Bias Nedir?



Kpop dinleyenlerin çoğu bias kelimesini duymuştur bilmeyenler için bende post atmalıyım dedim bias ne derseniz;
Bias; hayranı olduğun grup ve ya grupların  üyeleri içerisinde en çok sevdiğin üye demektir.
Örnek ; Bigbang den T.O.P , JYJ den Yoochun, Girls Day den Hyeri ,Super Junior dan Yesung ,Shinee den Onew , EXO dan Chen gibi gibi..

Umarım yeterli bilgi olmuştur benim biaslarımın kim olduğunu söylemem gerek yok herhalde  fotoğraf kendini belli ediyor :D bir başka postta  görüşürüz anacım ....





Yorumlarda sorulan sorular:

Bias Kırıcı: Biasının yerine geçebilecek bir başka üyeye denir.


DİPNOT: 
Yazımı okumayıp yorum yapanlar için  yazımın içerisinde geçen bölümü kırmızı ile belirginleştirdim.  Bir grubun önce  fanı olursun sonra o gruptan bir üyeye  için daha çok ısınır  bias olarak seçersin. Lütfen  yazıyı doğru okumadan suçlayarak yorum yapmayınız. 

Yorum Gönder

34 Yorumlar

  1. pekiya ship nedir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sana çok komik bir şey yazayım bu gün blogumda yayınlayacağım post bu sordugun soru :D Kalbin temiz diyebilir miyiz? Kısaca anlayacağın şekilde yazayım ship yakıştırma diyebiliriz. İki kişiyi birbirine çift olarak yakıştırıyorlar. -''Keşke evlenseler keşke sevgili olsalar birbirlerine çok yakışıyorlar.'' gibi düşün. :) (Tabi bu bir cümleydi evlensinler sevgili olsunlar anlamında değil ''yakıştırma'' yani ''onları bir arada görmenden hoşlanmak'' anlatabilmişimdir inşallah)

      Sil
    2. bias demek en sevdiğin üye değil bu üye ayrımcılığı olur bias demek hem kendine en yakın hssetiğin hemde sennle en çok benzer özellikleri taşıyandır

      Sil
    3. (Elini kafasına vuran bir kız emojisi var onu paylaştığımı düşün.) Zaten kendine yakın hissettiğin benzer özellikler taşıyan üye diğerlerinden daha farklı olmuyor mu? :) Tüm üyeleri seviyorsun ama bir tanesini diğerlerinden farklı seviyorsun o da kendine yakın hissettiğin ve senin tanımadığın gibi sana benzeyen özellikleri olduğu için. Benim yazdığımın aynısını fark şekilde tanımlayarak yazmışsın. Bu durumda senin mantığına göre ikimizde ayrımcılık yapmış olduk. :)

      Sil
  2. Peki bir grubun hayranı değilsin ama o gruptan bir üyeyi çok seviyosun. O zaman bias oluyo mu?

    YanıtlaSil
  3. Aa şansa bak ya T.O.P benim BigBang'deki biasımdı :D

    YanıtlaSil
  4. Resimdeki kim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fotoğrafta ki Super Junior grubundan Choi Siwon. :)

      Sil
  5. Selam bir şey sormak istiyorum. Takip ettiğin kore gruplarının veya şarkıcıların en güncel haberlerine, ödül törenlerine vs nereden ulaşıyorsun, nasıl takip ediyorsun ??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba;
      Facebookta grupların Türkiye sayfaları var oradan. Yine Facebook'ta NETIZENBUZZ TURKEY sayfası var oradan. Birde Korezin sitesinden takip ediyorum.
      (Ben Super Junior hayranıyım.
      Super Junior - Turkish Sapphire Blue , SuJu Arşiv sayfalarını takip ediyorum.)

      Sil
    2. Benim favori grubum da Suju ve biasım Siwon ❤️😊

      Sil
  6. Yanıtlar
    1. Ne yalan yazayım ben bias diye okuyorum ama ''baes'' ingilizce okunuşu galiba. (bir kaç kişiden duydum ve gördüm) Ayrıca ingilizce terimin Türkçe'de anlam karşılığı ''etki altında kalmış''a denk geliyor diye biliyorum.

      Sil
  7. Bias kırıcı ne demek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk defa sizde gördüm oysa facebook hesabım sadece kpopper ve bloggerlardan oluşuyor. Anlamını bulursanız bizimle de paylaşır mısınız? :)

      Sil
    2. Bias wrecker olarak ifade ediliyor ingilizcede. Tam bi anlam karşılığı yok sanırım ama biasının yerine geçebilecek bir başka üyeye deniyor. Mesela biasım Chanyeol ama Chen de biasım olmaya çok yakın. Bu durumda Chen bias wreckerım oluyor. Umarım açıklayabilmişimdir :)

      Sil
    3. Biasını değiştirmek istemene sebep olan kişi. Yani benim BTS den biasım Jungkook ama Suga yı gördükçe acaba biasımı değişitrsem mi diye düşünüyorum. Suga tam bir #biaswrecker :D

      Sil
  8. Peki illaki k-pop daki ünlüler mi bias olabiliyor. K-drama da sevdiğimiz ornek aldığımız kişi bias olur mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bias bir grubun hayranı olup o grubun üyelerinden en çok sevdiğin oluyor. K-Dramada sevdiğin kişinin hayranı olursun, tıpkı Kpop'ta en sevdiğin grubun hayranı gibi. :)

      Sil
  9. Çoksel bir yazı olmuş çok teşekkür ederim aslında anlamını biliyordum ama tam emin değildim sizin sayenizde emin oldum bu arada benim biasım Astro'dan EunWoo😻♥️

    YanıtlaSil
  10. Extrem bias ne demek peki?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yabancı fanlardan görmediğim terimleri görüyorum ve şaşırıyorum. Bizim Türkler galiba türetiyor bu terimleri...
      İlk defa duyduğum için mantık yürüteyim extrem ingilizce olarak abartı ve ölçüsüz olarak kullanılıyordu sanırım, herhalde ölçüsüz hayranlık duyulan anlamında kullanılıyordur. Bilen varsa yazarsa posta eklerim. :)

      Sil
  11. Merhaba, bias ingilizce'de önyargı demek. Neden kpop için anlamı böyle geçmiş ki?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmem bunun cevabını verebilmem için Koreli olmam lazım. Fakat bilen varsa lütfen cevaplasınlar bende merak ettim. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)