���� copy paste yapmasinlar da ���� ������

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sonunda yazıyor yazdığın için şaşırdım. Bu yüzden internetten dizinin sonuna tekrar baktım. Öyle bir yazı yok nerede gördün? Haklısın bire bir almamaları güzel olmuş. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)