Sensory Couple / 2015 (Güney Kore Dizi)


-Spoiler içermez-

The Girl Who Sees Smells adlı webtoon'dan uyarlanan dizi bu hafta yayınlanmaya başladı.Yoochun olduğundan durur muyum hemen başladım ve ilk izlenimlerimi sizlerle paylaşmak isterim.Tek kelimeyle muhteşem bir dizi.Karakteler çok oturmuş baş rollerin birbirine uyumu harika.Konusu sürükleyici asla sıkılmayacağınız bir türde dizi.Çoğu kişi baş rol kızın yani Shin Se Kyung'ın oyunculuğunu başka dizilerden beğenmiyor. Fakat kesinlikle ön yargılı olmayın Shin Se Kyung o kadar güzel mimiklerini kullanıyor ki bu dizi de ona hayran oldum diyebilirim.Çok eğlenceli bir rolü var.Yoochun'a gelirsek webtoon yazarı bile övgüyle bahsetmiş, Yoochun'un oyunculuğundan ki bunun üzerine zaten bir şey söylenmez.Yoochun'un karakteri yaşadıklarından dolayı duygularını kaybetmiş bir adam gibi görünse de, rolü oynayan Yoochun olduğundan karateri acayip sevdiriyor sevimli suratıyla karakteri eğlenceli hale getirmiş bile.Ayrıca dizi de koku efekti var,evet evet doğru okudunuz dizimiz aynı zamanda fantastik bir dizi ve bir koku efekti var o nasıl bir şey derseniz izlemeniz gerekli.O koku efektini çok güzel kullanmış yönetmen , yapay durmuyor, aksine iddialı ve etkileyici oluyor sahneler.Yazımı bağlamam gerekirse kesinlikle,şiddetle başlamanızı tavsiye ederim.Bence 2015'in en iddialı dizilerinden biri olmuş.
The Girl Who Sees Smells
 (냄새를 보는 소녀- Naemsaereul Boneun Sonyeo-Sensory Couple)
Tür: Romantik ,Gizem ,Dram ,Komedi,Polisiye,Fantastik
Orijinal Hikaye: Man Chwi (webtoon : The Girl Who Sees Smells)
Senarist:Lee Hee Myung
Yönetmen:Baek Soo Chan 
Ülke : Güney Kore
Dil: Korece
Yayın Kanalı : SBS
Yayın Saati: Çarşamba-Perşembe 21:55
Başlangıç Tarihi: 1 Nisan 2015-21 Mayıs 2015
Yayınlandığı Süre: 58 Dakika
Bölüm Sayısı:16

Konusu: 
Choi Eun Seol adında liseye giden bir kız vardır ailesi bir felakete uğrar şans eseri hayatta kalır ve sonucunda bu kız hafızasını kaybeder.Aynı gün Choi Mu Gak bir dedektifin kız kardeşi öldürülür.Bu olay üzerinden 3 yıl geçer.Dedektif Choi artık hissizleşmiş duygusuz biri haline gelmiştir.Bir gün bir şekilde Choi Eun Seol ve dedektif Choi'nin yolları kesişir ve birlikte iş birliği yaparlar.


Ana karakterler
Park Yoo-chun/Choi Mu-gak
Shin Se-kyung /Oh Cho-rim
Namgoong Min/  Kwon Jae-hee
Yoon Jin-seo /Yeom Mi
Yan karakterler
Kim So-hyun/Choi Eun-seol
Song Jong-ho/Dr. Chun Baek-kyung
Choi Tae-joon /Dedektif
Jung Chan-woo/  Dedektif
Lee Won-jong /Cinayet Masası Şefi
Jo Hee-bong/ Dedektif
Oh Cho-hee /Eo Woo-ya
Choi Jae-hwan
Nam Chang-hee
Park Jin-joo
Park Han-byul / Joo Ma-ri (Konuk Oyuncu)

Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. Admincim merhabalar hemen hemen 6 senedir izliyorum Kore dizilerini bloğunu 2 senedirli takip ediyorum hiç yorum atmamistim şuana kadar sensory couple'da izledim tabiki bana dizi onermeni isticem hepsini hemen hemen izlediğim için bulmakta zorlaniyorum aslında on yargim yok hiçbirine sadece romantik komediler de kendimi dizinin içinde gibi hissediyorum romantik komedi olursa cook iyi olur :) Dediğim gibi neredeyse izledim hepsini senden cevap bekliyorum admincim :))

    ( Sedaa )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba gerçekten mi 2 yıldır müdavimim olduğun için çok teşekkür ederim,çok mutlu ettin beni isteklerini karşılıyorsam ne ala.Benim gibisin dizi konusunda izleyecek dizi bulamıyorsun bu yüzden güncel izlemeni tavsiye ederim.Bak dur sana şuan izlediğim dizileri yazayım bir bak. Öneri olarak algılama kendi izlediğim diziler hepsi güncel.Hoşuna giden olursa önerim olarak kabul et. :D
      The Scholar Who Walks the Night
      In Time With You
      Oh My Ghostess
      Hello Monster
      High Society
      Mask
      Orange Marmalade
      bak bakalım benim dizilerden var mı dikkatini çeken. :D

      Sil
    2. Mask :) 16. Bölümü izleyip beklemeye karar verdim hello monstere başlamayı düşünüyorum buradakilerinin hepsini araştırdım :) hepsi çok güzele benziyor admincim dediğin gibi güncel izlemeye calisicam şimdi hello monsteri daha sonra sıra sıra hepsine gecicem çok teşekkür ederim :) sende beni çok mutlu ettin senin siteni seviyorum bizimle böyle ilgilendiğin için çok basarilisin bence bu konuda her önüne gelen böyle yapmaz tekrar teşekkür ederim :D

      Sil
    3. Rica ederim. :3 Çok çok teşekkür ederim. :D

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)