Hayat Şarkısı (Dizi)

Kanal D'nin yeni dizisi Hayat Şarkısı sonunda başladı. Fragmanlarından ilginç bir dizi olacağa benziyordu. Nitekim gerçekten de ilginç bir dizi olarak başladı. Gönül isterdi ki orijinal bir senaryo olsun ama gün geçmiyor ki bir Kore dizisi uyarlaması olmasın... Hala Türk Dizilerine Uyarlanan Kore dizileri postumda yazdığım düşüncelerin hala arkasındayım ama artık nasıl dizi yazılır öğrenilmedi mi acaba ya da ne zaman bu uyarlama furyası bitecek merak ediyorum. Her neyse Flames Of Ambition Kore dizisinin uyarlaması olan diziyi sevmedim. Kore uyarlamasını izleseydim sanırım yine konusu açısından sevmezdim. Oyuncular iyi oyuncular olmasına rağmen dizi beni bunalttı. Birkan Sokullu ve Burcu Biricik uyumu sıfırdı. Öyle beni kıpır kıpır yapan bir kimyaları yoktu. Zaten düşününce Birkan Sokullu zaten role uymamıştı. Birde partner açısından uymayınca bana pot geldi. Dizi de Pelin Öztekin'in ve Ecem Özkaya'nın oynadığı roller hoşuma gitti. Gerçekten rollerine iyi bürünmüşlerdi ve bütünleşmişlerdi. Zaten usta oyuncular hakkında yazmak haddime düşmez onlar iyiydi ama maalesef ki baş roller uymamıştı. Gün açısından dizinin bir şansı pek olacağını sanmıyorum ama belli de olmaz. Çünkü; Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz ve Survivor gibi Türk izleyici tarafından çok sevilen iki yapım var. Fatih Portakal'ın haberi bile salı günleri reytinglerde üçüncü belki dördüncü sıralara düşüyor ki bilmiyorum nasıl olacak. Yine de ilk bölümden hüküm vermemek lazım belki de dizi çok güzel olur kim bilir? Umarım yolu açık olur, dizi tutulur ve eminim ki dizinin sevenleri de çok olmuştur. Yolu açık olsun izleyecekleri için iyi izlemeler.

Dizinin ilk bölümü  reytinglerde yayın zamanı; 7. sırada, tekrarı 25. sırada yer aldı.

Hayat Şarkısı

Tür : Dram, Romantik, Aile
Yönetmen : Cem Karcı
Senaryo : Mahinur Ergun
Yapım : Most Production
Yapımcı : Gül Oğuz
Kanal : KANAL D 
Gün : Salı
Saat : 20.00
Başlangıç tarihi : 9 Şubat 2016
Konu:
İki yakın arkadaş olan Bayram ve Salih aralarında ki anlaşmazlığı çözmek için Melek ve Kerim'i küçük yaşta nişanlarlar. Daha sonrasında Bayram ve ailesi İstanbul'a göç ederler. Bayram İstanbul'da büyük bir servete kavuşsa bile bu sözünü unutmaz ve yıllar sonra Işıklar köyüne dönerek Melek'i Kerim'e almak ister. Salih'de sözüne sadık kalınca bu durumu resmileştirmek isterler. Fakat; evin küçük kızı Hülya'nın bu duruma karşı razısı yoktur. Çünkü Kerim'e kendisi aşıktır. Bu durumu hazmedemeyen Hülya bu evliliğe engel olacaktır ve olaylar planlananların tersi olarak işlemeye başlayacaktır.


Oyuncular 
Burcu Biricik
Birkan Sokullu 
Tayanç Ayaydın
Ecem Özkaya
Ahmet Mümtaz Taylan 
Seray Gözler
Deniz Hamzaoğlu 
Pelin Öztekin 
Deniz Altan 
Aydan Taş
Olgun Toker 
Almila Bağrıaçık
Serap Önder 
Pınar Hamzaoğlu 
Sibel Melek Arat 
Taha Yusuf Tan 
Aden Duru Orak 
Elif Sevinç


Dipnot: Dizinin sonunda orijinal yapımı es geçmemeleri güzel olmuş tebrik etmek lazım.


Yorum Gönder

28 Yorumlar

  1. Güzel bir dizi bende izledim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet güzel dizi ama ben sevmedim yani; Kore versiyonunu da izlesem sevmezdim, senaryoyla alakalı. :)

      Sil
  2. konusu falan güzeldi ama yaa bu da mı uyarlamaymışş :/ bi de o başrol oğlanı ben de sevmedim :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bu da uyarlama, ben Birkan'ı normalde severim ama bu diziye uymamış. :)

      Sil
  3. Ben pek dizi izleyemiyorum şu sıralar ya hiç görmedim bunu da :(

    YanıtlaSil
  4. Dizininilk fragmanlarını görünce farklı bir dizi geliyor dedim(nötrdüm).ilk bölümünün tekrarlarını izledim düşündüğümden de farklıymış(eh işte dedim)sonra diziyi araştırınca dizinin Kore uyarlaması olduğunu öğrenmeyeyim mi?artık o kadar Kore uyarlaması oluyor ki bunun uyarlama olduğunu fragmanında nasıl düşünmedim ben ona şaşırıryorum.Neyse filme gelirsek bir kaç bölüm gözatarım beğenirsem diziyi takip ederim.'renklitirtil' ben de sizin gibi bu uyarlama furyasının ne zaman biteceğini merak ediyorum.ORJİNALİK ÇOK ÖNEMLİ.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel yazmışsınız. Ellerinize sağlık. :)

      Sil
  5. Ya Türk yapımlarda bi konu olsa uzattıkça uzatıyorlar ve bu durum hep oluyor. Artık Türk yapımı da izleyemiyorum. İzlediğim varsa hep yabancı :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben izliyorum her başlayan yerli yapıma şans veriyorum ve sürekli izlediğim diziler de var. Sende denemelisin. :)

      Sil
  6. Harika bi dizi özellikle başrollerine bayılıyorum

    YanıtlaSil
  7. Açıkçası ben bu dizide o sarışın kızın derdini bir türlü anlamadım. Ne yapmaya çalışıyor çözemedim, bizimkiler izliyor sadece. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vallahi diziyi izlemiyorum ondan bu konuda yazacağım bir şey yok. bayağı sevildi tutuldu bu dizi. :)

      Sil
  8. Birkan çok uymuş role uymamış diyenler iyi izlememiş bence . Ben de bir korecanım ve kolay kolay Türk dizilerini izlemem ama bu dizi çok güzel. Birkan ve Burcu'nun uyumundan söz etmiyorum bile. Bu kadar uyumlu olmazdı. Reyting e gelince 4. Sıra çok iyi rakiplerine göre . Bazı diziler ilk 10 a bile giremiyor üstelik . Dizi şimdilik güzel ama Türk dizilerinin klasiği diziyi uzatmak olduğu için ilerleyen bölümlerde değişecektir .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşüncelerine saygı duyuyorum, sende ben ve benim gibi düşünenlere duymalısın. Sonuçta her şey göreceli senin beğendiğini uyumlu gördüğünü biz beğenmeyip uyumlu görmeye biliriz ya da tam tersi olabilir, direk hedef almasaydın kimseyi keşke. Belki dizi bozmaz kim bilir uzatmaya gidip de bozmayan dizilerde oldu. Misal; Bir Aşk Hikayesi bozmadan tadında bitirdiler, sorunlara rağmen Kocamın Ailesi'de tadında bitti. O yüzden belli olmaz her şey senarist ve yapımcıya bağlı. :)

      Sil
  9. Biraz geç bir yorum olacak ama yeni gördüm.Bence diziye bir şans vermelisin ve ben Kore dizilerini hat etmiş biri olarak söylüyorum.Türk dizilerini izlemem.Özellikle uyarlama Türk dizilerini ama bu şans eseri Önüme gelmişti ve beğendim.
    Flames Of Desire'yide izledim(izlemek denmyebilir.Atlayarak,dört beş bölüm geçerek izlemiştim.Hatta Seung Ho oynuyor diye başlamıştım ama beni çok az sıkan Kore dizisi olur bu da öyle bir yapımlardan biri)Hatta diziyi dediğim gibi göz gezdirmeme rağmen Kore uyarlaması olunca şaşırmıştım.
    Kerim karakteri emin ol ki Beşinci bölüme kadar bana da sıkıcı geldi ama sonra bir açıldı pir açıldı.Bence boş bir zamanında bir kez daha şans vermeni söylerim.Tabi bu senin kararın.Ben Türk dizisi takip etmeme rağmen bu dizinin günlerini çekiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorum için teşekkür ederim. Ara ara bakıyorum da sarmıyor yinede olabilir. :)

      Sil
    2. Kore versiyonunda nasıl bitti son bölümde neler oldu

      Sil
    3. Merhaba, spoiler olan yazılar yayınlamıyorum yani bu konuda cevap gelse de yayınlayamayacağım.. Google'a ''flames of desire final'' yazarak son bölümünü izleyebilirsiniz.

      Sil
  10. Demin denk geldim ben Hayat Şarkısına hemen anladım kesin kore dizisinden uyarlamadır diye araştırırken sizin yazıya denk geldim :)
    Söylediklerine katılıyorum bende konu olarak pek benlik olmadığı için beğenmedim diziyi.
    Baba Candır da kore dizisinden uyarlamaymış ama onu orjinalinden daha çok beğendiğimi söyleyebilirim bak *.*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baba Candır çok güzel. Tek başına Haluk karakteri (Uraz Kaygılaroğlu) olsa o diziye yeter. :)

      Sil
  11. Dizinin uyarlama olması bence bize hissettirdiği duyguları değiştirmez olaylarda 'ancak Türklerin başına gelir' denilebilecek birçok kesit var ki buda bize iyi uyarladıklarını gösterir zaten biz yazdık diyen de yok 😊 Zeynep karekterinin son bölümlerde Hülya karekterinin mimiklerini ve tarzını yansıtmaya başladığı için kendisi olamayana ne kadar Profosyonel iyi oyuncu denir tartışılır ben yayını kaçırırsam internetten açıp defalarca aynı bölümleri izleyecek kadar bayıldım Hülya ve Kerim çok uyumlu ve başarılı bir rol çizmişler bence izlerken empati kurarak ve olaya dahil olarak izlemek lazım zaten altın portakal da jüri Değiliz gerisini niye dert edelim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ''Zaten Biz yazdık diyende yok'' bölümünü anlamadım. Çaldılar kelimesini, uyarlamışlar ama ibare kullanılmamış gibi bir yazı da göremedim hem yorumları hem kendi yorumumu okudum yine de anlayamadım. Belki portakalda jüri değiliz ama izleyici olarak da olumsuz yorum hakkımız olsun değil mi? Diziyi arada bir yorumcularım istediği için belki düşüncelerim değişir diye açıyorum ama hiç bir tat alamıyorum. Hala bayıyor beni hala bayıyor. Sonuçta zevkler tartışılmaz. Hem başka dizilere de reyting kazandırmak lazım. Beni baydığı için ben Aşk Yeniden (11.) izliyorum. İzleyicinin büyük bir kısmını daha dizi pek açmamış ki Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisini (1.) ve Survivor (2.) programını izliyor. :) Bu arada Hayat Şarkısı reytinglerde 3. sırada. :)

      Sil
    2. Daha ne olsun. Reyting Savaşlarının bu kadar yoğun olduğu bir dönemde, sezon ortası ekrana gelip 3, siraya oturduysa hikaye sevilmiş demektir. Her hafta bir hareket var dizide klasik Türk dizileri gibi başa sarmiyor olaylar.

      Sil
    3. Ee sonuç olarak reytingler de birinci, ikinci, üçüncü olduysa bizde mi sevmeli miyiz? Bu mantık da gidersek o zaman tüm reytingleri iyi dizileri sevelim izleyelim. Evet sarmaz çünkü senaryo başka ülkenin orijinal Türk senaryosunda olduğu gibi olmasını beklememeliyiz. (Tüm uyarlama, esinlenmeler için geçerli bu) :)

      Sil
  12. Bu dizinin sevdigim yanlarindan birisi bazi oyuncularin farkli karakterde ve eglencede olmasi (mahir gibi). Bir digeri cocuklari cok iyi oynatiyolar ve konuya dahil ediyolar. Bir digeri de dizide kiralik ask gibi agir cekimler ve sarkilarla diziyi doldurma yapmiyorlar. Dolu dolu geciyor diger dizilere gore. Ha bu arada kiralik aski gene de seviyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İki dizi tür olarak farklı bu yüzden iki diziyi karşılaştırmak doğru olmaz. Hayat Şarkısı zaten sevilen bir dizi oldu eminim oyuncuları, işleyişi çok iyidir. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)