Hyde Jekyll and Me / 2015 (Güney Kore Dizi)

-spoiler içermez-
2015'in psikolojik dizilerinden biri olan Hyde Jekyll and Me dizisi için aslında uzun süre önce yazmak istemiştim.Fakat bir türlü elim yazmaya gitmedi.Sonuç olarak dizi bitti ve ben anca bu güne bu dizi hakkında yaza bilme şansı yakaladım.Çok uzatmadan hemen dizi için izlenimlerimden bahsetmek istiyorum.Dizi yayınlandığı dönemde izleyici tarafından 3'e ayrıldı.
1.Kesinlikle sıkıcı bulup beğenmeyenler.
2.Kill me Heal me ile her bölüm karşılaştıranlar.
3.Çok beğenip sonuna kadar savunanlar.

Ben 3'ünün de tarafında değilim bu yüzden bahsederken tamamen tarafsız şekilde yazmaya çalışacağım.Dizinin kısım kısım bazı yerleri beni çok zorladı,ciddi anlamda sıkıldığım sahneleri yok desem yalan olur.Fakatizlemeniz gereken dizilerden biri.Eğer ki bir bütün olarak bir diziyi izliyorsanız muhakkak bu dizi listenizde olmalı.Bana göre eğlenceli bir diziydi bazen oyuncuların uyumunu ve kimyasını kıskandığım ,bazen çok sinirlendiğim,bazen de ''-Bu bölümü geçsem mi acaba?Yok yok izleyim.'' dediğim oldu.Yani her duyguyu bende barındıran bir dizi oldu.Ayrıca oyunculuklar harikaydı özellikle Hyun Bin bana göre üç kişiliği de çok iyi oynadı.İzleyene kendini sevdirdi.Han Ji Min'in (başrol kızımız) rolü biraz donuk oldugu için zaman zaman sinir krizi geçirtse de onun da oyunculuğu çok iyiydi.Maalesef ki bazı dizilerde oyuncular süper olsa da senaryo yüzünden çok eleştiri alıyor bu dizi de onlardan biriydi.Yazmadan edemicem bazı sahneleri masal gibiydi yönetmen işini biliyordu.Yine de ön yargılı yaklaşmamanız ve bir şans vermeniz gerektiğine inanıyorum.

Hyde Jekyll, Me
 (  하이드 지킬, 나- 
Haideu Jikil, Na-Hyde, Jekyll and I )

Tür:Romantik ,Komedi ,Dram, Psikolojik
Yönetmen:Jo Young-Kwang
Yapımcı:Lee Yong-suk
Yazar:Lee Choong-ho (Webtoon : Dr. Jekyll Is Mr. Hyde)
Senarist:Kim Ji-woon
Üretim Şirketi:H E & M ,KPJ
Ülke:Kore
Dil:Korece
Yayın Tarihi:21 Ocak 2015 - 26 Mart 2015
Yayın Günü:Çarşamba ve Perşembe
Yayın Saati:21:55
Yayın Süresi:60 dakika
Bölüm Sayısı:20

Ana Karakterler:
Hyun Bin / Gu Seo-jin/Robin/Terry
Han Ji-min / Jang Ha-na
Sung Joon /Yoon Tae-joo/Lee Soo-hyun
Lee Hyeri / Min Woo-jung


Yan Karakterler:
Lee Seung-joon / Kwon Young-chan
Han Sang-jin / Ryu Seung-yeon
Shin Eun-jung / Kang Hee-ae
Lee Deok-hwa / Gu Myung-han
Kim Do-yeon / Han Joo-hee
Kwak Hee-sung / Sung Seok-won
Lee Se-na / Choi Seo-hee
Lee Joon-hyuk / Dedektif Na
Moon Yeong-dong / Park Hee-bong
Lee Won-keun / Lee Eun-chang
Oh Na-ra / Cha Jin-joo
Maeng Sang-hoon / Direktör Min

Konu:
Goo Seo jin 3. nesil bir chaeboldür.Wonder Land adında bir tema parkı işletir.Goo Seo jin görünüşte çok mükemmel bir iş adamıdır.Fakat psikolojik bir sorunu vardır.Goo Seo jin'in 3 ayrı karakteri vardır buna çoklu karakter denir.Bir gün parkta bir olay olur ve Jang Ha Na adlı kız ortaya çıkar.Bu kız parkın içerisinde bulunan sirkin yöneticisidir.İkisi bir şekilde bir öldürmeye teşebbüs olayına tanıklık ederler ve bu olayla ikisinin yolları kesişir.
-spoiler içerir-
-tirtil notları-







Beni rahatsız eden şeyler:
1.Goril sahnesi : Ciddi anlamda gereksizdi.Zaten kore izleyicisi ve çoğu izleyici bu sahneden sonra diziden soğuduklarını itiraf ettiler.
2.Sirk gösterisi: Sirk vardı fakat bi gösteri göremedik.Tamam tabi ki hayvanlarla ilgili gösteri olmaması lazım ama iki akrobasi olsaydı iyi olurdu adı var kendi yoktu.
3.Kaybolan anne: Goo Seo Jin (Hyun Bin) 'in bir annesi vardı ama sanırım odasının hayaletiydi bir tam görebilseydik iyi olurdu.
3.Başrol kızın ikilemleri: Finale kadar kızın tam olarak başrol kahramanını ne zaman sevecegini bekledik.Bu inanılmaz sıkıcıydı.
4.Senaristin çirkefleşmesi (webtoon yazarı): En gereksizi ,diziyi belkide yıpratan tek olay ,beğenilmeme temeli buydu.Dizinin başlamasına yakın Kill me Heal me dizisinin senaristine diss attı açık açık. Çocukça bir olaydı bu, yani sen senaristsin(webtoon yazarı) işini yapsana başka dizilere niye çamur atıyorsun ,dizinin kalitesini düşünüyorsun anlamam ki.

Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. Anlamadığım bir şey var acaba senaristin çirkefleşmesi derken nasıl bir diss atmış Kill Me Heal Me nin senaristine?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hyde Jekyll And I Webtoon Yazarı Lee Ho Choong Kill Me Heal Me yazarsan google'a çıkar.Şimdi burada biraz uzun olur. :D

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)